«Άνοιγμα» στον Ερντογάν από την Μέρκελ

Χωρίς τίτλο.jpg

Η διαχρονικά φιλική στάση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία, για οικονομικά κίνητρα, από την εποχή που κατασκεύαζε τους σιδηροδρόμους στην ανατολική ακτή της Μεσογείου, επιβεβαιώνεται με την τωρινή πολιτική της Αγγελα Μέρκελ. Παρά τις προφανείς αδυναμίες που εντοπίζουν όλες οι χώρες της Ευρώπης, από την πολιτική αυτή, και τις καταστροφικές για τον ευρωπαϊκό πληθυσμό εισροές μουσουλμάνων που ενθαρρύνει η Τουρκία, η γερμανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει την Τουρκία.

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph αποκαλύπτει τις μεθόδους που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος ώστε να «ξεπλύνει» τον Ερντογάν από τους όρους που έχει θέσει η Ε.Ε. και να προχωρήσει η κατάργηση της βίζα για τους Τούρκους πολίτες ώστε να εισέρχονται ελεύθερα στην Ε.Ε. Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της Τelegraph οι ενέργειες του Βερολίνου θα γίνουν  γνωστές αμέσως μετά το δημοψήφισμα στην Βρετανία για το Brexit. O διπλωμάτης καριέρας του βρετανικού ΥΠΕΞ, Sir Sebastian Wood, κατακρίνει την στάση των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών που παρακολουθούν την γερμανική πολιτική να ξετυλίγεται χωρίς να τολμούν να φέρουν αντιρρήσεις. Συγκεκριμένα, η Γερμανία πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις στον λεγόμενο «αντιτρομοκρατικό» νόμο που έχει εισάγει ο Ερντογάν προκειμένου να καταστείλει οποιαδήποτε αντίδραση στο καθεστώς του. Μάλιστα  ο νόμος έχει «εμπλουτισθεί» μετά τις συμφωνίες της 8ης Μαρτίου με την Ε.Ε. ώστε να περιλαμβάνουν οποιονδήποτε ασκεί κριτική στο καθεστώς ή το πρόσωπο του Ερντογάν. Αν και οι κύριοι στόχοι είναι οι κούρδοι βουλευτές, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι είναι οι πρώτοι συλληφθέντες για «τρομοκρατική προπαγάνδα». Μάλιστα ο Ερντογάν ασκεί πιέσεις ώστε παρόμοιοι νόμοι που να ποινικοποιούν την κριτική στο πρόσωπό του να εισαχθούν από την γερμανική Βουλή.

Αλλά και στην Βρετανία όπως αναφέρεται στο σημείωμα του Αγγλου διπλωμάτη που διέρρευσε στον Τύπο, «το Λονδίνο θέλει να διατηρήσει τις ως τώρα συμφωνημένες απαιτήσεις ανεξάρτητα από τις συμφωνίες που θα επιτευχθούν σιωπηλά μεταξύ της Τουρκίας και άλλων χωρών της Ε.Ε. μέχρι το πέρας του δημοψηφίσματος». Η Μέρκελ, αναφέρει, υποσχέθηκε στον Ερντογάν πως θα επιβάλει την άρση του ισχύοντος καθεστώτος  αν δεχθεί να περιμένει την εφαρμογή της χορήγησης βίζα σύμφωνα με την μυστική μεταξύ τους συμφωνία, μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε να μην επιβαρυνθεί το κλίμα υπέρ του Brexit. Μια ακόμη απόδειξη πως οι Δημοκρατίες τύπου Ε.Ε. μόνον σκοπό έχουν την εξαπάτηση των ψηφοφόρων. Ενώ η Ε.Ε. ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες της στα 79 εκατομμύρια των τούρκων, ταυτόχρονα επιδιώκει την ανατροπή του Άσαντ στην Συρία, ακριβώς επειδή η Τουρκία εξυπηρετεί το σχέδιο της «αντικατάστασης των πληθυσμών» και προωθεί την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης μέσω της τρομοκρατίας, αυτής ακριβώς που πολεμά το καθεστώς Άσαντ.

(Φ. 154) 

 

 

Advertisements