Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο

Χωρίς τίτλο.jpg

Ρωσία: Οι συμφωνίες με την Δύση δεν αξίζουν ούτε το χαρτί

Οι Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες, (Canadian Security Intelligence Service (CSIS)  δημοσίευσαν πρόσφατα έναν τόμο 100 σελίδων, αναφορικά με την «Ασφάλεια έως το 2018-Πιθανοί Κίνδυνοι και Απειλές». Το ένα τρίτο είναι αφιερωμένο στην Ρωσία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Καναδών, το Κρεμλίνο δεν έχει εκσυγχρονίσει τον στρατό του προς την κατεύθυνση του «υβριδικού πολέμου» αλλά προετοιμάζεται για πραγματικό αμυντικό πόλεμο. Και συνεχίζει λέγοντας πως οι ελπίδες ότι οι κυρώσεις και το εμπάργκο θα είχαν αποτέλσμα διαψεύστηκαν καθώς η ομάδα Πούτιν παραμένει σταθερή στις προθέσεις της».

Όπως δηλώνει στην Πράβντα ο πρώην Σύμβουλος του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών και μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Βιολογικά Όπλα, Igor Nikulin, «Η Δύση προσπαθεί να βάλει την Ρωσία στην γωνία αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο πίσω. Θέλουμε να βγούμε από την γωνία. Οι λεγόμενοι Δυτικοί μας σύμμαχοι δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή. Περιμένουν να παραδοθούμε πλήρως όπως το 1991, αλλά ελπίζω ότι μια τέτοια ντροπή δεν θα επαναληφθεί στην Ιστορία μας. Θα πάψουμε να υπάρχουμε  ως χώρα και ως έθνος εάν παραδωθούμε στην Πέμπτη Φάλαγγα και τους εραστές των Δυτικών προτύπων», δηλώνει ο Nikulin στην Πράβντα

Σχολιάζοντας την Καναδική Εκθεση, ο Nikulin λέει ότι «η κυβέρνηση του Καναδά δεν παίζει σημαντικό ρόλο στην Δυτική συμμαχία. Η Οτάβα είναι δορυφόρος των ΗΠΑ και της Βρετανίας που ενεργεί με τις διαταγές τους» και εκτιμά ότι η Εκθεση των Καναδών αποτελεί μέρος σχεδίου. Και κατέληξε λέγοντας «Οι συμφωνίες με την Δύση δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο έχουν γραφτεί».

(Φ. 155) 

 

 

Advertisements