ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Ιταλοί εναντίον MacDonald’s

Χωρίς τίτλο.jpg

Ενώ οι έμποροι της Φλωρεντίας, αυτοί που κρατάνε την τοπική οικονομία ζωντανή, γεμίζουν  τα ταμεία του κράτους από τους φόρους και υφίστανται απίστευτους συνεχείς ελέγχους από τον Δήμο, τα Mac Donald’s προχωρούν ελεύθερα, χωρίς ελέγχους και περιορισμούς. Ο δήμος της πόλης με συνοπτικές διαδικασίες τους έδωσε την άδεια να ανοίξουν κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Οι Εθνικιστές είναι οι μόνοι που στέκονται στο πλευρό των Ιταλών επαγγελματιών. Η οργάνωση Casapound απευθύνεται στους πολίτες ρωτώντας αν είναι αυτή η πόλη που θέλουν. Αν πράγματι συμφωνούν με την απόφαση του δήμου να δώσει την άδεια να ανοίξει μια τέτοια πολυεθνική μέσα στο  κέντρο μιάς από τις πιο ιστορικές πόλεις  της Ιταλίας, δίπλα στο μεσαιωνικό δημαρχείο και την βιβλιοθήκη που είναι γεμάτη από απίστευτους θησαυρούς.

«Το ιδιο έγινε και με την Αpple ένα μήνα πριν», δηλώνει ο εκπρόσωπος της Casapound. “Με αυτόν τον τρόπο”, συνεχίζει ο εκπρόσωπος της εθνικιστικής οργάνωσης, “δημιουργείται ένας Δούρειος ίππος, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό όλα τα ιστορικά κέντρα των πόλεων της πατρίδας μας, θα γεμίσουν από αμερικανικούς κολοσσούς , σύμβολα μιας κουλτούρας που δεν έχει να κάνει με την ιστορία μας. Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό, το οποίο θα μετατρέψει τα μέρη αυτά σε ένα απέραντο Times Square».

«Αντί να υπάρχουν μελέτες για να βοηθηθούν τα ιταλικά εστιατόρια και η παράδοση, οι πολιτικοί μας προωθούν την αμερικανική κουλτούρα η οποία καταστρέφει την ταυτότητά μας. Και φυσικά στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η Αριστερά, σημαιοφόρος σε αυτήν την καταστροφή».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΒΙΑΤΣΟΣ

(Φ. 155) 

Advertisements