Στο στόχαστρο του Σόρος η «αντιδραστική» Κεντρική Ευρώπη

 

soros_jpeg

Η δημοσιοποίηση των Soros leaks μας επιτρέπει να δούμε πιο καθαρά το πώς προσεγγίζει τους πολιτικούς ο Τζωρτζ Σόρος, ο ουγκρικής καταγωγής πολυεκατομμυριούχος που χρησιμοποιεί την κερδοσκοπικώς αποκτηθείσα περιουσία του για να ενορχηδτρώνει την γιγαντιαία στρατηγική επιρροής της Νέας Τάξης πριν την επιβολή της στον κόσμο.

Επί δεκαετίες ο Σόρος ανέπτυξε και στήριξε έμπρακτα ένα ευρύ και διαρκώς εξαπλούμενο δίκτυο ακτιβιστών που προάγουν εντός των κοινωνιών τις έννοιες της «ανοιχτής κοινωνίας» της «διαφάνειας» και της «ανεκτικότητας», καθώς και τις «κοινωνικές μεταρρυθμίσεις» ειδικά ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ταυτόχρονα ο Σόρος αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην επίτευξη της αποσταθεροποίησης κρατών και καθεστώτων.  Υποκίνησε ή συνέβαλε στις περισσότερες «επαναστάσεις» και πραξικοπήματα των τελευταίων 25 ετών, από τα γεγονότα στην Ουκρανία ως τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Πολωνία.

Θα έλεγε κανείς ότι η στάση των Κεντροευρωπαϊκών χωρών από τις οποίες ο ίδιος προέρχεται και γνωρίζει καλά, ειδικά στο ζήτημα της μετανάστευσης, θα τον είχαν προβληματίσει. Και όμως. Ανάμεσα στα  έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ένα έγγραφο προξενεί ιδαίτερο ενδιαφέρον για τις μεθόδους και τον άμεσο έλεγχο που ασκεί ο Σόρος στους πολιτικούς.

Στο έγγραφο «Οι αξιόπιστοι σύμμαχοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2014-2019)», εντοπίζονται 226 Ευρωβουλευτές που είναι σύμμαχοι της Open Society, της μητέρας-ΜΚΟ του Σόρος. Κάθε ένας έχει τον φάκελό του όπου περιγράφεται πόσο προοδευτικός είναι ο καθένας. Οι Ευρωβουλευτές είναι χωρισμένοι ανά χώρα αλλά και ανά Επιτροπή ώστε να στοχεύονται καλύτερα οι «σύμμαχοι».

Στους «αποδεδειγμένα» συμμάχους του Σόρος περιλαμβάνονται και 13 Ευρωβουλευτές της ομάδας Visegrαd δηλαδή Τσεχίας, Ουγγαρίας, Πολωνίας και Σλοβακίας, που φέρονται ως οι «εναλλακτικοί» της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.  Σε αυτούς εντάσσονται από ριζοσπάστες αριστερούς και σοσιαλιστές ως χριστιανοδημοκράτες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι βουλευτές του σλοβακικού SMER, του κόμματος του Πρωθυπουργού Robert Fico. Ο Fico είναι από τους ευρωπαίους ηγέτες που αντιτίθενται και καταδικάζουν έντονα  την μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. την οποίαν έχει μάλιστα αποκαλέσει «τελετουργική αυτοκτονία». Οι ευρωβουλευτές του όμως ψήφισαν υπέρ της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην αγορά εργασίας με τρεις ψήφους υπέρ και μία αποχή.

Ιδιαίτερα δραστήρια είναι η Open Society στην Ουγγαρία, όπου η κυβέρνηση του Viktor Orbαn αντιδρά επίσης στην μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν δείχνουν ότι πολλές ουγγρικές ιστοσελίδες ειδήσεων έχουν δεχθεί οικονομική υποστήριξη από την  Open Society.

 

(φ.162)

Advertisements