Εταίροι, εταίρα και συνεταιρισμοί!

Χωρίς τίτλο.jpg

Οι ενωσιακοί μας εταίροι θέτουν την τρισδύσμοιρη «εταίρα» Ελλάδα υπό άγρια και ασφυκτική επιτήρηση, δίκην περιοδεύοντος προαγωγού που εποπτεύει την λοισθιολισθαίνουσα οδαλίσκη του. Με την ελληνική οικονομία να βρίσκεται σε βαθυνόμενη ύφεση, προφανώς μεγαλύτερη του αναμενομένου (ως συνήθως επί πενταετία), εκδηλώθηκε καταφανής η καταγέλαστη προσπάθεια της «λαοφιλούς» κυβέρνησης των παντοιοτρόπως «εξαρτημένων» «ελλήνων» να προετοιμάσει το λερό έδαφος για την δευτέρα αξιολόγηση, με την συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο συγκλονιστικός … ρήτωρ Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο  δεμένος («πνευματικά» μόνον) με το προλεταριάτο, «μπρούκλης»  αγωνιστής Γιώργος Σταθάκης με τον διάσημο επίτροπο (ήτοι «Κομισάριο») Πιέρ Μοσκοβισί. Μαζί τους ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης  σε ρόλο πολυδύναμου joker – baladeur του συναλλακτικού  χαρτοπαιγνίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών σημειώθηκε προεξαγγελτικά ότι «η συνάντηση είναι προπαρασκευαστικής φύσεως ενόψει του Eurogroup της 9ης  Σεπτεμβρίου και σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα τον Ιούλιο». Η συνάντηση με τον ρουμανικής καταγωγής μεγαλοπαράγοντα της Ε.Ε. έφερε στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα που ήδη  σκιάζουν τις διαπραγματεύσεις. «Ανεδείχθησαν» δηλαδή τάχα τα προβλήματα που εν πολλοίς … ξαναεντοπίσθηκαν και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Euroworking Group το βράδυ της παρελθούσης Δευτέρας. Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν με τον «Γάλλο» επίτροπο οι  σφοδραμύντορες της εθνικής οικονομίας βρέθηκαν κυρίως τρία ζητήματα :

1-Η εκταμίευση της επόμενης δόσης  (που περιμένουμε σαν ελεεινοί φτωχοζήτουλες)

2-Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησής μας (που ουδείς γνωρίζει πόση αναπηρία θα μας αποδώσει, διότι η ασθένειά μας θεωρείται pro forma δεδομένη και ανίατη).

3-Η έναρξη των ματαίων ευχολογιακών συζητήσεων σχετικά με  την ρύθμιση του χρέους (συζητήσεων όντως «πλουραλιστικών», καθώς είναι πολλοί οι συζητητές και όλοι τους προθύμως μας χλευάζουν και μας μυκτηρίζουν  ανεμπόδιστα).

Τα προβλήματα για την  υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ που απομένει από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, εξεκίνησαν από την πρώτη επαφή της ελληνικής αντιπροσωπείας. Λόγω των δεδομένων καθυστερήσεων, που εντοπίστηκαν και στην συνάντηση με τον Μοσκοβισί, ο Τσακαλώτος αρχικώς έκανε λόγο για «καθυστέρηση στην καταβολή της» (υπήρξε μάλιστα σαφές δημοσίευμα του σιωνιστικού πρακτορείου Bloomberg, που ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πριν από τη συνάντηση με τον Επίτροπο Μοσκοβισί, ότι : «εάν υπάρξει μια καθυστέρηση (στην δόση των 2,8 δισ. ευρώ), θα είναι για ημέρες όχι για εβδομάδες»). Τις … ευκλείδιες τσαχπίνικες επικοινωνιακές προσηγορίες του υπουργού Οικονομικών, με τους σιωνιστές σαράφηδες, προσπάθησαν να ανασκευάσουν στην συνέχεια κύκλοι «ξεσκονιστών» του υπουργείου Οικονομικών, που δήλωσαν διευκρινιστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ  από τις Βρυξέλες ότι, θα πρόκειται για μία καθυστέρηση μίας- δύο ημερών για τεχνικούς λόγους και όχι ουσίας.

Ωστόσον η κοινή διαπίστωση για την ύπαρξη των καθυστερήσεων και η αναγνώριση για τη γρήγορη υλοποίηση των εκκρεμοτήτων, εξαναγκάζει προφανώς την κυβέρνηση να κινηθεί στο επόμενο διάστημα, εκούσα – άκουσα, με ρυθμούς που ουδέποτε έχει συνηθίσει  – εξ ου και οι καθυστερήσεις για περίπου 15 προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης. Οι Τσακαλώτος, Σταθάκης και Μοσκοβισί συμφώνησαν να επιταχυνθεί και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, αλλά τίποτα δεν επιβεβαιώνει ότι η όλη διαδικασία θα είναι μία εύκολη υπόθεση και πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί τις απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά.

Οι δύο πλευρές κατέγραψαν την δήθεν πρόοδο που σημειώνεται σε σχέση με τα τεθέντα προαπαιτούμενα  και συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, δηλαδή τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συμβάλλουν στη δημιουργία μίας «θετικής δυναμικής» (sic), ενόψει της δεύτερης αναθεώρησης αυτό το φθινόπωρο. Μεταξύ των ορόσημων – προαπαιτούμενων είναι και οι αλλαγές στον «νόμο Δένδια» για την διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, δηλαδή το συνολικό πολυεπίπεδο ζήτημα διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Με βάση τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), τα «κόκκινα» δάνεια πρέπει να έχουν μειωθεί κατά 40% έως το 2019 ! (Εδώ γελάνε, έστω και πικρόχολα.)

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την εκταμίευση της υπο-δόσης λήγει στις 31/10, ωστόσον η τρέχουσα «σοσιαλαστική» αμερικανοκομμουνιστική κυβέρνηση έχει εκδηλώσει παντοιοτρόπως  την διαρροϊκή  βιασύνη της για άμεση υλοποίηση των «προαπαιτούμενων», πολύ προ της ανωτέρω ημερομηνίας, καθώς τα νυν, «ζεστά» προαπαιτούμενα  αποτελούν μέτρα αναγκαία για τους πλουτοκράτες, ενώ η ολοκλήρωση των πρώτων δύο απαξιωτικών «αξιολογήσεων» από τους αναξίους, είναι σύμφυτη με την διαβόητη «επαναφορά της εμπιστοσύνης» των Αγορών -δηλαδή των Διεθνών Επικυριάρχων- στην ανοικονόμητη οικονομία του βαλσαμωμένου ελληνόφωνου  ψευτορωμαίικου κρατιδίου.

Ευρισκόμενη δέσμια μέσα σε αυτό το τοξικό πλαίσιο – φυλακή η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρχει σαφής «πρόοδος» μέχρι το Eurogroup της 9ης  Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα, ενώ στα μέσα του μηνός αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα τα «υψηλόβαθμα κλιμάκια» (οι Μεγαλοδοσάδες)  του κακόφωνου Κουαρτέτου, τα οποία, κατά τις παραπολιτικές φήμες, μάλλον θα ξαναβρεθούν και δεύτερη φορά στην Ελλάδα μετά τα μέσα Οκτωβρίου (τα όρνεα περιφέρονται διαρκώς γύρω από το κουφάρι έως ότου ξεσαρκωθεί ολότελα) και αφού θα έχουν προηγηθεί :

Νέα συνεδρίαση του Eurogroup στις 10/10, φθινοπωρινή Σύνοδος των Διεθνών Αρχιληστών του ΔΝΤ (7-9/10) και (ως χωνευτικό επιδόρπιο ή ευπεπτικό ανέκδοτο) κατάθεση του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2017 (αρχές Οκτωβρίου).

«Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν» (ουσιαστικά δηλαδή ο Μοσκοβισί διέταξε και οι ασπόνδυλοι ελληνόφωνοι υπουργοί μας συγκατένευσαν… απνευστί) να υπάρξει αυξημένη και άμεση επιτήρηση από τις Βρυξέλλες, και να δημιουργηθεί, όπως ειπώθηκε, ένα «κόκκινο τηλέφωνο» για την διενέργεια «crisis management». Η «διαχείριση κρίσεων» στην πραγματικότητα θα είναι άμεση διαβίβαση των διαταγών και οδηγιών από τους δανειστές για τις εθνοαποδομητικές και ξενόδουλες κινήσεις τις Αθήνας. Θα μπορούσε κάλλιστα να ειπωθεί ότι θα εγκατασταθεί όχι «κόκκινο», αλλά  «ροζ τηλέφωνο», ώστε η «ελλάδα» να εξυπηρετεί άμεσα τους απαιτητικούς της πελάτες !

Έτσι, (όπως σημειώθηκε εμφατικά), θα επιλύονται αμέσως τυχόν θέματα που ανακύπτουν, οπότε είναι σαφέστατο ότι θα αυξηθεί η ήδη συνθλιπτική πίεση προς την ξενόδουλη κυβέρνηση και προς συγκεκριμένους υπουργούς – ενεργούμενα, ώστε να «τρέχουν» γρήγορα τα θέματα, ως «επίλεκτα» και μαρτυρικά υποζύγια των εκλεκτών Επικυριάρχων.

Έγινε περίτρανα ξεκάθαρο στους αποικιοκρατούμενους ιθαγενείς της «ψωρολακώσταινας» : Μόνον εάν σημειωθεί πρόοδος με τα διατάγματα των αφεντικών, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα υπάρξει εξειδίκευση των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους. Η περιγραφική αυτή εξειδίκευση ουσιαστικά θα λειτουργήσει ως μήνυμα στις Αγορές για την δήθεν «βιωσιμότητα» του …. νεκροζώντανου (δίκην διαχρονικού αιμοπότη βρυκόλακα) ελληνικού χρέους, παρά ως κάποια πρακτική παρέμβαση στην (απίθανη έως ενδεχομένως αδύνατη) ελάφρυνσή του.

Η ελληνική πλευρά το βράδυ της Δευτέρας εμφανίσθηκε «γλυκερά χαρωπή»,   ικανοποιημένη και μάλλον ανακουφισμένη – «ξαλαφρωμένη», διότι στη συνάντηση των Τσακαλώτου και Σταθάκη με τον Μοσκοβισί δεν ετέθη εν τέλει «επί τάπητος» το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, άρα και της δίωξης στον πρώην επικεφαλής της Γεωργίου.

Έτσι σε καμία περίπτωση η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ – Γεωργίου, δεν σκιάζει τις σχέσεις «ελλάδας» – αφεντικών και δεν θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις. Το θέμα είχε τεθεί επισήμως και δημοσίως λίγες ώρες νωρίτερα με τις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, επιμένοντας στην σχετική επιστολή δυσφορίας της Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση, όπου  η θέση της Επιτροπής για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, έχει την πλήρη στήριξη του Μοσκοβισί :«Η επιστολή της Επιτροπής ήταν πολύ σαφής» δήλωσε ο Σχοινάς, υπενθυμίζοντας ότι φέρει την υπογραφή τριών επιτρόπων (Μοσκοβισί, Ντομπρόβσκις και Τάϊσεν) και ως εκ τούτου το περιεχόμενό της δεν μπορεί να υποτιμηθεί (αφού μίλησαν οι επί ευρωπαϊκής γης εκπρόσωποι του Μολώχ). Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή έχει ήδη λάβει την απάντηση από τον Τσακαλώτο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα θα απασχολήσει και το Eurogroup του Σεπτεμβρίου!  Καταλήγοντας, ο Σχοινάς εδήλωσε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων και η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων είναι προς το κοινό συμφέρον της Ε.Ε. και της Ελλάδας». Κοινό συμφέρον των  χασάπηδων και των αμνοεριφίων !

Το θέμα συζητήθηκε λίγο μετά την συνάντηση, στην συνεδρίαση του Euroworking Group, επιβεβαιώνοντας την ενόχληση των κοινοτικών αξιωματούχων για την αμφισβήτηση των στοιχείων του 2010, με βάση τα οποία ξεκίνησαν τα προγράμματα που υλοποιούνται μέχρι τώρα για την ελληνική οικονομία. Δηλαδή εκεί στηρίχθηκαν τα μνημόνια, οπότε πώς θα βλάψουν τα αφεντικά τον υπάλληλο που τους εξυπηρέτησε στην χάλκευσή τους;

ΦΙΛΗΜΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

(Φ. 164) 

Advertisements