Οι «αναρχικοί» αναγγέλλουν την «εποχή των ταραχών» – Το Καυτό Φθινόπωρο των Εξαρχείων

Χωρίς τίτλο.jpg

Η πολιτική ανοχής που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα χνάρια της συγκλίνουσας προς το κέντρο ΝΔ του Κούλη Μητσοτάκη, κλείνει το μάτι στα καλόπαιδα των Εξαρχείων. Με πρώτο πολίτη της χώρας αυτόν που επί των ημερών του καταστράφηκε η καρδιά του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας, τα χαϊδεμένα παιδιά του Συστήματος βρίσκουν χώρο να απλώσουν την πραμάτεια τους.

Βεβαίως ΣΥΡΙΖΑ και «αντιεξουσιαστές» γειτνιάζουν ιδεολογικοπολιτικά, όπως αποδεικνύει και η συχνή υπεράσπισή τους από στελέχη του πολιτικού βραχίονα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Με υπουργό Παιδείας τον Φίλη κατ’ αντιστοιχίαν της πρώην Νεοδημοκρατικής προστατευομένης Ρεπούση, οι αριστεριστές πέθαναν ιδεολογικά και βρέθηκαν στον παράδεισο της καπιταλιστικής κυβερνητικής κουτάλας. Τώρα, μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Και απειλούν. Πρώτος τους στόχος η Αστυνομία, στην οποία έχουν κατ’ επανάληψη εκδηλώσει την συμπάθειά τους με βόμβες, πυρπολήσεις και δολοφονίες. Η νέα καμπάνια αφορά τους αστυνομικούς γιατί «Όλοι μισούν την Αστυνομία». Η ιδεολογική χρεοκοπία της καθ’ ημάς Αριστεράς αποδεικνύεται και από την ανάγκη δανεισμού ενός συνθήματος από τους Φράγκους ομολόγους τους.

Τα «παιδιά» εκβιάζουν για ακόμη περισσότερη ελευθεριότητα, για ακόμη ταχύτερο γκρέμισμα, για ακόμη βαθύτερο φόβο. Πώς άλλωστε να επιβιώσει μια αριστερή κυβέρνηση όταν έχει υιοθετήσει όλα τα καπιταλιστικά τερτίπια και το μόνο που της απομένει είναι η κατάργηση της έπαρσης σημαίας στα σχολεία;

Τα παιδιά λοιπόν των συντρόφων ζητούν να πάρουν το πάνω χέρι από τους γονείς. Με καθημερινά επεισόδια στις πέριξ του Μετσοβείου οδούς, επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ, επιθέσεις στα έρημα γραφεία της παλιοσειράς των συντρόφων του ΠΑΣΟΚ.

Εσχάτως στο στόχαστρό τους βρέθηκαν και εκκλησίες. Ο Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου στα Εξάρχεια, η Ζωοδόχος Πηγή στην οδό Ακαδημίας, η μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.

Η κυβέρνηση απαντά αφήνοντας ανενόχλητες τις «καταλήψεις», ενθαρρύνοντας την στέγαση αλλοδαπών σε κτίρια του κέντρου και παγιώνοντας τις περιοχές γκέτο του Κέντρου της πόλεως. Τα υπό κατάληψη κτίρια του κέντρου της ελληνικής πρωτευούσης πλησιάζουν τα πενήντα. Τα περισσότερα έχουν καταληφθεί από «αλληλέγγυους» εξυπηρετητές με το αζημίωτο των ΜΚΟ και έχουν μετατραπεί σε ξενώνες μεταναστών. Το κύμα τέτοιου είδους καταλήψεων, λένε οι αναλυτές, θα γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα, καθώς στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται ακόμη περί τα 100 κλειστά, χρεοκοπημένα λόγω της συμμορίας του μνημονιακού τόξου, ξενοδοχεία, τα οποία αναμένεται να καταληφθούν από «αλληλέγγυους» για να στεγάσουν ποιος ξέρει ποιους «μετανάστες».

Άλλωστε σε λίγο οι Έλληνες θα κοιμούνται στα πεζοδρόμια ενόσω οι κυβερνητικοί επαναστάτες και η εισαγόμενη εκλογική τους πελατεία θα κατάσχουν τα σπίτια τους.

Η οδός Πατησίων, το μπουλεβάρτο της Αθήνας του 50 και του 60 αποτελεί νεκρή ζώνη, με τα δρομολόγια των λεωφορείων να αλλάζουν για να προσαρμοστούν στα τερτίπια των καλόπαιδων.

Δεν μπορεί βεβαίως να ισχυριστεί κανείς  πως η Κρατική Ασφάλεια δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Αλλά ως καλός πραιτοριανός ο Αστυνομικός περιμένει την χειρονομία του ανώτατου άρχοντα για να ενεργήσει. Και περιμένει. Και περιμένει. Μέχρι να ξυπνήσει από ένα τυχαίο γεγονός, έναν ξυλοδαρμό σαν αυτόν του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών ο οποίος σταμάτησε να … δώσει οδηγίες σε πλανημένους νέους που είχαν χαθεί στο κέντρο των Αθηνών. Οι φιλήσυχοι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς μόνον οπλοφορούντες. Εάν ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ τρώει ξύλο και δεν συλλαμβάνεται κανείς, αντιλαμβάνεται καθένας πόσο προστατευμένο είναι το κοινωνικό σύνολο από τον κ. Τόσκα και τους υφισταμένους του.

Το πρόσφατο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον αλλοδαπό έμπορο ναρκωτικών, έδωσε την δυνατότητα στον κώδικα τιμής των Εξαρχείων να αναδυθεί και να ανάγει τους κατοικοεδρεύοντας στην θρυλική πλατεία σε Ρομπέν των στενών που παρελαύνουν ον-κάμερα κραδαίνοντας τον οπλισμό τους. Αισθάνονται ασφαλείς κατά πρώτον επειδή οπλοφορούν και κατά δεύτερον επειδή γνωρίζονται με την αστυνομία με τα μικρά τους ονόματα.

Πόση ασφάλεια πρέπει να αισθάνονται. Κρατική, θα λέγαμε.

Κάτι τα κολλητιλίκια και οι εμπιστευτικές πληροφορίες, κάτι η «ήπια διαχείριση» εκ μέρους του υπουργείου ΠΡΟΠΟ, οι Αστυνομικοί και να θέλουν, δεν τολμούν. Τα έξοδα από μία κακή μετάθεση είναι πλέον εντελώς ασύμφορα. Μόνον η ΔΕΘ αναμένεται να προστατευθεί από αστυνομικούς-αστακούς, αφήνοντας βεβαίως ακάλυπτες άλλες… ευαίσθητες περιοχές…

Αποκαλυπτικό της στρατολόγησης, η οποία κάθε άλλο παρά χωρίς σχέδιο και σκοπό γίνεται, είναι η σε γνώση των Αρχών «φιλοξενία» από «αναρχικούς» και «αντιεξουσιαστές» «αλληλέγγυων» από χώρες της Ε.Ε. και άλλων αλλοδαπών αναρχικών (όπως στο «No Border Camp» στην Θεσσαλονίκη) αλλά και εφήβων από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και χώρες της Ασίας και της Αφρικής όπου τα παιδιά-στρατιώτες είναι σύνηθες φαινόμενο. Ο αριθμός αυτών των ετοιμοπόλεμων στρατιωτών που στρατολογούν οι «αντιεξουσιαστές» παραμένει αδιευκρίνιστος, ενώ η Αστυνομία αντί να μελετά πώς θα εξαρθρώσει τις σπείρες των ενόπλων συμμοριτών καταπιάνεται με την φιλάνθρωπο προστασία των ανηλίκων που οσονούπω θα ξεχυθούν στους δρόμους των ελληνικών πόλεων με το κατάλληλο σύνθημα. Αλάχου Ακμπάρ.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

(Φ. 165)

Advertisements