Θερινές δράσεις Ελευθερίου Συναδινού

αρχείο λήψης

Με το πέρας των ενεργών δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 14 Ιουλίου 2016, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός μετέβη στην Κύπρο για να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση στον τύμβο της Μακεδονίτισσας και την τελετή μνήμης στο οδόφραγμα Ledra  Palace, στις 29 Ιουλίου και να τιμήσει τους ηρωικά πεσόντες κατά την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο, το 1974.

Στις 25 και 26 Ιουλίου μετέβη στον νομό Καστοριάς και την περίοδο 28-31 Ιουλίου μετέβη στον δήμο Βόλβης, του νομού Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια της περιοδείας του είχε συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και δημότες των αντίστοιχων περιοχών όπου άκουσε τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και προώθησε τις θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις προς υποστήριξή τους. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην εκεί ευρύτερη περιοχή παρευρέθηκε στην θεία λειτουργία της Ι.Μ. Αναλήψεως στην Πρώτη Σερρών και συνομίλησε με τον ιερέα και τις μοναχές της Ιεράς Μονής.

Στις 15 Αυγούστου παρευρέθηκε στην θεία λειτουργία της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου, στην Σκύρο, για την Θεομητορική εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου και στις 22 Αυγούστου μαζί με τον βουλευτή Ευβοίας Νικόλαο Μίχο συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους τοπικούς φορείς και κατοίκους της νήσου Σκύρου. Στις 28 Αυγούστου μετέβη στο Βίτσι και παρευρέθηκε στον εορτασμό της λήξης του συμμοριτοπολέμου, στις 29 Αυγούστου1949.

(Φ. 165)

Advertisements