Καλοκαιρινές δραστηριότητες του Ευρωβουλευτού Γ. Επιτήδειου

Χωρίς τίτλο

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Γεώργιος Επιτήδειος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποίησε περιοδείες και συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες.

Παρευρέθη στην αντικατοχική εκδήλωση του ΕΛΑΜ στις 24 Ιουλίου όπου απηύθυνε χαιρετισμό. Παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στις 26 Ιουλίου, προς τιμήν των πεσόντων του μαύρου καλοκαιριού του 1974.

Στις 29 Ιουλίου, ο κ. Επιτήδειος μίλησε στην Τ.Ο. Σαλαμίνας όπου εξέθεσε τους λόγους που ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, είναι αναγκαίο να κυβερνήσει σύντομα το Έθνος των Ελλήνων, σώζοντάς το από τους προδότες και γραικύλους που το κυβερνούν. Ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις εντός και εκτός Ελλάδος, το έργο των Χρυσαυγιτών Ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους και έγινε ευρύς διάλογος.

Το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31 Ιουλίου πραγματοποίησε περιοδεία στον Νομό Έβρου. Παραχώρησε συνεντεύξεις στα περιφερικά ΜΜΕ, «Δέλτα τηλεόραση» και «Θράκη Νετ». Την Κυριακή 31 Ιουλίου παραβρέθηκε στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ορμένιο Ορεστιάδας, όπου προσκύνησε τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου που ήρθαν από το Άγιο Ορος και παρακολούθησε την θεία λειτουργία  χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού. Ακολούθησε συζήτηση με τον ευρωβουλευτή πάνω σε θέματα που αφορούν τα προβλήματα της περιοχής, όπως οι ζωονόσοι, οι πλημμύρες, τα αναχώματα στην λαθρομετανάστευση, οι διακρατικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας, το λαθρεμπόριο, η κατάργηση και υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών όπως το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το υποθηκοφυλακείο, τελωνεία και πολλά άλλα.

Ο κ. Επιτήδειος έδωσε το παρόν το Σάββατο 13 Αυγούστου στην πόλη της Κρύας Βρύσης, για να αποτίσει φόρο τιμής στον αγνοούμενο  Ήρωα του κυπριακού έπους, Τσιτιρίδη Κωνσταντίνο. Μπροστά από το μνημείο που ανεγέρθη στην πλατεία της πόλης ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης απέναντι στον ίδιο και όλους τους εθελοντές που έδωσαν χωρίς δισταγμό το αίμα τους για την υπεράσπιση της Κύπρου από τα μογγολικά στίφη, ο κ. Επιτήδειος αναφέρθηκε στην αυτοθυσία απλών ανθρώπων που άφησαν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να πολεμήσουν στη μαρτυρική Μεγαλόνησο, αλλά και στις ευθύνες που βαραίνουν την τότε ελλαδική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που πρόδωσε αυτόν τον αγώνα.

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση για την ίδρυση του Αγροτοκτηνοτροφικού Σωματείου, που έλαβε χώρα στους Γαργαλιάνους στις 26 Αυγούστου, ο ευρωβουλευτής επισκέφθηκε την Πύλο όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, οι οποίοι ζήτησαν η Χρυσή Αυγή να συνεχίσει με το ίδιο πάθος τον εθνικό αγώνα και να μην κάνει ούτε βήμα πίσω απέναντι στους ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές του Ελληνικού λαού. Στην συνέχεια ο ευρωβουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κυριακάτικη λαϊκή υπαίθρια αγορά στο Κοπανάκι, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου, βρέθηκε στην Βούρμπιανη Κονίτσης μαζί με τον βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά και τον εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Αναγνώστου, για την τέλεση του καθιερωμένου αρχιερατικού μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Εθνικιστών αγωνιστών, που έπεσαν υπέρ Πατρίδος, στην νικηφόρο μάχη του Γράμμου, μαχόμενοι κατά των κουμμουνιστοσυμμοριτών και των συνεργατών τους κακοποιών στοιχείων.

(Φ. 165)

 

Advertisements