Παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας η συμφωνία ΤΤΙΡ

Χωρίς τίτλο

Οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γεώργιος Επιτήδειος και Λάμπρος Φουντούλης, όπως και η βουλευτής Β’ Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια τοποθετήθηκαν στην Βουλή σχετικά με την συμφωνία ΤΤΙΡ.

Η ΤΤΙP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) δηλαδή, η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων, είναι ένα μνημόνιο εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Η.Π.Α. και Ε.Ε, με σκοπό την προώθηση του ελεύθερου εμπορίου.

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια σε παλιότερη επιτροπή που είχε φέρει προς συζήτηση της συμφωνία για την TTIP είχε πει πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εν λόγω συμφωνία είναι ένα υπερμνημόνιο με αδιαφανείς όρους που καθορίζονται από τα λόμπι των μεγάλων επιχειρήσεων και σημείωσε πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν αναφερθεί πολλάκις στους κινδύνους που εγκυμονούν για την χώρα μας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως με την συμφωνία αυτή, η τριτοβάθμια πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα, η νοσοκομειακή περίθαλψη θα πάει και αυτή στον ιδιωτικό τομέα, ένας νευραλγικός τομέας όπως είναι το νερό το πόσιμο και το αρδευτικό πηγαίνει στον ιδιωτικό τομέα, συλλογικές συμβάσεις καταργούνται, τα προσωπικά δεδομένα θα είναι στην διάθεση της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας και του κάθε οργανισμού ο οποίος μετέχει στην διαχείριση αυτή και τα μεταλλαγμένα, τα κλωνοποιημένα αγροτικά ζώα με ορμόνες θα είναι ελεύθερα στην αγορά χωρίς να ξέρουμε τις επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον. Κλείνοντας τόνισε πως το εθνικό κράτος οφείλει να καθορίζει την οικονομία και τα ότι τα μεγάλα τραστ δεν πρέπει να γίνουν ρυθμιστές της χώρας μας.

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης κατέδειξε τις αρνητικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία με την εν λόγω συμφωνία, η οποία συνιστά παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Τόνισε πως όλοι οι όροι και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας βρίσκονται πίσω από κλειστές πόρτες και κανείς δεν μπορεί να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Κύριος στόχος της ΤΤΙΡ είναι να αρθούν τα τελευταία εμπόδια που υπάρχουν στα υπερκέρδη των πολυεθνικών εταιρειών, οι οποίες καταστρατηγούν τις προδιαγραφές ποιότητας και τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γεώργιος Επιτήδειος μίλησε για την υπονόμευση του εθνικού κράτους με την έστω και προσωρινή εφαρμογή της εν λόγω συμφωνίας. Συγκεκριμένα, τόνισε πως ο ενεργειακός πλούτος και η δημόσια περιουσία παραχωρείται σε ιδιωτικά συμφέροντα κάτι το οποίο θέτει σοβαρά ζητήματα εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Τέλος, αναφέροντας ως παράδειγμα την Βολιβία και την Ουρουγουάη δεν απέκλεισε το γεγονός το κράτος να βρεθεί υπόλογο σε δικαστήρια για τις ιδιωτικοποιήσεις υπό την αιγίδα της TTIP.

(Φ. 165)

Advertisements

One comment

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.