Νομός Ηλείας – Η Χρυσή Αυγή αποτιμά τις πληγές από την θεομηνία

Χωρίς τίτλο.jpg

Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής νομού Ηλείας, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές της Ηλείας, Βαρθολομιό, Ανδραβίδα, Λεχαινά και Μυρσίνη, όπου ξεναγήθηκαν από αγρότες της περιοχής, σε θερμοκηπιακές μονάδες , αγρούς με καλαμπόκια τα οποία ήταν έτοιμα προς συγκομιδή, κτηνοτροφικές μονάδες και ελαιοκαλλιέργειες, όπου και διαπίστωσαν την ολοκληρωτική καταστροφή.

Ενδεικτικά, όπως μας ανέφεραν, σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις που ήταν έτοιμη προς συγκομιδή η ντομάτα, το ύψος της καταστροφής αγγίζει το ποσόν των 40.000 ευρώ από την παραγωγή του προϊόντος, ξεχωριστά η εγκατάσταση του θερμοκηπίου. Επίσης, χιλιάδες στρέμματα καλαμποκιού ισοπεδώθηκαν από το μένος του αέρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί η συγκομιδή του. Αν υπολογίσουμε ότι ένα στρέμμα αποδίδει 250 ευρώ, αν το πολλαπλασιάσουμε με τις χιλιάδες στρέμματα που καταστράφηκαν, τότε καταλαβαίνουμε το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι αγρότες.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχαμε με τους αγρότες, μας ενημέρωσαν πως κανείς από την πολιτεία δεν τους δίνει σημασία. Ούτε λόγος γίνεται  για άμεσες αποζημιώσεις, αν και οι ίδιοι  υποχρεώνονται να πληρώνουν υποχρεωτική ασφάλιση για τις καλλιέργειές τους, και το ζωικό τους κεφάλαιο από το 2009, η οποία παρακρατείται από την επιδότηση των καλλιεργειών. Αυτό που ζητούν είναι να τους επιστραφούν αυτά τα χρήματά τους, άμεσα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης στρέφει όλους τους πληγέντες αγρότες να δηλώσουν τις κατεστραμμένες καλλιέργειες και εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ. Τι σημαίνει αυτό; Δηλώνεις σήμερα και αποζημιώνεσαι το 2030 και αν…

Την στιγμή που το κράτος σπαταλά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για την σίτιση και φιλοξενία των λαθρομεταναστών, ο Έλληνας αγρότης  οδηγείται  στον αφανισμό και την φτώχεια με τις ευλογίες, τις συγκυβέρνησης ΣΥΡΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΝΙΚΟΣ ΚΡΕΣΠΗΣ

(Φ. 166)

Advertisements