Από την Σύνταξη-φ.167

empros-167

 

Είναι αδύνατον να συλλάβει ο νους την απύθμενη, θρασεία και προκλητική έκταση της εθνικής
προδοσίας που συντελείται από τις ελλαδικές κυβερνήσεις υπό την ομπρέλλα του Μνημονίου. Ο πορθητής της Τριπόλεως Κολοκοτρώνης και ο τιμώμενος αύριο από τους Εθνικιστές στον Πειραιά, Νικηταράς, προ του καινοφανούς εθνικού άγους, θα ανασαλεύουν στα μνημούρια τους, και μαζί τους οι χιλιάδες των προγόνων μας που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας.
Το ΕΜΠΡΟΣ έχει αναφερθεί και κατά το παρελθόν, όταν άπαντες σιωπούσαν, στις μεθοδεύσεις οι οποίες με την «τακτική του σαλαμιού» επιχειρήθηκε να διεμβολίσουν την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο δια πλαγίων οδών. Πλέον, οι συνομιλητές και χρηματοδότες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, απώλεσαν κάθε μέτρο και με την συνεργασία του αντισυνταγματικού μνημονιακού χώρου, προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση του Εθνικού εναερίου χώρου.
Πέραν της σοβαρότητος του ζητήματος καθ’ εαυτού, μια τέτοια ενέργεια θα είναι άμεσα ζημιογόνος στο θέμα των χωρικών υδάτων και των «γκρίζων ζωνών» που έχει επιβάλλει η διαρκής τουρκική αμφισβήτηση του ελληνικού εναερίου και θαλασσίου χώρου.
Εδώ, στο θέμα αυτό, θα φανεί εάν συνδικαλιστές, στρατιωτικοί και πατριώτες, μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά και χωρίς λεκτικά πυροτεχνήματα, κενά αντικρύσματος, για να αποτραπεί η εθνική ταπείνωση, η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας εν καιρώ ειρήνης.
Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Το λιμάνι …φεύγει» (σελ.4-5) αποκαλύπτουμε στους αναγνώστες το χρονικό της επιχειρήσεως σταδιακής αποκοπής των Πειραιωτών από το λιμάνι της πόλεώς τους. Πλέον των όσων ήδη έχουμε επισημάνει σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, με κυριότερο το πώς το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει οσονούπω να ζητά την άδεια των Κινέζων για να ελλιμενισθεί, πλέον των δεινών οικονομικών συνεπειών που η συμφωνία θα έχει για τους εμπόρους και επαγγελματίες του Πειραιά, η αποκοπή της δημοτικής αρχής από τον έλεγχο του πρώτου λιμανιού της χώρας, αφήνει πολλά να υποθέσουμε για τα επιδιωκόμενα.
Αυτά τα δύο θέματα που αναδεικνύουμε σε αυτό το φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ, συνδυαζόμενα με τις μεθοδεύσεις κυβερνήσεως, ΜΚΟ και ξένων δυνάμεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δείχνουν την επιτακτική ανάγκη εγέρσεως του λαού μας, συντονισμού των αφυπνισμένων και, κυρίως, ανάληψης της ευθύνης εκ μέρους του Ελληνικού Λαού για το μέλλον του και το Αύριο της Πατρίδας. Με την θεϊκή πνοή των λόγων του Εθνικού Ποιητή:
Κι αν αγαπάς τ’ ανθρώπινα κι όσα άρρωστα δεν είναι,
ρίξε αγιασμό και ξόρκισε τα ξωτικά, να φύγουν,
και τη ζωντάνια σπείρε του μ’ όσα γερά, δροσάτα.
Γίνε οργοτόμος, φυτευτής, διαφεντευτής.
Κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια.
Μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα,
ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο,
και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα,
για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα.
Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

(φ.167)

 

Advertisements