Trump VS Hillary – Ποιος θα γίνει Πλανητάρχης;

Χωρίς τίτλο.jpg

Ας αναλογισθούμε τι είναι οι ΗΠΑ σήμερα. Σκεφτείτε ότι ξοδεύουν 700 δισ. δολάρια κάθε χρόνο σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Έχουν περί τις 600 (!) βάσεις σε όλο τον πλανήτη, όταν η Ρωσική Ομοσπονδία έχει μόνο δύο. Οι Αμερικανοί βρίσκονται εμπλεκόμενοι σε 4 τουλάχιστον ενεργές εστίες πολέμου και το κάνουν αυτό τα τελευταία εβδομήντα χρόνια. Η CIA εκτιμάται ότι έχει περί τις 2.500 μυστικές βάσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ είναι η αυτοκρατορία της εποχής μας.

Ο προεκλογικός αγώνας μεταξύ της Χίλαρυ Κλίντον (Δημοκρατικό κόμμα) και του Ντόναλντ Τράμπ (κόμμα Ρεπουμπλικάνων) για την Προεδρία των ΗΠΑ, βρίσκεται κοντά στο τέλος. Οι δύο φιναλίστ, επιβλήθησαν ενός συνολικού αριθμού 17 υποψηφίων. Προσέξτε τώρα. Όλοι οι υποψήφιοι για το χρίσμα του Προέδρου σε αυτήν την χώρα μεγαθήριο, μηδενός εξαιρουμένου, σε κάποια στιγμή του προεκλογικού τους αγώνα είπαν δημόσια, ακριβώς την ίδια φράση: “αν εκλεγώ θα είμαι ο μεγαλύτερος φίλος του Ισραήλ στον Λευκό Οίκο”. Είναι θλιβερό πως μια τέτοια χώρα, με τόσο σημαντικό δυναμικό και με τόση επιρροή στην ζωή μας, πρέπει να πάρει την ευχή του Ισραήλ για να εκλέξει Πρόεδρο! Θλιβερό αλλά αληθινό.

Η Χίλαρυ Κλίντον είναι γνωστή ως πρώην Πρώτη Κυρία επί Προεδρίας του συζύγου της Μπιλ Κλίντον. Κατόπιν χρημάτισε Γερουσιαστής και Υπουργός του Ομπάμα. Πολλά τα περίεργα γύρω από τους Κλίντον. Υπάρχει ένας αριθμός 45 ανθρώπων, που ήταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεργάτες ή αντίπαλοι των Κλίντον, και όλοι, είτε σκοτώθηκαν, είτε κρεμάστηκαν, είτε πνίγηκαν… Μεταξύ αυτών και ο υιός Κέννεντυ. Ο Τζώρτζ Κέννεντυ ανακοίνωσε ότι θα κατέβαινε για Γερουσιαστής στην Νέα Υόρκη, αντίπαλος της Χίλαρυ, και η εκλογή του θεωρείτο σίγουρη. Τρεις μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση το αεροπλάνο του συνετρίβη και η Χίλαρυ εκλέχθηκε στην Νέα Υόρκη.

Ο τελευταίος στη λίστα ήταν ένας νεαρός που βοήθησε να ερευνηθεί η Χίλαρυ από το FBI, για την υπόθεση των emails του υπολογιστή της, που υποκλάπηκαν γιατί δεν χρησιμοποιούσε την ασφαλή διαδικασία, όταν ήταν Υπουργός. Ο άνδρας αυτός δολοφονήθηκε βάναυσα από διαρρήκτες το 2015.

Το ίδρυμα Κλίντον κατηγορείται ανοικτά ότι παίρνει δωρεές εκατομμυρίων (μόνο η Σαουδική Αραβία έχει δωρίσει 50 εκατομμύρια) και διοχετεύει σε φιλανθρωπίες μόλις το 10% . Γενικά η Χίλαρυ έχει συγκεντρώσει σε δωρεές για την καμπάνια της 700 εκ. δολάρια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει προηγούμενο πολιτικό παρελθόν αλλά υποστηρίχθηκε από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Είναι δισεκατομμυριούχος, έχει καταστραφεί μία φορά, έχει σχεδόν καταστραφεί άλλη μία και έχει κάνει και τον παρουσιαστή σε ένα reality show, το “Πώς θα γίνετε εκατομμυριούχος”. Έχει συγκεντρώσει για την προεκλογική του καμπάνια “μόνο” περί τα 80 εκ. δολάρια, καθότι όπως λέει, χρησιμοποιεί κυρίως τα δικά του χρήματα.

Στο επίπεδο πολιτικών θέσεων, η Χίλαρυ υποστηρίζει ανοικτά την μετακίνηση μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ευρώπη και Αμερική ενώ ο Τραμπ είναι κάθετα αντίθετος. Ο ένας κατηγορεί τον άλλο για ρατσιστή και ομοφοβικό. Ο Τραμπ καταδικάζει τις εξωτερικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και θέλει να σταματήσει την παράνοια του politically correct.

Η Χίλαρυ εκφράζει ό,τι πιο διαπλεκόμενο και αντεθνικό υπάρχει στην πολιτική σκηνή. O Τραμπ μιλάει για αξιοκρατία, εθνική προστασία και ασφάλεια. Αν βέβαια τα εννοεί όλα αυτά… Χαρακτηριστικό της τολμηρής πολιτικής άποψης του Τράμπ είναι ότι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπους πρεσβύτερος (Ρεπουμπλικάνος) δήλωσε ότι μάλλον θα ψηφίσει την Χίλαρυ ! Είναι αλήθεια ότι ο Τράμπ δέχεται πόλεμο από το σύστημα στις ΗΠΑ. Το CNN επανειλημμένως τον έχει συκοφαντήσει και έχει αλλάξει τις δηλώσεις του. Έτσι και στο debate της προηγούμενης Δευτέρας το CNN παρουσίασε δημοσκόπηση τηλεθεατών που έδειχνε ότι η Χίλαρυ κυριάρχησε με 62% ενώ σχεδόν όλα τα άλλα μέσα (CBS, WKRN, Fortune, Time Magazine), έδιναν  κυριαρχία Τραμπ με ποσοστά από 53 έως 70 % !

Αυτή είναι δυστυχώς η εικόνα της φτιασιδωμένης δημοκρατίας. Ο προεκλογικός αγώνας σε ένα κράτος που θεωρείται ελεύθερο και δημοκρατικό, υποβιβάζεται σε ένα ράλλυ από σπόνσορες, image makers, διαφημιστές και λομπίστες. Προχωράει εκείνος που θα φιλήσει περισσότερο το χέρι του Ισραήλ και που θα μαζέψει τα περισσότερα χρήματα. Εκείνος που θα κάνει την καλύτερη διαφήμιση στην τηλεόραση και θα πληρώσει τους περισσότερους χειροκροτητές.

Όλα αυτά έχουν συνθέσει ένα πολιτικό σύστημα που εξαπατά τους πολίτες, και οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και του γυρίζουν την πλάτη. Ας μην ξεχνάμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: στις ΗΠΑ υπάρχει πολύ μεγάλη αποχή από τις εκλογές. Ο Πρόεδρος της “αυτοκρατορίας” εκλέγεται από περίπου το 20% του εκλογικού δυναμικού της χώρας!

Δεν είναι τυχαίο που σε μια τόσο διεφθαρμένη δημοκρατία, ένας στους τέσσερις φυλακισμένους στον πλανήτη βρίσκεται στις ΗΠΑ!  Η κοινωνία βρίσκεται χωρισμένη σε τεράστια στεγανά. Η διανοούμενη Αμερική δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική Αμερική. Η σκληρά εργαζόμενη Αμερική δεν έχει καμία σχέση με τους γιάπις και τους τραπεζικούς ή την κατευθυνόμενη βιομηχανία “θεάματος” του Χόλιγουντ. Η κοινωνία των ΗΠΑ έχει τεράστιες διαφορές και διαφορετικές ταχύτητες.

Οι Αμερικανοί τιμούν την σημαία τους που βρίσκεται αναρτημένη σε κάθε δημόσιο κτίριο, σε ξενοδοχεία, σχολεία, σπίτια και μαγαζιά, και αναφέρονται συνεχώς στο “Έθνος” τους αλλά κατηγορούν για φασίστα και φοβικό οποιονδήποτε άλλον θέλει το ίδιο για τη δική του σημαία και το δικό του Έθνος.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την πολεμική ισχύ τους για να “προστατεύουν την δημοκρατία” σε όλο τον πλανήτη. Αλλά αποτυγχάνουν να την προστατεύσουν στην ίδια την χώρα τους.

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ

(Φ. 168)

Advertisements