ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ! – STOP στους πράκτορες των τούρκων

Χωρίς τίτλο.jpg

Η ΑBTTF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης) και ο BTAYTD (Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης) συμμετείχαν στην Σύνοδο Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Σεπτεμβρίου 2016 στην Βαρσοβία, όπου έθεσαν ως ζήτημα «τις παραβιάσεις δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης» αλλά και των δικαιωμάτων των «τούρκων» Ρόδου και Κω.

Στην συνεδρίαση αυτή μετείχε και ο νομικός εκπρόσωπος της FUEN και υπεύθυνος του γραφείου της στις Βρυξέλλες Φραν Ντε Μπερ.

Στην συνεδρία που είχε θέμα τα «αδικήματα μίσους», ανέφεραν «αύξηση στις επιθέσεις μίσους κατά της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης» και ότι «η ρητορική μίσους έχει περάσει και στο πολιτικό πεδίο». Έθεσαν το θέμα της «λεκτικής επίθεσης» που έκαναν δύο ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση που είχε οργανώσει η ABTTF στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα την ελευθερία ίδρυσης συλλόγων.

Θυμίζουμε ότι η προκλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 2 Μαρτίου 2016, με θέμα «Η Ελευθερία του Δικαιώματος του Συνέρχεσθαι στην Ελλάδα. Νομικά κενά στα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ευρώπη».

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ρουμάνου Ευρωβουλευτή Csaba Sogor και την συμμετοχή του Οργανισμού Εθνών και Λαών (UNPO), και της ABTTF. Σε αυτήν συμμετείχε ο γνωστός Παναγιώτης Δημητράς, Εκπρόσωπος του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» γνωστός για τις δράσεις του κατά του Ελληνισμού, με θέσεις περί υπάρξεως ποικιλίας μειονοτήτων στην Ελλάδα («τουρκική», «μακεδονική» κ.λπ.), η Ευγενία Νατσουλίδου, Πρόεδρος της ΜΚΟ «Μακεδονική Παιδεία και Πολιτισμός» της Έδεσσας, στέλεχος του φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου», που από το 2008 έχει επιδοθεί στην διάδοση της εκμάθησης της σκοπιανής γλώσσας και την προβολή της σκοπιανής παράδοσης, λαμβάνοντας χρηματοδοτήσεις από φιλοσκοπιανές οργανώσεις. Βασικός της χρηματοδότης φέρεται να είναι η ισχυρότερη φιλοσκοπιανή οργάνωση των ΗΠΑ «United Macedonian Diaspora», και η Melek Kirmaci Arik, Διευθύντρια Εσωτερικών Υποθέσεων της ABTTF. Η εκδήλωση προκάλεσε την αντίδραση των Ευρωβουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, οι οποίοι σε πρώτη φάση απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Veber, στο οποίο ανήκει το κόμμα του διοργανωτή βουλευτή, τονίζοντας ότι: «Σαφώς σας γνωρίζουμε πως πλην της Μουσουλμανικής Μειονότητας Θράκης δεν αναγνωρίζεται, από το Διεθνές Δίκαιο, ουδεμία άλλη Μειονότητα στην Ελλάδα.

Απαιτούμε όπως η πολιτική σας ομάδα αποσύρει την στήριξη της από αυτή την εκδήλωση και σας παροτρύνουμε να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για να ακυρωθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση».

Η εκδήλωση, όμως, προχώρησε κανονικά. Στην αίθουσα όπου έλαβε χώρα, βρισκόταν σε περίοπτη θέση αφίσα που απεικόνιζε τα σύμβολα της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Θράκης», καθώς και χάρτης με την Θράκη ως ξεχωριστό κράτος από την Ελλάδα. Οι εθνικιστές Ευρωβουλευτές δεν άφησαν αναπάντητη την πρόκληση και εισήλθαν στην αίθουσα δυναμικά καθιστώντας σαφές στους ανθέλληνες παρευρισκόμενους πως  τουρκική μειονότητα στην Θράκη δεν υφίσταται.

(Φ. 169)

Advertisements