Οι Έλληνες ψηφίζουν Τραμπ

Χωρίς τίτλο.jpg

Στις 8 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως είναι γνωστό, οι υποψήφιοι, Χίλαρυ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, αγωνίζονται για να κερδίσουν την λαϊκή ψήφο την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ έχουν αναλάβει την υποστήριξη της μίας και την δυσφήμιση του άλλου, με στόχο να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους.

Στην Ελλάδα (όπως και στο εξωτερικό) κύρια προσπάθεια των ΜΜΕ είναι η υπεράσπιση της Κλίντον και ο εξευτελισμός του Τραμπ. Κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει για το ποιος-α εκ των δύο θα τηρήσει ευνοϊκότερη στάση για τα συμφέροντα των Ελλήνων στις ΗΠΑ ή της Ελλάδος. Ενδιαφέρονται μόνο για την τσέπη τους και την προβολή των συμφερόντων όσων τους χρηματοδοτούν.

Θα εξετάσουμε ειδήσεις και πληροφορίες από το εξωτερικό, με στόχο την πληροφόρηση των αναγνωστών της εφημερίδος, αλλά και την εξαγωγή συμπερασμάτων για το πραγματικό συμφέρον της Ελλάδος από την αναμέτρηση αυτή.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα THE TIMES OF ISRAEL παρουσιάζει την πληροφορία ότι η νεοναζιστική (sic) Χρυσή Αυγή υποστηρίζει τον Τραμπ, με αφορμή την σχετική δήλωση από το βήμα της Βουλής του εκπροσώπου της, Ηλία Κασιδιάρη. Το πράγματι ενδιαφέρον της ειδήσεως είναι η χρήση ενός αποσπάσματος βίντεο με υπότιτλους στα αγγλικά από το You Τube, όπου γίνεται γνωστόν ότι στην Ελλάδα μόνον η Χρυσή Αυγή θα στηρίζει τον αυριανό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στην ομιλία εμφανίζεται και ο «πατριωτικός άνεμος» που πνέει σε Ελλάδα, Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Προβάλλεται η θέση μας, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες της κάθε χώρας πρέπει να είναι κυρίαρχοι στην πατρίδα τους και όχι οι ξένοι. Η εφημερίδα δεν προσπαθεί να αντιπαρατεθεί στα επιχειρήματα αυτά, αντιθέτως ακολουθεί την τακτική της λάσπης των Ελληνικών ΜΜΕ. Αναμοχλεύει το χαστούκι, τα σύμβολα, την δερματοστιξία και τις προσπάθειες «καταστολής» από πλευράς κυβερνώντων, για να καταλήξει: «Η προσπάθεια δεν έχει μειώσει την λαϊκή στήριξη προς την Χ.Α.».

Σε άλλη πηγή, την εφημερίδα THE DAILY CALLER, αποκαλύπτεται η διαρροή e-mails από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κλίντον, από την οποία καταδεικνύεται η χρηματοδότηση της εκστρατείας της από τα Ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας (OSF) του διαβόητου Τζορτζ Σόρος, με ποσά της τάξεως των 10 και 33 εκατομμυρίων δολλαρίων και την προσπάθεια μεταρρυθμίσεων στην Αστυνομία των ΗΠΑ.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι το διεθνές καπιταλιστικό σύστημα μοιράζει χρήματα σε όσους υποστηρίζουν την φυλετική διάλυση των κρατών προωθώντας Ασιάτες και Αφρικανούς σε όλες τις χώρες του κόσμου, ακόμη και στις Η.Π.Α. Από πλευράς μας, θεωρούμε ιερή υποχρέωση την υπεράσπιση των Ελλήνων όπου και αν αυτοί βρίσκονται.

Αυτός, όμως, δεν είναι ο μόνος λόγος που υποστηρίζουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με φίλο διεθνολόγο, ακόμη και πρωτοετείς σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών γνωρίζουν ότι η Ελλάδα ωφελείται από την μείωση της εντάσεως μεταξύ των Η.Π.Α. και της Ρωσσίας διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ελαττώνεται η γεωπολιτική αξία της Τουρκίας, που παραμένει διαχρονικά ο κύριος φανερός εχθρός μας. Η Χίλαρυ είναι δέσμια και του λόμπυ των πολεμικών βιομηχανιών, το οποίο την χρηματοδοτεί με τεράστια ποσά και υποστηρίζει την αντιπαράθεση με την Μόσχα σε κάθε σημείο του πλανήτη. Εάν, ο μη γένοιτο, αυτή εκλεγεί, θα ανέβει κατακόρυφα το θερμόμετρο στις διμερείς αμερικανικορωσικές σχέσεις, γεγονός που θα σπεύσει μετά βεβαιότητος να εκμεταλλευθεί η Άγκυρα.

Η Ελλάδα ωφελείται από την μείωση της εντάσεως μεταξύ Η.Π.Α.- Ρωσσίας καθώς έτσι ελαττώνεται η γεωπολιτική αξία της Τουρκίας.

Επιπλέον, η Χίλαρυ υπεσχέθη δημοσίως (στην α΄ τηλεμαχία) πως θα ακολουθήσει δυναμική πολιτική στο Συριακό ζήτημα. Το ενδεχόμενο αυτό θα αυξήσει τις προσφυγικές ροές, τις οποίες οι επιτήδειοι (ακόμη και το Israaid) κατευθύνουν, αλλά και υποδέχονται στην πατρίδα μας, με αποτέλεσμα χιλιάδες λαθρομεταναστών να εγκλωβιστούν, συντελώντας έτι περαιτέρω στην δημογραφική αλλοίωσή της.

Αντιθέτως, εάν εκλεγεί ο Τραμπ, διεκήρυξε ότι θα προσπαθήσει να στρέψει το ενδιαφέρον των Η.Π.Α. στον Ειρηνικό, ακολουθώντας μία μετριοπαθή πολιτική έναντι του Κρεμλίνου. Ας μην ξεχνάμε, ότι η Γιουγκοσλαβία βομβαρδίστηκε επί προεδρίας του συζύγου της Χίλαρυ, Μπιλ Κλίντον. Συν τοις άλλοις, είναι παγκοίνως γνωστόν ότι η Κλίντον απεχθάνεται τους Έλληνες, καθώς ο γαμπρός της έχασε τεράστια ποσά ποντάροντας στην χρεωκοπία του ελληνικού κράτους. Επίσης, στην ομάδα που την υποστηρίζει συμμετέχει ο πρώην πρέσβης Νίκολας Μπερνς, και η υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νιούλαντ. Ο πρώτος είναι γνωστός για την αντιπάθεια που τρέφει προς την Ορθοδοξία και η δεύτερη διακρίνεται για τις ανθελληνικές προκαταλήψεις της.

Ένας λόγος καταψήφισης της Κλίντον είναι η υποστήριξη που της παρέχει το αλβανικό λόμπυ των Η.Π.Α. Οι Αλβανοί έχουν δώσει το όνομα του Μπιλ Κλίντον σε οδούς και πλατείες στην Πρίστινα και τα Τίρανα εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης για τα όσα αυτός έπραξε για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία. Πρόσφατα δε, προέβησαν σε μία ευθεία πρόκληση προς την Ελλάδα ονομάζοντας μία κεντρική λεωφόρο των Αγίων Σαράντα σε «Χίλαρυ Κλίντον». Τι άραγε προσδοκούν από αυτήν;

Όλα αυτά είναι γνωστά στους Ελληνοαμερικανούς που υποστηρίζουν σε ποσοστό 75%-80% τον Τραμπ, την ιδία ώρα που τα ομογενειακά ΜΜΕ (και καθ’ υπόδειξιν του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ) προπαγανδίζουν ανοικτά υπέρ της Χίλαρυ. Το ίδιο πράττει με φανατισμό και το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο.

Μόνον η Χρυσή Αυγή έχει διαφοροποιηθεί. Έχοντας υποστεί την κατασυκοφάντηση των ΜΜΕ και όντες αντισυστημικοί, βλέπουμε με συμπάθεια τον αγώνα του. Βεβαίως, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, καθώς περιμένουμε να δούμε απτά δείγματα της πολιτικής του. Την ώρα, όμως, που οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν την Κλίντον να προηγείται με ποσοστό της τάξεως 1-4 %, δηλαδή κινούμενο εντός των ορίων του στατιστικού λάθους (και της νοθείας), θεωρούμε αναγκαίο να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας (και δη όσους ψηφίζουν στις Η.Π.Α.) για την ανάγκη καταψήφισης της Χίλαρυ. Ας μην ξεχνάμε ότι οι προηγούμενες εκλογές κρίθηκαν με διαφορά 1.000.000 ψήφων, όταν 2.000.000 Ρεπουμπλικανοί δεν προσήλθαν στις κάλπες. Τώρα, υπάρχει ένας τρίτος υποψήφιος, που στηρίζεται από πολλούς συστημικούς Ρεπουμπλικανούς και συγκεντρώνει γύρω στο 7% στις δημοσκοπήσεις, ποσοστό που μπορεί να αποβεί καθοριστικό.

Πρώτιστο μέλημα της Χρυσής Αυγής είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδος μας και των Ελλήνων ομογενών που διαβιούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίξουμε σκοτεινές δυνάμεις που απεργάζονται την παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμική κοινωνία.

Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

(Φ. 171)

Advertisements

One comment

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.