ΡΩΣΙΑ, ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΚΑΣΟΣ Η ΡΩΣΙΑ ΩΣ «ΚΑΡΔΙΟΓΑΙΑ» ΚΑΙ ΩΣ ΝΕΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Χωρίς τίτλο.jpg

ΜΕΡΟΣ Γ3΄

To «Jamestown Foundation» είναι μια ΜΚΟ που εδρεύει στην Ουάσινγκτον και αποτελεί έκπαλαι μια παρηλλαγμένη επιχείρηση της CIA, καθώς βασική πηγή χρηματοδοτήσεώς του από την ίδρυσή του το 1984, ήταν ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Κάσεϊ (William Casey). Ειδικότερον, κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, το Jamestown Foundation εχρησιμοποιείτο ως εργοδότης – υποστηρικτής  υψηλοβάθμων στελεχών του σοβιετικού μπλοκ τα οποία «αυτομολούσαν» στη Δύση, περιλαμβανομένου του Αρκάντι Σεβτσένκο (Arkady Shevchenko), ο οποίος ήταν ο Σοβιετικός Αναπληρωτής Γενικός Γραμματεύς του ΟΗΕ, και του Στρατηγού της διαβόητης «Σεκουριτάτε» Ίον Πασέπα (Ion Pacepa), o οποίος δηλαδή ήταν ένα εξόχως υψηλόβαθμο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της κομμουνιστικής Ρουμανίας. Εδώ και πολύ καιρό, στην Ρωσία, η «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας» (FSB – ΤΡΑ), υπεύθυνη για την εσωτερική ασφάλεια στην Ρωσική Ομοσπονδία) και η ρωσική «Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικoύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας» (SVR – ΡΒΠ) θεωρούν ότι το «Jamestown Foundation» έχει άμεσο ανάμειξη στην υποκίνηση εξεγέρσεων στην Τσετσενία, στην Ινγκουσετία και σε άλλες δημοκρατίες του βορείου Καυκάσου.

Αξίζει παραδειγματικώς να σημειωθεί για λόγους προβληματισμού και αποσαφηνίσεως ότι : Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Jamestown Foundation έχουν βρεθεί τα εξής πρόσωπα: η Μάρσια Καρλούτσι (Marcia Carlucci), η οποία είναι σύζυγος του πρώην αξιωματούχου της CIA και πρώην Υπουργού Αμύνης των ΗΠΑ Φρανκ Καρλούτσι (Frank Carlucci), ο εκδότης αντικομμουνιστικών βιβλίων και περιοδικών Άλφρεντ Ρέγκνερι (Alfred Regnery) και η Καθλίν Τρόϊα Μακφάρλαντ (Kathleen Troia McFarland), η οποία διετέλεσε Αναπληρώτρια Βοηθός Υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, αρμοδία για Δημόσιες Υποθέσεις, όταν υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ ήταν ο γνωστός σιωνιστής «ιέραξ» Κάσπαρ Ουαϊνμπέργκερ (Caspar Weinberger). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Φρανκ Καρλούτσι ήταν ένας από εκείνους που εζήτησαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να χορηγήσει αμέσως πολιτικό άσυλο στον πρώην «υπουργό Εξωτερικών» της «Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ισκερίας» Ιλίας Χαμζάντοβιτς Αχμάντοφ (Ilyas Khamzatovich Akhmadov), ο οποίος εκατηγορείτο στην Ρωσία για σχέσεις με την τρομοκρατία.

To ινστιτούτο του διαβοήτου Τζορτζ Σόρος «Open Society» συνεργάζεται με το Jamestown Foundation, όχι όμως μόνον για ζητήματα Βορείου και Νοτίου Καυκάσου, αλλά επίσης και για ζητήματα που αφορούν …. στην Μολδαβία, στην Λευκορωσία, στο Ουζμπεκιστάν, στους Ουϊγούρους Τούρκους της Κίνας κ.λπ. To «Πρόγραμμα Κεντρικής Ασίας» του ινστιτούτου του Σόρος έχει υπάρξει χορηγός και συνδιοργανωτής πολλών επιτροπών, ομάδων εργασίας και συνεδρίων, μαζί με το «Jamestown Foundation». To  Ιδρυμα Σόρος δραστηριοποιείται σε 40 χώρες και έχει αναπτύξει σχέση με άτομα τεράστιας επιρροής σε θέσεις κλειδιά. Στην Ελλάδα τα βιβλία που προωθούν μας λένε οτι οι νεοέλληνες δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Έλληνες και δεν υπάρχουν ήρωες, αλλά παράφρονες πολεμοκάπηλοι. Στα σχολικά βιβλία της Βουλγαρίας που χρηματοδοτούν τα «τσιράκια» του Σόρος, οι Βούλγαροι έγιναν αυτόχθονες απόγονοι των αρχαίων Θρακών (!) και τους στρέφουν κατά της Ελλάδος. Αντίστοιχα στην Αλβανία, οι Αλβανοί έγιναν ….αρχαίοι Ιλλυριοί και στρέφονται κατά όλων των γειτόνων τους, ενώ οι γραφικοί μισέλληνες Σκοπιανοί έγιναν «Μακεδόνες» και μισούν τους κατακτητές και καταπιεστές Έλληνες.

Ουδέν δρώμενο των Διεθνών Επικυριάρχων είναι αυτοτελές και τυχαίο : Η υποστήριξη της αποσχίσεως της Τσετσενίας και του βορείου Καύκασου ήλθεν ως φυσική συνέχεια μιας δημοσίας δηλώσεως του ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψηφίου Τζον Μακέϊν (John McCain), o οποίος, τον Αύγουστο του 2008, είχε ειπεί: «… αφού η Ρωσία ανεγνώρισε παρανόμως την ανεξαρτησία της Νότιας Οσσετίας και της Αμπχαζίας, οι δυτικές χώρες οφείλουν να σκεφθούν αντιστοίχως για την ανεξαρτησία του βορείου Καυκάσου και της Τσετσενίας». Αφότου έγινε Πρόεδρος, το 2009, ο Μπαράκ Ομπάμα υιοθέτησε την πρόταση του Μακέϊν και εξουσιοδότησε τη CIA να υποστηρίξει αποσχιστικά και τρομοκρατικά κινήματα στον Βόρειο Καύκασο, με χρήματα που «ξεπλύθηκαν» και εδιοχετεύθησαν μέσω της USAID, του «National Endowment for Democracy», του ινστιτούτου «Open Society» του Σόρος, του «Freedom House» και του «Jamestown Foundation». Toν Ιανουάριο του 2012, ο Ομπάμα εδιώρισεν ως Πρέσβη των ΗΠΑ στην Μόσχα έναν υπερδραστήριο νεοσυντηρητικό και ακτιβιστή του Σόρος, τον Μάικλ Μακφάουλ (Michael McFaul) του Δεξιού think-tank «Ίδρυμα Χούβερ περί Πολέμου, Επαναστάσεως και Ειρήνης» («Hoover Institution on War, Revolution, and Peace» επ’ ονόματι του τέως Προέδρου Χέρμπερτ Χούβερ) του Πανεπιστημίου Στάνφορντ (Stanford University). O Μάϊκλ Μακφάουλ, ως πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα, άνοιξε τις θύρες της Πρεσβείας των ΗΠΑ σε μια ποικιλία Ρώσων αντικαθεστωτικών, περιλαμβανομένων αυτονομιστών από τον Βόρειο Καύκασο, ορισμένοι από τους οποίους θεωρούνται, από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ως ύποπτοι για δεσμούς με τρομοκρατικές ισλαμικές οργανώσεις. Ο Μακφάουλ παρητήθη για οικογενειακούς λόγους από την θέση του Πρέσβεως το 2014, μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και επανήλθε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ως τακτικός καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΛΑΜΑΝΟΣ

(Φ. 173)

Advertisements