Ο George Soros πίσω από τις διαμαρτυρίες εναντίον του Trump

Χωρίς τίτλο.jpg

Hταν 9 Νοεμβρίου του 1989 όταν έπεφτε το τείχος του Βερολίνου. Στις 9 Νοεμβρίου 2016 η Αμερική ξυπνάει από την επιρροή μιας συγκεκριμένης ελίτ και ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με αμφισβήτηση και  ταραχές πριν καλά-καλά εκλεγεί.

Σαν έτοιμοι από καιρό, οι αντι-Τραμπ ξεκίνησαν διαδηλώσεις σε 10 μεγάλες αμερικανικές πόλεις: Σικάγο, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Φιλαδέλφεια, Βοστόνη Ουάσιγκτον D.C., Βοστόνη, Πόρτλαντ, Άγιος Παύλος της Μινεσότα, και Σηάτλ.

Η οργάνωση MoveOn.org του Σόρος σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «Αντίσταση» των Αμερικανών σε συνέχεια των αποτελεσμάτων των Εκλογών, και για εκατοντάδες αμερικανών και δεκάδες οργανώσεις που πρόκειται να συγκεντρωθούν  ειρηνικά έξω από τον Λευκό Οίκο και σε πόλεις σε ολόκληρη την χώρα εναντίον του μισογυνισμού, του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας.

Εντός δύο ωρών από την ανακοίνωση, πάνω από 200 συγκεντρώσεις πραγματοποιούνταν σε όλη την χώρα, με οργανωμένη μεταφορά «διαδηλωτών» όπως φαίνεται από φωτογραφίες. Στο Ωστιν του Τέξας σειρά από λεωφορεία μετέφεραν τους «διαδηλωτές»  που καίνε αμερικανικές σημαίες.

Όλως παραδόξως αυτοί που αποκαλούν την νίκη του Τραμπ «άνοδο του φασισμού» είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούν αντιδημοκρατικές μεθόδους ενάντια στην λαϊκή ψήφο και επιχειρούν να χειραγωγήσουν τον εκλεκτορικό μηχανισμό μαζεύοντας υπογραφές στην ιστοσελίδα Change.org κάτω από ένα κείμενο με το οποίο ζητούν από τους 538 εκλέκτορες την ημέρα της επίσημης ψηφοφορίας να μην ψηφίσουν υπέρ του Τραμπ αλλά υπέρ της Κλίντον.

Μέχρι στιγμής 2 εκατομμύρια φέρονται να έχουν υπογράψει την αίτηση.

«Ο κ. Τραμπ δεν είναι ικανός για την θέση του προέδρου. Είναι επικίνδυνος για την δημοκρατία», γράφουν.

Η επίσημη ψηφοφορία των εκλεκτόρων είναι προγραμματισμένη να λάβει χώραν στις 19 Δεκεμβρίου. Στις 6 Ιανουαρίου το Κογκρέσο θα πρέπει να εγκρίνει το αποτέλεσμα. Και η τελετή ανάρρησης του νέου προέδρου των ΗΠΑ προβλέπεται για τις 20 Ιανουαρίου 2017.

Σε επιστολή προς τα μέλη της η οργάνωση MoveOn.org του Σόρος απευθύνεται συγκεκριμένα στους Λατινοαμερικάνους, τους Μαύρους, τους πρόσφυγες και τους LGBT και τις γυναίκες.

Το πιο παράδοξο ίσως σε αυτήν την εκστρατεία του μίσους, είναι ότι ο Τραμπ δεν έχει ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του και δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ή απόφαση που να θίγει κάποιους από αυτούς στους οποίους απευθύνεται η οργάνωση του Σόρος.

Αμερική όπως Ουκρανία;

Η αριστερίστικη οργάνωση είναι μια από τις πολλές που συνδέονται με το Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας (Open Society) του Σόρος που έχουν δίκτυο σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι οργανώσεις αυτές εμπλέκονται στις διαφόρων χρωμάτων «επαναστάσεις» καθώς και στην «Αραβική Άνοιξη» και την πρόκληση αναταραχών διεθνώς.

Στην Ουκρανία για παράδειγμα το ίδρυμα του Σόρος International Renaissance Foundation (IRF) έχει προσβάσεις από το 1989. Ο Σόρος έχει δημόσια παραδεχθεί ότι χρηματοδότησε τις διαμαρτυρίες στην πλατεία Maidan το 2013-14. Εμπλοκή είχαν οι οργανώσεις του και στην «Πορτοκαλί Επανάσταση» το 2004 που έφεραν στην εξουσία τον διεφθαρμένο αλλά φιλονατοϊκό Viktor Yushchenko και την Αμερικανίδα, υπάλληλο του Αμερικανικού State Department, σύζυγό του.

Η ανάμειξή του στις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ υπό το πρόσχημα της φιλανθρωπίας και της ενίσχυσης της δημοκρατίας, απέφεραν στον Σόρος αμύθητα πλούτη. Μόνο για την προεκλογική εκστρατεία της Hillary Clinton «επένδυσε» 25 εκατομμύρια δολάρια. Να είναι πρόθυμος να τα χάσει ως «επενδυτής» είναι μάλλον απίθανο…

Σε μήνυμά του προς την Clinton με θέμα «αναταραχή στην Αλβανία» το οποίο αποκάλυψαν τα WikiLeaks ο Soros ξεκαθαρίζει στην μαριονέτα του ότι «δυο πράγματα πρέπει να γίνουν επειγόντως να υποστηριχθεί πλήρως από την διεθνή κοινότητα ο Πρωθυπουργός Berisha και να τοποθετηθεί υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος ως διαμεσολαβητής», της προτείνει μάλιστα τρία ονόματα από τα οποία θα διαλέξει!

Η συνταγή που ακολούθησε ο Σόρος σε άλλα κράτη θα χρησιμοποιηθεί άραγε και στην περίπτωση των ΗΠΑ;

(Φ. 174)

 

 

Advertisements