Προκλητικός ο Αμερικανός πρέσβης στην Ε.Ε.

Χωρίς τίτλο.jpg

Σημεία και τέρατα συνέβησαν στην  ολομέλεια της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, την περασμένη Τρίτη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Προκλητικότατος ο Αμερικανός πρέσβης στην Ε.Ε. με την ομιλία του, αλλά ακόμη πιο προκλητικοί οι παρόντες ευρωβουλευτές και λοιποί παρευρισκόμενοι. Ο μεν κύριος πρέσβης, με ύφος μεγαλοτσιφλικά που ήρθε να ελέγξει τα τσιφλίκια του, οι δε υπόλοιποι σαν σκλάβοι που ακούγανε τις παρατηρήσεις του αφεντικού τους. Δεν έλειπαν βέβαια και αυτοί που με το γλοιώδες τους ύφος χειροκροτούσαν  και κουνούσαν το κεφάλι συμφωνώντας σε όλα όσα έλεγε ο «αφέντης».

Φάτσες δουλοπρεπείς που όταν ένας Γάλλος ευρωβουλευτής, πρώην Front National, μίλησε ενάντια στον Αμερικάνο και ήταν ο μόνος που το έκανε, όλοι γύρισαν να τον κοιτάξουν με… περιφρόνηση (καθώς και τον υποφαινόμενο που χειροκρότησε τον Γάλλο).

Αυτά που ακούστηκαν δεν μπορούσα να τα πιστέψω ότι τα έλεγε ένας μη Ευρωπαίος μέσα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Κατά τα άλλα: Για όλα φταίει η Ρωσία. Η επιθετική Ρωσία που χτυπά αμάχους στην Συρία, που επιτέθηκε στην Ουκρανία και  είναι ο εχθρός του κόσμου όλου. Η Ευρώπη, είπε ο αμερικανός πρέσβης,  θα πρέπει να γίνει ισχυρή για να εναντιωθεί στην Ρωσία – όχι φυσικά στις ΗΠΑ – και η Ε.Ε. θα πρέπει να είναι δίπλα στην Ουκρανία.

Συνέχισε λέγοντας ότι είναι λάθος για την Ε.Ε. να μην έχει δεχθεί το ΤΤΙΡ και το CETA και ότι αυτά τα σύμφωνα εμπορίου είναι ευχή για την Ευρώπη.

Φυσικά κουβέντα για το μεταναστευτικό, για την Κύπρο, για την κατάσταση στην Ελλάδα, για την Τουρκία. Το να είσαι μέσα σε αυτή την αίθουσα και να βλέπεις το ύφος και τον τρόπο που μιλά ένας Αμερικάνος αξιωματούχος, αλλά και τον πρόεδρο της Επιτροπής σαν το πιστό του σκυλάκι – με συμπάθεια για τα τετράποδα -, σε κάνει να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Δυστυχώς, και αυτό το γεγονός πιστοποιεί το ότι η Ευρώπη αποτελεί την 51η πολιτεία των ΗΠΑ και για να αλλάξει αυτό θα πρέπει να συμβούν ριζικές αλλαγές που μόνο μια εθνικιστική επικράτηση μπορεί να πράξει.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΒΙΑΤΣΟΣ

(Φ. 174)

Advertisements