ΗΠΕΙΡΟΣ – Γέμισαν τα σχολεία «προσφυγόπουλα»

Eξι δημοτικά σχολεία, τρία στα Ιωάννινα και τρία στη Φιλιππιάδα, και τέσσερα γυμνάσια, δύο στα Ιωάννινα και δύο στην Φιλιππιάδα, θα φιλοξενήσουν τα παιδιά των μεταναστών  που είναι εγκατεστημένα στα Κέντρα Φιλοξενίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Και δεν είναι μόνον αυτά. Ήδη λειτουργεί μία «δομή εκπαίδευσης» για παιδιά μεταναστών στην Κόνιτσα, στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου, αυτά που βρίσκονται στο «Κέντρο Φιλοξενίας» των Δολιανών, θα φιλοξενηθούν στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου, από τον καταυλισμό του Κατσικά στο 9ο Ολοήμερο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο (ήξεραν όταν τα ίδρυαν, τι είχαν να περιμένουν…), αλλά και στο Μαρούτσειο, στο κέντρο της πόλης.

Τα παιδιά που βρίσκονται εγκατεστημένα με τους γονείς τους (που θα συνεχίσουν να αναπαράγονται) στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη, θα φιλοξενηθούν σε δομές που θα διαμορφωθούν στο 1ο, το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδος.

Οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα φιλοξενηθούν στο Γυμνάσιο Δολιανών και στο 2ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Στην Φιλιππιάδα θα γίνουν νέες «εκπαιδευτικές δομές» στο 1ο και το 2ο Γυμνάσιο της πόλης.

(Φ. 175)

Advertisements