ΝΑΤΟ: Απαιτεί νέους εξοπλισμούς, στηρίζει την «ανοιχτή κοινωνία»

 

11111
Ερυθρά Ημισέληνος-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ριτσώνα Ευβοίας

Την ώρα που οι κυβερνώντες την χώρα μας εκλιπαρούν τις ΗΠΑ για βοήθεια σε αμυντικό υλικό και ζητούν την παραμονή των νατοϊκών ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο, το ΝΑΤΟ επαινεί την Τουρκία για την κρίσιμη γεωγραφική θέση που κατέλαβε στον πλανήτη, για το καλό της συμμαχίας, αλλά και την φιλοξενία 3.000.000 προσφύγων.

Τα προηγούμενα προέρχονται από το «Εθνος της Κυριακής» 20/11/16, όπου διαβάσαμε ότι, κάτι πρέπει να κάνουμε επειγόντως, για προλάβουμε την κούρσα των τουρκικών ΕΔ στους εξοπλισμούς, αλλά και από την επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ.

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι η αριστερά, μετά την κατάληψη της κυβερνήσεως, έχει σταματήσει τον αγώνα εναντίον του ΝΑΤΟ, το οποίο με την σειρά του, σε κρίσεις υπεροψίας, μετά την νίκη αυτή, παραβιάζει ακόμη και τα βασικά θέσφατα της διπλωματίας.

Το ΝΑΤΟ απαιτεί εξοπλισμούς

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ J. Stoltenberg στις 18/11/16 μίλησε στο German Marshal Fund of the United States (GMF) επαναλαμβάνοντας, τις κατά την άποψή του, τρείς παλαιές ουσιώδεις προϋποθέσεις, που θα συνοδεύσουν την νέα Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των ΗΠΑ, η οποία θα επιχειρεί στην Ευρώπη από τις αρχές του 2017.

Οι προϋποθέσεις είναι: «Να διαθέσουν οι χώρες περισσότερα χρήματα για καλύτερες δυνατότητες. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι συναγωνιστικά. Εμπλοκή στις επιχειρήσεις της ΕΕ συμμάχων του ΝΑΤΟ μη Ευρωπαίων.»

Το πρώτο τμήμα του συνθήματος αυτού αφορά σε προτροπή του ΝΑΤΟ για περισσότερους εξοπλισμούς, παρά την οικονομική κρίση, η οποία εξανάγκασε τα κράτη να μειώσουν τελευταία τα έξοδα σε στρατιωτικές δαπάνες.

Εφόσον η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει στο ΝΑΤΟ, μπορεί να ανταποκριθεί με αύξηση προσωπικού, άριστη εκπαίδευση και ποιοτική συντήρηση του υφιστάμενου υλικού. Ο νατοϊκός αυτός στόχος, που προσδιορίζεται σε 2-3%  του ΑΕΠ, θα αυξήσει την επιχειρησιακή ικανότητα προς όφελος του έθνους μας, το οποίο θα καταστεί περισσότερο αξιόμαχο, σε συνδυασμό με την ποιότητα του προσωπικού και την επιχειρησιακή κατάσταση του υλικού.

Αλ. Τσίπρας: Οι ΕΔ σε ρόλο διαχειριστή

Αντί αυτού ο υπουργός δήλωσε σε ημερίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη της 23/11/16 ότι, θα μετατρέψει τις ΕΔ σε διαχειριστή κατασκευαστικής εταιρείας. Παραθέτουμε αυτούσια τα λόγια του: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια και ένα μεγάλο μέρος της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης. Αυτό σημαίνει ότι αναπτύσσονται δυνατότητες εξυπηρέτησης όλης αυτής της ανάγκης που έχει προκύψει από το προσφυγικό πρόβλημα. Εδώ θα πρέπει να υπάρχει η συνέργεια των ελληνικών επιχειρήσεων, όχι μόνο για να εξυπηρετήσουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα. Αυτοί είναι περαστικοί, σήμερα βρίσκονται εδώ, αύριο ελπίζουμε – και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό – θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Είναι η ανασυγκρότηση εκείνων των χωρών που θα κληθούν να πάρουν πίσω τους πρόσφυγες.» Όσον αφορά στην νεολαία που καλείται να υπηρετήσει την πατρίδα, αντί να τους καταστήσει ικανούς οπλίτες στα πεδία των μαχών, τους καθιστά μελλοντικούς μαχητές υπολογιστών. Ας δούμε την σχετική παράγραφο:  «Ήδη είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε μία μεγάλη συμφωνία με τη Microsoft που θα δώσει τη δυνατότητα στους στρατεύσιμους να παίρνουν πτυχίο επαγγελματικής κατάρτισης στους υπολογιστές, οι νεοσύλλεκτοι που δεν έχουν μέχρι τώρα καμία εκπαίδευση πάνω σε αυτόν τον τομέα, ή στα μόνιμα στελέχη μας ώστε να μπορούν να παίρνουν εξειδίκευση.»

Στον τομέα της συμπληρωματικότητος ΝΑΤΟ-ΕΕ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους σε εθνικό επίπεδο, θα μπορούσαμε όμως να συμφωνήσουμε θέτοντας διαφορετικές προτεραιότητες κατά περίπτωση. Το ΝΑΤΟ είναι διαφορετικό από την ΕΕ και όποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση θα καταστήσει το πρώτο προϊστάμενο της δευτέρας, της οποίας τα συμφέροντα είναι διαφορετικά.

Όσον αφορά στην αυξημένη εμπλοκή μη Ευρωπαίων (non-EU NATO Allies) θα διαφωνήσουμε κάθετα, διότι θα εκτρέψει την συμμαχία από τον φυλετικό της προσδιορισμό. Εδώ είναι το κρίσιμο στοιχείο. Μία συμμαχία, χωρίς φυλετική συνοχή, χωρίς κοινή θρησκεία, είναι ευάλωτη – όργανο των ισχυρών και όχι των αξιών που προστατεύει. Ο γ.γ. παρουσίασε το παράδειγμα ΗΠΑ-Καναδά, στην δύση, Νορβηγίας-Ισλανδίας στον βορρά, προκειμένου να προβάλλει την Τουρκία-Αλβανία, στα νοτιοανατολικά. Το τελευταίο αποτελεί απόδειξη της αμοραλιστικής πολιτικής στην οποία στρέφεται το ΝΑΤΟ.

ΝΑΤΟ-Τίρανα-Αγκυρα

Οι πρόσφατες κλιμακούμενες προκλήσεις των Τιράνων και της Άγκυρας προφανώς ενθαρρύνονται από την αμοραλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ, το οποίο προσπαθεί να εξασφαλίσει τα πάγια συμφέροντα της αμερικανικής στρατιωτικοβιομηχανικής ελίτ (υποχείριο της οποίας είναι διαχρονικά το κόμμα των Δημοκρατικών), λίγο πριν από την ανάληψη της προεδρίας των Η.Π.Α. από τον Ντόναλντ Τραμπ. Προς τούτο, απαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις για την χώρα μας, τις επόμενες 60 ημέρες.

Προτεραιότητα η Ελληνική

αμυντική βιομηχανία

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθούμε σε ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο των προτάσεων του γ.γ.. του ΝΑΤΟ. Η πολυτυπία των μέσων είναι χρήσιμη προς το παρόν. Με δεδομένη την διαφορετικότητα των τύπων (πχ οχημάτων μάχης, αντιαεροπορικών βλημάτων κ.α.) εντός της συμμαχίας, η οποία εξυπηρετεί την χώρα μας από πλευράς προμήθειας ανταλλακτικών, θα μπορούσαμε να την υποστηρίξουμε. Αλλωστε, σε πολλούς τομείς θα μπορούσαμε να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο και να προωθήσουμε τις εθνικές μας θέσεις. Το ΝΑΤΟ επιθυμεί εάν είναι δυνατόν ένα και μοναδικό τύπο για τον συγκεντρωτικό έλεγχο και προμήθεια, όμως κάτι τέτοιο θα καθιστούσε τα μέσα δέσμια της συμμαχίας και των υπόπτων ιδιωτικών εταιριών όπλων. Με βασικό κριτήριο το κόστος οδηγεί τα κράτη μέλη σε συγκεκριμένες προμήθειες.

Η χώρα μας πρέπει επειγόντως να αναπτύξει αμυντική βιομηχανία, και μάλιστα κρατική, προκειμένου να αναλάβει εθνική αποστολή με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτάρκεια, συνεπώς εθνική ανεξαρτησία. Κατά το πρόσφατο παρελθόν οι ΕΔ απέδειξαν τις δυνατότητες στον τομέα αυτό παρά την περιορισμένη κρατική υποστήριξη και την μηδενική κατεύθυνση. Οι εξαγωγές αμυντικού υλικού θα ισοσταθμίσουν τις εισαγωγές και την εκ τούτων συνεπαγόμενη εξαγωγή συναλλάγματος. Η ποιότητα των υλικών θα ενθουσιάσει τους συμμάχους και θα ενισχασει την παραγωγική συμμετοχή και επιρροή στην συμμαχία.

Το ΝΑΤΟ υπέρ της «Ανοιχτής κοινωνίας»

Έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι το ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε διά του γ.γ., ενδιαφέρεται για τον ρόλο του στις δικές του ανοικτές κοινωνίες και για την αλλαγή του κόσμου προς την πολυπολιτισμική αλλαγή, που συντελείται.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την άποψή μας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε στις 18/11/16 ότι θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά τα εγκαίνια δύο ανακατασκευασμένων δομών φιλοξενίας στην Ριτσώνα (Χαλκίδα) και στο Κουτσόχερο (Λάρισα). Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, και τα δύο κέντρα κατασκευάστηκαν με την κοινή προσπάθεια και τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ερυθράς Ημισελήνου, της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα εγκαίνια στην Ριτσώνα, για 160 οικογένειες προσφύγων, πραγματοποιήθηκαν στις 22/11/16 και ο ΑΝΥΕΘΑ στον χαιρετισμό του είπε: «Μία επιβεβαίωση και ταυτόχρονα επιβράβευση αποτελούν τα λόγια συμπαράστασης του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα για όσα έπραξε και πράττει για την αντιμετώπιση της δύσκολης υπόθεσης του προσφυγικού, δίνοντας έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά του όλου θέματος, την οποία ανέδειξαν οι Έλληνες τόσο στα νησιά στην πρώτη υποδοχή όσο και στους τόπους φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.»

Τα εγκαίνια της δομής στο Κουτσόχερο, δυνατότητος 2.000 προσφύγων, πραγματοποιήθηκαν στις 23/11/16, από τον ΑΝΥΕΘΑ, παρουσία δύο Αντιστρατήγων και δύο Αντιπτεράρχων των Ελληνικών ΕΔ. Ο ΑΝΥΕΘΑ υπενθύμισε ότι «Δημιουργήσαμε πάνω από πενήντα δομές φιλοξενίας», καθώς και ότι: «Εμείς κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε κάθε ευρώ το οποίο μπαίνει στη χώρα, να έχει δύο χαρακτηριστικά: να είναι επ’ ωφελεία των προσφύγων και των μεταναστών και δεύτερο να ενισχύει την όλη υπόθεση της διαχείρισης του προσφυγικού. Αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κερδοφορίας.»

Από πλευράς μας παρατηρούμε την στάση (απουσία) της Ελληνικής Εκκλησίας κατά τον «αγιασμό» και τις αντοχές των στελεχών των ΕΔ στο ανατιθέμενο πάρεργο. Θα αναρωτηθούμε για τον λόγο διαθέσεως τόσων μουσουλμανικών κονδυλίων στην χώρα μας και όχι σε κάποια αραβική, όπου οι κλιματικές συνθήκες είναι παρόμοιες, παρέχεται ανάλογη υγειονομική περίθαλψη, υφίστανται θρησκευτικές εγκαταστάσεις και θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των προσφύγων με μεγάλη ευκολία, λόγω αποστάσεως.

Παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ αποτελείται ως επί το πλείστον από Χριστιανικές χώρες, όπως και η δική μας, την οποία εκμεταλλεύεται σήμερα, ενδιαφέρεται να προσεταιριστεί μουσουλμανικές, υποκρινόμενο αλληλεγγύη. Παράλληλα οι κυβερνώντες την Ελλάδα, παρότι άθεοι, ενεργούν σαν να ήταν μουσουλμάνοι, παρέχοντας θρησκευτικά δικαιώματα σε ανθρώπους σαν να ήταν υπήκοοι.

Οι παραλογισμοί αυτοί των κυβερνώντων (εξωτερικού και εσωτερικού) οφείλονται στην έλλειψη ηθικής, λόγω του υλισμού που κυριαρχεί στην καπιταλιστική και ταυτόχρονα μαρξιστική σκέψη της ηγεσία τους.

Ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής βροντοφώναξε το 1946 νέο ιστορικό ΟΧΙ προς συμμάχους, σε ανάλογη περίπτωση. Μόνη λύση αποτελεί η ανάκαμψη των εθνικών δυνάμεων που βασίζονται στην πατροπαράδοτη ηθική και στο δίκαιο, για την πατρίδα και τον λαό.

Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

Aπαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση

προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες

εξελίξεις για την χώρα μας, τις επόμενες 60 ημέρες

  


Ποια στάση θα κρατήσει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ;

 

Ο εν αποστρατεία Αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους πρώην επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και πρώην Διευθυντής της CIA εδήλωσε ότι θα αποδεχθεί ευχαρίστως πρόταση θέσεως στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Πετρέους παραιτήθη αυτοβούλως από την CIA το 2012 για προσωπικό λόγο. Εν τέλει, στον στρατηγό προτάθηκε η θέση του αρχηγού των Αμερικανικών ΕΔ ως υπουργός Αμύνης. Ο στρατηγός αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Τουρκία λόγω του «συμβάντος της κουκούλας» (τσουβάλ ολαγί), όταν στις 4 Ιουλίου του 2003 στην οροσειρά Ζαπ του Βορείου Ιράκ μία ομάδα τούρκων στρατιωτικών συνελήφθη και μετεφέρθη με κουκούλες στα κεφάλια για ανάκριση από τους Αμερικανούς. Οι τούρκοι ελευθερώθηκαν μετά από 60 ώρες κατόπιν επισήμου διαβήματος της Τουρκίας στις ΗΠΑ. Όταν κατόπιν ο στρατηγός είχε γίνει αρχηγός της CIA, είχε εξαπολυθεί εναντίον του τεράστια επικριτική προπαγανδιστική εκστρατεία από τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ η πασίγνωστη Wall Street Journal έγραψε «ποτέ δεν θα διαγραφεί από την μνήμη του τουρκικού λαού αυτή η προσβολή».

Ενδεχόμενος μελλοντικός πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο. Όταν η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε γενικευμένη αντεπίθεση κατά των επαναστατικών δυνάμεων στο έδαφός της, τον Απρίλιο 2013, είχε την αμέριστη βοήθεια της λιβανέζικης σιιτικής οργανώσεως Χεζμπολάχ. Τέσσερα περίπου χρόνια αργότερα η εμπλοκή της Χεζμπολάχ στην Συρία επεξετάθη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις διαθέτει απόθεμα 70.000 – 90.000 ρουκετών, περισσότερα αντιαρμαντικά κατευθυνόμενα βλήματα, βλήματα Γιαχόντ κατά πλοίων καθώς και βλήματα εδάφους αέρος SA-8. Η οργάνωση προετοιμάζεται για μια νέα ενδεχομένη εμπλοκή με τους Ισραηλινούς, έχοντας στην διάθεσή της πιο εξελιγμένα και θανατηφόρα οπλικά μέσα καθώς και επιχειρησιακή εμπειρία και ευρύτερη στρατιωτική τεχνογνωσία.

(Φ.176)

 

Advertisements