ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ από Τουρκία και Αλβανία

tayyip

 

Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάσθηκαν οι παραλογισμοί των κυβερνώντων (εξωτερικού και εσωτερικού). Γίναμε μάρτυρες των κλιμακούμενων προκλήσεων των Τιράνων και της Άγκυρας. Διαπιστώσαμε ότι αυτές προφανώς ενθαρρύνονται από την αμοραλιστική πολιτική των δυτικών δυνάμεων. Καλέσαμε τους αναγνώστες σε εγρήγορση και επαγρύπνηση  προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις, και λάθη του παρελθόντος. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τους δύο προαναφερθέντες νατοϊκούς μη-Ευρωπαίους συμμάχους (non-EU NATO Allies).

Ο πρώτος εξ αυτών είναι η Τουρκία, η οποία (δια του προέδρου της Ρατζίπ Ερντογάν) απειλεί με αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, αλλά και με εξαπόλυση 3.000.000 μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. Θεωρεί ότι επιστρέφοντας 93 χρόνια πίσω (Συνθήκη Λωζάνης) θα διαπραγματευτεί κάτι καλύτερο σε σύγκριση με τον Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος κατήργησε de facto το καθεστώς αυτοδιοίκησης Ίμβρου και Τενέδου από τον ιθαγενή μη μουσουλμανικό πληθυσμό που προβλέπεται από το άρθρο 14. Επίσης, ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας μετέφερε στα νησιά αυτά κατάδικους από το εσωτερικό της Ανατολίας και υποχρέωσε τους Έλληνες να εκπατρισθούν. Ο Ερντογάν ξεχνάει το όφελος που είχε η Τουρκία, όταν 96 χρόνια πριν (Συνθήκη Σεβρών) έλαβε δώρο μία μικρότερη έκταση, που θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη συνοχή στον πληθυσμό της. Επιπλέον παραγνωρίζει ότι οι πρόγονοί του δεν εγνώριζαν τι εστί Ανατολία, πριν το 1071. Παραβλέπει ότι διαχρονικά τα όποια «επιτεύγματά» της οφείλονται σε γενίτσαρους. Τέλος, ξεχνά ότι το έδαφος, που θεωρεί δικό του, είναι κατεχόμενο.

Πολυπολιτισμική η Τουρκία, όχι η Ελλάδα!

Με χαρά παρακολουθήσαμε στα ΜΜΕ τον πρωθυπουργό να λέει στην Κομοτηνή ότι υπερασπίζεται τα σύνορα και αρνείται τους ξένους στρατούς. Συγκρατήσαμε την φράση: «δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία διχαστική λογική κανένα κήρυγμα μίσους που θα σπείρει τον διχασμό ανάμεσά μας, όπως όμως δεν πρόκειται να δεχθούμε να υπάρχουν δυνάμεις ή ξένες αρχές που θα αξιοποιούν τις διαφορές μας ή τα λάθη του παρελθόντος παίζοντας παιχνίδια στην πλάτη μας και προσπαθώντας να μας διχάσουν». Στην συνέχεια όμως δεν κατανοήσαμε τα όσα είπε περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει ότι «Κάθε πολιτική διχασμού και διαίρεσης μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, δεν ωφελεί κανένα εκτός από αυτούς που θέλουν το κακό του τόπου, του λαού, της πολυπολιτισμικής κοινωνίας».  Πιθανώς τον πείραξε (παρά την ηλικία του) η μεγάλη απόσταση που διένυσε και νόμισε ότι βρίσκεται στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα μας. Στην Τουρκία των 72,5 εθνοτήτων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε τουρκική λαϊκή παροιμία, η οποία παραβλέπει την πραγματικότητα στο κράτος της.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθούμε στην σύμφωνα με την κατά γενική ομολογία έγκυρη μελέτη του Πανεπιστημίου της Τυβίγγης (Peter Alford Andrews), 47-52 ξεχωριστές εθνότητες ή φυλές κατεγράφησαν στα Τουρκικά εδάφη το 1960. Η Τουρκία είναι ένα πολυεθνικό κράτος, το οποίο παριστάνει το μονοεθνικό, μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Τα τουρκικά φύλα που εισέβαλαν στην περιοχή της Ανατολίας δεν υπερέβαιναν τους 7.000 (2.000 – 4.000 Οσμανιδών και 2.000 – 3.000 Σελτζουκιδών1) έως 30-50.000 (ορδή ανθρώπων2) άνδρες μαχητές, που αιμορραγούσαν στις μάχες. Κατέβαλαν τον βυζαντινό στρατό και υπέταξαν τον ντόπιο πληθυσμό των 25.000.000 αλλά ήταν αδύνατον να τους εξαφανίσουν. Πολλοί εξ αυτών αλλαξοπίστησαν (πραγματικά ή φαινομενικά) και άρχισαν να ομιλούν μια άλλη γλώσσα.

Προς τούτο, για το τουρκικό κράτος το μόνο κοινά αποδεκτό στοιχείο ορισμού της τουρκικής ταυτότητος είναι η γλώσσα. Αυτό όμως δεν είναι αληθές, με την έννοια ότι είναι σύνηθες άλλη γλώσσα να ομιλεί κάποιος και άλλη να είναι η εθνικότητά του, ιδίως όταν το κράτος όπου διαβιεί έχει διαφορετική επίσημη γλώσσα. Αναρωτηθείτε εάν οι κάτοικοι των ΗΠΑ ανήκουν στην ίδια εθνότητα γιατί ομιλούν την ίδια γλώσσα, με εξαίρεση τους πολυπληθείς ισπανόφωνους.

Η Παγκόσμια Εθνολογική Εγκυκλοπαίδεια αναφέρει ότι στην σημερινή τουρκική επικράτεια ομιλούνται 34 γλώσσες, εκτός από τα τουρκικά της Ανατολίας. Συνολικά, περισσότεροι από 20.000.000 κάτοικοι της σημερινής Τουρκίας (ήτοι περίπου το 1/3 του πληθυσμού) ομιλούν μία άλλη γλώσσα πέραν της επισήμου διαλέκτου, τουρκικής, η οποία τονίζεται ότι γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες μετά από μεταρρύθμιση της δεκαετίας του 1920. Σημειωτέον ότι επί 3 γενεές η εκμάθηση των τουρκικών είναι υποχρεωτική στην εκπαίδευση και η χρήση της αναγκαστική στις Ένοπλες Δυνάμεις, την δημόσια διοίκηση και τα ΜΜΕ. Το 1950, το ημιεπίσημο σύνθημα ήταν «πατριώτη μίλα μόνον τουρκικά», ενώ το 1965 σταμάτησε η απογραφή των εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων.

Από τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι οι απειλές του από Ανατολάς προέδρου δεν έχουν ουσιαστική υπόσταση (διότι δεν μπορεί να ενώσει τους Τούρκους υπηκόους), αλλά σε περίπτωση απόπειρας υλοποιήσεώς αυτών η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από ένα πρόσωπο, ούτε καν από μία ομάδα προσώπων. Μόνον αναταραχή μπορούν να φέρουν τέτοιες σκέψεις, το δε αποτέλεσμα πιθανότατα θα είναι μία εκ νέου διάσπαση του νεοτουρκικού κράτους, σαν αυτή που θα ακολουθούσε εάν το φετινό πραξικόπημα ήταν επιτυχές.

Γείτονες, απολαύστε τον μερικό εξανθρωπισμό σας, και μην μας ενοχλείτε, είναι η απάντησή μας σήμερα. Αφήστε ήσυχη την Κύπρο αφού πάρετε πίσω τους πληθυσμούς που παράνομα και παρά την θέλησή τους μετακινήσατε εκεί. Πάρτε πίσω τα τζαμιά σας, που τεχνητά κατασκευάσατε σε βάρος των αυτοχθόνων κατοίκων της Ανατολίας, των οποίων καταπατήσατε τα πραγματικά ανθρώπινα δικαιώματα περί θρησκείας με βίαιους εξισλαμισμούς.

Το ίδιο θα συμβεί και με τους λαθρομετανάστες (δήθεν πρόσφυγες και μετανάστες) που βιαίως οδηγήσατε στην Ελλάδα μας, σε συνεργασία με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες σας. Η μεταστροφή του κλίματος έχει αρχίσει. Ακόμη και οι δημοσιογράφοι έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και δειλά-δειλά αναμεταδίδουν την αλήθεια. Όλοι βλέπουμε ότι ακόμη και μεταξύ τους τσακώνονται οι λαθρομετανάστες στα hotspot γιατί είναι διαφορετικοί. Είναι τόσο διαφορετικοί από εμάς ώστε παρακολουθούμε την απορία των δημοσιογράφων όταν αναρωτιούνται γιατί στην Τουρκία προωθούν νόμο για την αποκατάσταση των βιασμών παιδιών, γιατί οι μουσουλμάνοι μπορούν να έχουν πολλές γυναίκες, και άλλα τα οποία αποδεικνύουν την διαφορετικότητα των φυλών και εθνών μέσω της θρησκείας και των ηθών-εθίμων.

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας δήλωσε στις 25/11/16: «Η χρησιμοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών για να επιτύχεις άλλους σκοπούς, είναι εχθρική ενέργεια.» Θα προσθέσουμε ότι οι εχθρικές ενέργειες απαιτούν απαντήσεις και καλύτερη απάντηση αποτελεί η εφαρμογή του νόμου, τον οποίο πρότεινε η Χρυσή Αυγή στις 24/3/2016. Πρόκειται για έναν νόμο που θα προστατεύει τους επίδοξους λαθρομετανάστες από το να γίνουν όργανα του εκάστοτε τούρκου Προέδρου. Επιπλέον τούτου ο ΑΝΥΕΘΑ προς τιμήν του πρόσθεσε χωρίς να ερωτηθεί «Για την Ελλάδα δεν υπάρχει «Τσάμικο». Αν θέλει να συζητήσει κάποιος τέτοιο πράγμα ας κάτσει μόνος του σε ένα τραπέζι και να το συζητήσει μόνος του.» Τον προκαλούμε να δώσει την ίδια απάντηση και στον Τούρκο Πρόεδρο, ακολουθώντας την πρόσφατη απόφαση των ευρωβουλευτών. Όσον αφορά την απάντηση στην Αλβανία ας την αφήσει για την επόμενη εβδομάδα αφού τον ενημερώσουμε δεόντως.

Ελπίζουμε και στη μεταβολή της συμπεριφοράς των Ευρωπαίων που έχουν μνήμη και κρίση. Οι Αυστριακοί θυμούνται τις πολιορκίες της Βιέννης. Οι Γάλλοι ετοιμάζουν τις καρμανιόλες, για άλλους αυτή την φορά. Ο Βλαντ ξυπνάει. Δεν είναι η πρώτη εισβολή και θα ανταποκριθούμε και πάλι στο πεπρωμένο της φυλής.

Ελπίζουμε και στην μεταβολή των μετακινουμένων, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί τον ρόλο που τους αναθέσατε και τον αρνούνται. Θα αντιληφθούν τον κίνδυνο αφανισμού τους, θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους, αφού εκδικηθούν πρώτα εσάς για την δόλια χρησιμοποίησή τους.

Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

(φ.177)

 

Advertisements