Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστάκης

Χωρίς τίτλο.jpg

Στα εγκαίνια του Γραφείου της Δημοτικής Τ.Ο. Ραφήνα της ΝΔ ο Κωστάκης Καραμανλής ο Γ΄ (Υιός το Αχιλλέως βεβαίως βεβαίως)  είπε απευθυνόμενος στον τ. πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή τον Β΄: «Πρόεδρε, αν σε είχαμε ακούσει τότε (το 2009) όλοι, είναι σίγουρο ότι η χώρα θα βρισκόταν σήμερα σε άλλο δρόμο» (εδώ, θα μπορούσαμε να πούμε Θρασύβουλας, από την γνωστή ατάκα του Θανάση Βέγγου, αλλά σεβόμαστε τους θεσμούς…).

Όμως το πράγμα είναι για γέλια, αλλά και για κλάματα. Για να δούμε εν ολίγοις την ιστορία του Οίκου των Καραμανληδών.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο και «Εθνάρχης» αποκαλούμενος, μια και στην Ελλάδα «Εθνάρχης» αποκαλείται όποιος ξεπουλάει κομμάτι του Εθνικού εδάφους (Βενιζέλος Μικρά Ασία, Μακάριος και Καραμανλής Κύπρο), είναι ο ιδρυτής της ομωνύμου δυναστείας, την οποία ίδρυσε με τον τρόπο που έχουμε αρκετές φορές αναφέρει. Ακριβώς όπως ο σαλίγκαρος και μάλιστα ο γυμνοσάλιαγκας.  Ήγουν γλείφοντας, έρποντας και με τα κέρατά του.

Όταν ολοκλήρωσε το έργο του, βάζοντας τις βάσεις για την διάλυση της Ελλάδος,  αφού προηγουμένως το 1959 είχε φροντίσει να ξεπουλήσει την Κύπρο με τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, ο Καραμανλής αποσύρθηκε από την πολιτική το 1995, σε ηλικία 88 ετών, έχοντας κερδίσει 5 κοινοβουλευτικές εκλογές και έχοντας διατελέσει 8 έτη υπουργός, 14 έτη πρωθυπουργός, 10 έτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και συνολικά με περισσότερο από 60 έτη στην ενεργό πολιτική.

Στο μεταξύ, είχε εξαπατήσει ΟΛΟΥΣ όσους τον ευεργέτησαν και λιποτάκτησε προ του εχθρού (Ένωσις Κέντρου) το 1963, αφήνοντας την παράταξή του ακέφαλη στο έλεος της ενσκηψάσης Παπανδρεοκρατίας και επέστρεψε (δηλαδή τον επέστρεψαν) ως σωτήρας το 1974. Τότε και επί σειρά μηνών κρυβόταν και σχεδόν κάθε βράδυ άλλαζε σπίτι για να μην τον σκοτώσουν οι…χουντικοί, οι οποίοι όντες άντρες με πανταλόνια δεν έφυγαν, δεν κρύφτηκαν, δεν κιότεψαν και κάθισαν και τους συνέλαβαν υφιστάμενοι όλα όσα μία καλή «δημοκρατία» προστάζει.

Πέρασαν χρόνια δίσεκτα και μήνες οργισμένοι, όπως λέει και το τραγούδι του Νεκρού Αδελφού και το 1997, ο Κώστας (όχι Κωνσταντίνος, διότι έτσι, μόνο δύο έχουν δικαίωμα να ονομάζονται. Ο μπάρμπας του και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος…) Καραμανλής, ανεψιός του «Εθνάρχου», γιος του αδελφού του Αλέκου, εκλέγεται αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και παίρνει προίκα την εκλογική πελατεία του θείου του. Αυτός κινδύνεψε πολύ, κατά πώς λένε (δεν το είδαμε κιόλας), από τις σκοτεινές δυνάμεις, αλλά δεν είχε τα κότσια να κάτσει και να θυσιαστεί για τις απόψεις του και ενώ είχε ως παράδειγμα τους Απριλιανούς, που πέθαναν σχεδόν όλοι στη φυλακή, αρνούμενοι να υποκύψουν στα τερτίπια της «δημοκρατίας» (δηλώσεις μετανοίας κ.λπ.).

Τελικώς τον έφαγε κι αυτόν η μαρμάγκα και τώρα, αγραβάτωτος, το παίζει υποψήφιος σωτήρας.

Και εσχάτως νέος λαμπρός αστήρ μας οδηγεί. Ο Κωστάκης Καραμανλής, ανεψιός και αυτός του «Εθνάρχη» και γιος του αδελφού του Αχιλλέα. Ο Κωστάκης που ακόμη δεν έγινε «Εθνάρχης», τον απείλησαν – λέει –  με σφαίρες, χωρίς να γίνει γνωστό το διαμέτρημα…Από τώρα ρε τον ετοιμάζετε για…ήρωα της συμφοράς;

Με το που κυκλοφόρησε λοιπόν στην πιάτσα ο Κωστάκης, έπλεξε το ως άνω εγκώμιο του Κώστα (του αγραβάτωτου), για να δώσει το στίγμα του, καθότι έτσι συμβαίνει στο καραμανλέϊκο. Ο τωρινός εξυμνεί τον προηγούμενο.

Βεβαίως, ο Κωστάκης απευθυνόταν στο κοπάδι των προβάτων, που έχουν απομείνει στην ΝΔ, για να τους περάσει το μήνυμα ότι η δυναστεία είναι παρούσα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει το έργο των προηγουμένων αυτοκρατόρων την Πρώτης Σερρών.

Τώρα θα ρωτήσετε: «Καλά, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, που πιστεύουν σ’ αυτήν την δυναστεία;» Η απάντησή μου είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ, σαν αυτό που είπε ο λαός στις 28 Οκτωβρίου του 1940. Και δεν πιστεύουν όλοι οι νεοδημοκράτες στην δυναστεία «Καραμανλή», διότι αρκετοί πιστεύουν στην δυναστεία… «Μητσοτάκη»!!!…

Χ.Μ.

(Φ. 181)

Advertisements