Νέο χτύπημα στο ελληνικό εμπόριο 14 νέα εμπορικά κέντρα ανοίγει η γερμανική Fraport

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και όχι αποκρατικοποίηση αποτελεί η παραχώρηση στην γερμανική κρατική εταιρεία Fraport των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων. Και ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη αφήνοντας καθημερινά δεκάδες ανέργους και τους επιχειρηματίες σε απελπισία,  η Fraport (σε συνεργασία με τον Κοπελούζο) ετοιμάζεται να ανοίξει δεκατέσσερα νέα εμπορικά κέντρα στα αεροδρόμια που έχει αποκτήσει, με τις «θέσεις εργασίας» που θα δημιουργηθούν να είναι θέσεις δουλείας στους Γερμανούς.

Επιπλέον οι υπεύθυνοι της Fraport εμπαίζουν τους Έλληνες δηλώνοντας πως τα εμπορικά κέντρα με καταστήματα εστίασης, ρουχισμού, ταξιδίου κ.α., δεν θα λειτουργήσουν… ανταγωνιστικά προς τις κατά τόπους αγορές.

Τα εμπορικά κέντρα βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή. Tα αεροδρόμια στα οποία θα λειτουργήσουν τα σκλαβοπάζαρα της γερμανικής οικονομίας, βρίσκονται στο Άκτιο την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τα Χανιά, την Κεφαλονιά, την Κω, την Μυτιλήνη, την Μύκονο, την Ρόδο, την Σάμο, την Σαντορίνη, την Σκιάθο και την Ζάκυνθο.

Τις εργασίες για την «αναβάθμιση των υποδομών» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα αναλάβει η Intrakat του Ομίλου Κόκκαλη.

(φ. 183)

Advertisements