Τουρκικό πολιτικό κόμμα στην Αυστρία

Χωρίς τίτλο.jpg

Eνα νέο πολιτικό κόμμα σχηματίζεται στην Αυστρία από τούρκους μετανάστες. Οι οργανωτές του εγχειρήματος ισχυρίζονται ότι το κόμμα δεν είναι καθαρά τουρκικό ή ισλαμικό και δεν αποκλείονται –ως είναι αναμενόμενο…- άλλες εθνότητες! Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το κόμμα δεν είναι αριστερής απόκλισης όπως τα περισσότερα φιλομεταναστευτικά – αντιρατσιστικά κόμματα, αλλά αυτοτοποθετείται στον χώρο της κεντροδεξιάς.

Το κόμμα ονομάζεται «Νέο Κίνημα για το Μέλλον» (NBZ) και ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 2017. Πρόεδρος είναι ο Adnan Dincer, μετανάστης από την τουρκία.

Ο Dincer δήλωσε στα Αυστριακά ΜΜΕ ότι το κόμμα του επιδιώκει κατ’ αρχήν να χτίσει την εσωτερική δομή του ώστε να κατεβάσει υποψηφίους στις τοπικές και τις εθνικές εκλογές. Σκοπός του κόμματός του, είπε, είναι να εκπροσωπήσει τους μετανάστες και τα προβλήματά τους. Το NBZ υποστηρίζει ξεκάθαρα τον πρόεδρο της τουρκίας Erdogan και καταδικάζει τον μέντορά του, και νυν στόχο των ευρύτατων εσωτερικών εκκαθαρίσεων. Gulen.

Το NBZ κατηγορεί τον Αυστριακό Υπουργό Εξωτερικών Sebastian Kurz για την «μη ενσωμάτωση» των τούρκων στην Αυστρία και καταδικάζει το σχόλιό του σε συνέχεια του πραξικοπήματος στην τουρκία τον περασμένο Ιούλιο πως «Οι μετανάστες που δεν είναι πιστοί στην Αυστρία μπορούν να εγκαταλείψουν την χώρα» και τον κατηγορεί για «εχθρότητα απέναντι στην τουρκία και την δημοκρατία (!) της».

Πάντως το κόμμα δεν είναι αντίθετο με την αναχώρηση των τούρκων από την Αυστρία, αρκεί η χώρα να τους… πληρώσει για να επιστρέψουν στην τουρκία και το κόμμα είναι πρόθυμο να επεξεργαστεί (δηλαδή να μεσολαβήσει με το αζημίωτο…) μια τέτοια πρόταση. Ένας ξεκάθαρος οθωμανικός εκβιασμός προς την «χώρα φιλοξενίας» των «κατατρεγμένων».

Οι Μυστικές Υπηρεσίες Γερμανίας και Αυστρίας έχουν διαπιστώσει ότι από τον περασμένο Ιούλιο, η τουρκία επιχειρεί να ελέγξει τους τούρκους εντός αλλά και εκτός της χώρας με πολλές μεθόδους.

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι ιμάμηδες της Γερμανο-Τουρκικής Ισλαμικής Ενώσεως DITIB  επιχειρούσαν ενεργητική κατασκοπία σε βάρος ατόμων τουρκικής υπηκοότητας που πιστεύεται ότι είναι οπαδοί του Gulen και έστελναν τις πληροφορίες στην τουρκική κυβέρνηση.

Μάλιστα ένας τούρκος κατάσκοπος συνελήφθη στην Γερμανία όντας σε αποστολή  δολοφονίας δύο εξεχόντων ηγετών της αντιπολιτεύσεως στην Γερμανία και το Βέλγιο.

(Φ. 184)

Advertisements