ΗΠΑ (Ομπάμα): «Λάδι στην φωτιά» στα Βαλκάνια

Serbia, Kosovo, Romania, and Bosnia and Herzegovina Overview map

Λίγες μέρες πριν την αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο, η αμερικανική Διοίκηση  προχώρησε σε μια νέα επεκτατική κίνηση στην καυτή περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μετά την εκδήλωση των προθέσεων της Σερβίας να υπερασπιστεί το εθνικό έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, λίκνο του Σερβικού έθνους, οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τον αλβανικό στρατό με 950 τεθωρακισμένα οχήματα. Ο αριθμός αυτός και μόνον σαφώς υπερσκελίζει τον αριθμό των αντίστοιχων Σερβικών. Εύλογα αναρωτιέται κανείς ποιας κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις ετοιμάζεται στην περιοχή μας, δεδομένου ότι ο αλβανικός στρατός έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την Τουρκία ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια όπλων.

Αυτή είναι η πενόμενη γειτονική χώρα η οποία καταστρατηγεί κάθε διεθνή συμφωνία και κάθε έννοια δικαίου  έναντι των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, ενώ ταυτόχρονα δέχεται την ενίσχυση της χρεοκοπημένης Ελλάδος.

Η αντίδραση του Ρώσου Προέδρου Πούτιν φαίνεται να είναι κατευναστική αλλά αποφασιστική, προειδοποιώντας αμφότερες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στην υπεράσπιση μεν των ομοεθνών τους Σέρβων και Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και του Σερβικού εδάφους, εις ό,τι αφορά στις ΗΠΑ.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο Σερβικός λαός έχει επιδείξει ηρωισμό και παραδειγματική αξιοπρέπεια κατά την διάρκεια του πολέμου που διεξήγαγε εναντίον της χώρας του το ΝΑΤΟ την δεκαετία του 1990, ενός πολέμου που οδήγησε στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και την πρόκληση μιας αλυσιδωτής αποσταθεροποίησης στην περιοχή η οποία συνεχίζεται έως τις μέρες μας.

Η συντονισμένη εισβολή μουσουλμάνων στην Πατρίδα μας, δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με τα σχέδια ενισχύσεως του μουσουλμανικού στοιχείου στην Βαλκανική χερσόνησο. Ένας πόλεμος για την προστασία του, με αφορμή το Κοσσυφοπέδιο, θα έβαζε ενεργητικά στο παιχνίδι των Βαλκανίων την Τουρκία η οποία αναζητά την εξαγωγή των συγκρούσεων που αντιμετωπίζει προς Νότον, και προς Δυσμάς. Ο Ερντογάν έχει άλλωστε καταστήσει σαφές ότι επιδιώκει ηγετικό ρόλο μεταξύ των μουσουλμάνων που ευρίσκονται στην Δύση.

Η ακατάπαυστη επεκτατική επιδίωξη της τουρκίας φαίνεται άλλωστε και από τον χαμηλής εντάσεως πόλεμο ο οποίος λαμβάνει χώραν από τον Έβρο ως το Αιγαίο, και τις πολιτικές κινήσεις που διενεργούνται στην Θράκη μας.

(Φ. 184)

Advertisements