Αμερικάνοι ή Γερμανοί θα φυλάξουν τα σύνορά μας;

Μετά την προθυμία που έδειξαν οι Γερμανικές Δυνάμεις Κατοχής να στείλουν στρατό για την «φύλαξη» των συνόρων μας, τώρα υπάρχει προθυμία, -για διαφορετικούς όμως λόγους- και από τους Αμερικάνους! Ας δούμε όμως πρώτα την «ευγενική» προσφορά φύλαξης εκ μέρους των Γερμανών. Γιατί άραγε θέλουν να στείλουν κάποιους στρατιώτες και για να προσέχουν τι στα «σύνορα» μας; Αφού σύνορα επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάψει πρακτικά να υφίστανται! Όποιος γουστάρει να μπουκάρει, μπουκάρει μέσα, όμως… μετά δεν μπορεί να ξαναβγεί! Επομένως, οι καλοί μας «φίλοι» οι Γερμανοί, θα στείλουν στρατό για να μας φυλάει όχι από αυτούς που μπουκάρουν, αλλά από το μην τυχόν και κάποιος από αυτούς που μπουκάρανε μέσα ξεφύγει, και καταφέρει και την κάνει έξω!

Ειδικά τώρα που οι Γερμανοί ετοιμάζονται να μας φορτώσουν και με κάτι χιλιάδες δικούς τους «πρόσφυγες», ανεπιθύμητους στην Γερμανία, αναμενόμενη η «φύλαξη» των συνόρων μας εκ μέρους τους! Από την άλλη… οι Αμερικάνοι και, ακριβέστερα, ο νέος Πρόεδρός τους που τυχαίνει να τηρεί μέχρι στιγμής ΟΛΑ όσα προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι θα κάνει(!), προθυμοποιείται να στείλει στρατό ο οποίος όμως, θα κάνει το αντίθετο από αυτό που κάνουν οι Γερμανοί και ο ΣΥΡΙΖΑ! Δηλαδή προσφέρεται να φυλάει τα σύνορά μας όπως ορίζει ο νόμος παγκοσμίως, σε όλες τις πραγματικά ελεύθερες Χώρες, που θέλουν να εξακολουθούν να παραμείνουν ελεύθερες.

Ο Τραμπ λοιπόν προθυμοποιείται να μας στείλει στρατό που θα φυλάει τα σύνορα μας, -και δη τα θαλάσσια- για να μην μπαίνουν πλέον μέσα οι λαθροεισβολείς! Επακριβώς, ο διευθυντής της επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου,  κ. Τζέι Ντι Γκόρντον δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι: «Οι ΗΠΑ θα πρέπει να βοηθήσουν μια χώρα όπως η Ελλάδα να φυλάξει τα σύνορά της, μέσω του ΝΑΤΟ». Και συμπλήρωσε: «οι ΗΠΑ οπωσδήποτε πρέπει με τις ναυτικές μας δυνάμεις να βοηθήσουμε στην φύλαξη των ναυτικών συνόρων της Ελλάδας, διότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη συντήρηση της τρέχουσας κατάστασης»!

Διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον εκτιμούν ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση δίνει μεγάλο βάρος στον έλεγχο των θαλασσίων συνόρων. Αυτά ακούνε τα συντρόφια εντός και εκτός Μαξίμου και βγάζουν φλύκταινες. Τι θα πούνε τώρα στα αφεντικά τους; Τι δικαιολογίες θα υπάρξουν όταν θα έρθει η ώρα να απολογηθούν στην Μέρκελ και στον Σόρος; Από την άλλη, πώς θα διαχειριστούνε το θέμα με τους Αμερικάνους; Μεγάλη «πόρτα». Δεν την κλείνεις εύκολα. Βέβαια τις «λύσεις» τις έχουν έτοιμες, καθώς οι διαδηλώσεις κατά του «φασίστα» του Τραμπ που τολμάει να μιλάει ξανά για Έθνη και σύνορα, μαίνονται από τους πράκτορες του Σόρος, επομένως λίγες ακόμα διαδηλώσεις κατά της Αμερικάνικης Πρεσβείας δεν αποτελούνε πρόβλημα. Εδώ κάνανε τόσο κόπο για να γκρεμίσουνε τα πάντα, σε καμιά δεκαριά ακόμα διαδηλώσεις θα κολλήσουνε;

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

(Φ. 187)

 

Advertisements