«Fake News»: Σόρος εναντίον Μαρίν Λεπέν

87816996

Πόλεμο εναντίον της Μαρίν Λεπέν φέρεται να κήρυξε ο πρωθιερέας της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος. Ο Σόρος, ο οποίος χρηματοδοτεί τις εκστρατείες εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει βάλει στο στόχαστρό του την υποψήφια για την Προεδρεία της Γαλλίας.

Όπως αποκάλυψε στις 15 Νοεμβρίου 2016, η Οικονομική ιστοσελίδα Market Watch, η Soros Fund Management LLC «επένδυσε» στην Alphabet Inc., την μητρική εταιρεία της Google.

Συμπτωματικά, λίγους μήνες μετά, στις 6 Φεβρουαρίου 2017, η Google News Lab ανακοίνωσε την δημιουργία ενός νέου προγράμματος, του «Fake News» που θα υλοποιηθεί από την CrossNews ως συλλογική προσπάθεια μεταξύ των δημοσιογράφων, αιθουσών συντάξεως και εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου 2017, η Google ανακοίνωσε την συνεργασία ανάμεσα στο Google News Lab και το First Draft για να βοηθήσει «το γαλλικό εκλογικό σώμα να καταλάβει ποιους να εμπιστευτεί στη ροή των social media κατά τους προσεχείς μήνες.»

Η First Draft είναι μια εταιρεία τεχνολογίας, η οποία χρηματοδοτείται εν μέρει από το Google Lab News, με σκοπό την παρακολούθηση των πληροφοριών στο δια- δίκτυο, προκειμένου να «αυξήσει την ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνδέονται με την εμπιστοσύνη και την αλήθεια στις ψηφιακές ειδήσεις».

Το Δελτίο Τύπου του Google News Lab ανέφερε επίσης ότι η δράση CrossCheck σε συνεργασία με το Crowd Tangle του Facebook που ξεκινά να «συνεργάζεται» με τις αίθουσες σύνταξης σε όλη τη Γαλλία θα διασταυρώνει και θα «επιβλέπει» τις ειδήσεις τις σχετικές με τις γαλλικές εκλογές!

Με δυο λόγια, τίθεται ανοιχτά πλέον σε λειτουργία, ένα υπερεθνικό, υπερθεσμικό, ιδιωτικό και ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων, δικτατορικό σύστημα ελέγχου των ειδήσεων και επομένως της Γνώμης, το οποίο σύντομα, και στην επόμενη φάση του σχεδίου, θα εξελιχθεί σε «νόμο».

Το Δελτίο Τύπου της Google Lab αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καθώς πλησιάζουν οι γαλλικές προεδρικές εκλογές, δημοσιογράφοι από όλη τη Γαλλία και το εξωτερικό θα συνεργαστούν για να εντοπίσουν και να ελέγξουν αν είναι αληθινό το περιεχόμενο του διαδικτύου, είτε πρόκειται για φωτογραφίες και βίντεο, είτε σχόλια και ιστοτόπους ειδήσεων».

Οι συνεργάτες της CrossCheck θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την συλλογή στοιχείων στα δική τους άρθρα, τηλεοπτικές εκπομπές και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Θα καταδίδουν, δηλαδή, και θα στοχοποιούν τους «διαφωνούντες» με την πολιτικά ορθή άποψη της Google-Soros, των οποίων τα κείμενα και οι πληροφορίες θα χαρακτηρίζονται ως «Fake News», δηλαδή «Ψευδείς Ειδήσεις» και θα διώκονται.

Το γαλλικό News Lab ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι εταίροι συμπεριλαμβάνουν το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων), την εταιρεία μέτρησης «μοιράσματος» των ειδήσεων BuzzFeed, και πληθώρα γαλλικών εφημερίδων. Είναι προφανές ότι το σύστημα ελέγχου της είδησης και της Γνώμης θα δοκιμαστεί σε πλήρη ανάπτυξη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, προκειμένου να ανακοπεί η προέλαση των γαλλικών πατριωτικών δυνάμεων, αφού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Le Monde, στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η κ. Λεπέν συγκεντρώνει το 25%-26% των ψήφων, και ακολουθούν ο εκλεκτός του Συστήματος Εμανουέλ Μακρόν με 20%-23% και το ανάχωμα που επιχειρήθηκε να στηθεί εναντίον της, ο Φρανσουά Φιγιόν με ποσοστό 17,5%-18,5%.

Όπως γίνεται φανερό, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οι πατριωτικές δυνάμεις ξυπνούν και ενεργοποιούνται, για να αντιπαρατεθούν στην επίθεση της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο ότι την ίδια ώρα που ο Σόρος, μετά την αποτυχημένη επιχείρηση εκλογής της Χίλαρυ Κλίντον στις ΗΠΑ, και την επίσης αποτυχημένη προσπάθεια σπίλωσης του Ντόναλντ Τραμπ, έχει θέσει σε κίνηση την παγκόσμια μηχανή λογοκρισίας, ξεκινώντας από την Γαλλία και την κυρία Λεπέν, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, όπου ως γνωστόν «μπλοκάρονται» διαρκώς οι φωνές των Εθνικιστών, ιδιαιτέρως δε των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, παρουσίασε «το όραμά του», το οποίον είναι να λειτουργήσει το Facebook ως ανάχωμα απέναντι στον «αυξανόμενο απομονωτισμό».

Μάλιστα, σε επιστολή προς τους χρήστες του Facebook, αναφέρει ότι η πλατφόρμα της εταιρίας μπορεί να αποτελέσει την «κοινωνική υποδομή» του πλανήτη, αφού τα έθνη και οι κοινωνίες που έχουν δημιουργήσει, δεν εξυπηρετούν την Παρασκευή του Παγκόσμιου Χυλού των υπηκόων που ετοιμάζουν μεθοδικά ο ίδιος και οι προϊστάμενοί του.

Σε ένα μανιφέστο 5.700 λέξεων, και σε μια προσπάθεια να κάνει επίκληση στον πατριωτισμό των Αμερικανών και των δημοκρατικών πολιτών (μόνιμη μέθοδος των επιβουλέων της ελευθερίας και της δημοκρατίας), ο Ζούκερμπεργκ επικαλείται τον Αβραάμ Λίνκολν. Επικαλούμενος απόσπασμα από επιστολή που έγραψε ο Λίνκολν προς το Κογκρέσο κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, ο Ζάκερμπεργκ αναφέρει προς τους 1,9 δισεκατομμύριο χρήστες του Facebook: «Τα δόγματα του ήρεμου παρελθόντος είναι ανεπαρκή στο θυελλώδες παρόν».

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μείνει πίσω λόγω της παγκοσμιοποίησης και γίνονται κινήσεις για απόσυρση από αυτή την παγκόσμια διασύνδεση». Το ερώτημα είναι, εάν «ο δρόμος μπροστά μας έχει στόχο να μας ενώσει περισσότερο ή να αντιστρέψει την πορεία αυτή», και προσθέτει ότι ο ίδιος είναι υπέρ του να έρθουν οι άνθρωποι κοντά ο ένας στον άλλον. Μια αγαθή κατ’ όψιν, λεοντή.

Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ακόμη ότι το Facebook μπορεί να κινηθεί πολύ πέρα από τις ρίζες του, ως δικτύου επικοινωνίας για φίλους και οικογένειες, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να διαδραματίσει ρόλο σε πέντε τομείς, στους οποίους αναφέρεται ως «κοινότητες» για την ενίσχυση της συμμετοχής στα κοινά.

(φ.188)

Advertisements