Στην ρούγα…

rouga

-Έλα μαρή Κανέλλα, σου έφερα σπόρους μπιγκόνιας που μου ζήτησες.

-Σε ευχαριστώ, βρε Γιαννούλα. Εχθές σε σκεφτόμουν που φύτεψα τα γαρύφαλλα και τις καμπανούλες. Και σήμερα το απόγευμα θα πάω στο χωράφι να φυτέψω κρεμμύδια, σκόρδα, μαρούλια, πατάτες και λίγες φράουλες.

-Ναι, είναι η εποχή τους. Και εγώ έσπειρα προχθές παντζάρια, ραπανάκια, μελιτζάνες, λάχανα και ντομάτες. Τι να κάνουμε; Θα την βγάλουμε και φέτος.

-Ναι μαρή Γιαννούλα, μην καταντήσουμε σαν αυτούς τους καψερούς τους διάσημους στην τηλεόραση.

-Ποιους εννοείς, μαρή Κανέλλα;

-Αυτούς ντε, στο Σαρβάϊορ, πώς διάτανο το λένε.

-Ααα! Κάθεσαι και βλέπεις τους βαρεμένους;

-Αφού δεν είχε Νικολούλη, για να ψάξει να βρει τον Τσακαλώτο, είπα να δω αυτούς. -Μην στεναχωριέσαι, και αυτόν θα τον βρει η Χατζηβασιλείου με το ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ που θα του στείλει ο Σόιμπλε.

-Ναι, έχεις δίκιο, και μετά θα μας στείλουν και εμάς πακέτο τους φόρους, και τα νέα μέτρα της αξιολόγησης. Η απορία μου είναι αν μας χρεώσουν και την διαστημική πύλη.

-Α! μαρή! Ακόμα ασχολείσαι με αυτή την μπαρούφα;

-Γιατί; Μπαρούφα δεν ήταν και αυτό που είπε ο Τσίπρας για την αξιολόγηση; «Ούτε ένα ευρώ;»

-Ποιος τον πιστεύει πια, αυτόν; Το μόνο που τον νοιάζει είναι να είναι πρωθυπουργός και να πηγαίνει ταξίδια. Αμ! και ο άλλος, ο Κούλης, τα ίδια κάνει. Πήγε τις προάλλες στην Γερμανία να πάρει οδηγίες από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, φτάνει να γίνει πρωθυπουργός. Τελικά τον λαό κανείς δεν τον λογαριάζει. Για πες μου όμως, τι ακριβώς είδες στην τηλεόραση με ιφτούνους τους διάσημους;

-Να μαρή, τα λυπήθηκα τα κακόμοιρα. Τους βάζουν να κάνουν διάφορες χαζομάρες για λίγο φαΐ. Προχθές, μόνο που δεν σκοτώθηκαν για μια ομελέτα ο καθένας. Κρίμα είναι.

-Αχ! βρε Κανέλλα, πόσο ευκολόπιστη είσαι! Ξέρεις ότι αυτοί εκεί πέρα πληρώνονται και μάλιστα πλουσιοπάροχα; Μόνο ο παρουσιαστής έχει ξεπεράσει τα είκοσι χιλιάδες ευρώ. Και οι άλλοι παίκτες, διάσημοι αναλόγως το όνομα, παίρνουν από τρεισήμισι χιλιάδες μέχρι και δέκα χιλιάδες ευρώ ο καθένας! Και φυσικά ο νικητής θα πάρει εκατό χιλιάδες ευρώ. Βέβαια αν τα πάρει όντως, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

-Τι μου λες μαρή; Έτσι συμβαίνει; Και εγώ που στεναχωριόμουν! Και έλεγα τι τραβάνε για ένα πιάτο ομελέτα!

-Άσ’ τους αυτούς, Κανέλλα! Άλλο η τηλεόραση, κι άλλο η πραγματική επιβίωση στην ζωή. Και τώρα που το θυμήθηκα, αυτές τις μέρες έλα να με βοηθήσεις να τυροκομήσουμε μερικές μυτζήθρες. Είναι η εποχή…

(Φ. 189)

Advertisements