ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ – Ψήφισε κατά των Δασικών Χαρτών

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

Δεν νοείται Πατρίδα χωρίς Δάσος! Το Δάσος ήταν και είναι πάντα ένα Γόνιμο Στοιχείο της Φύσεως με έναν εξέχοντα μυστικισμό, που ενέπνευσε Ποιητές και Περιηγητές και συνάμα αποτελεί πηγή Οξυγόνου και Εθνικού πλούτου (χαρτοβιομηχανία, ξυλεμπόριο, κυνήγι).

Από την άλλη μεριά, είναι ο Έλληνας Αγρότης. Είναι ο Πυρήνας του Εργατικού Λαού μας, που πάνω του βασίζεται όλη σχεδόν η Εθνική Οικονομία. Επομένως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκλίνουμε τις δυο αυτές παραμέτρους, και όχι να εκμηδενίσουμε την μια προς όφελος της άλλης.

Το προτεινόμενο Νομοσχέδιο για τους Δασικούς Χάρτες στην ουσία εκμηδενίζει τον Έλληνα Αγρότη. Τον εξαθλιώνει, γιατί βασίζεται σε παρωχημένα δεδομένα και σε παράλογες απαιτήσεις.

Δεν είναι δυνατόν να στηρίζεται η καταγραφή σε αεροφωτογραφίες του 1945 που τράβηξε τότε η RAF. Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει δορυφορικούς χάρτες μεταγενέστερους η αεροφωτογραφίες του 1970, έστω!

Ακόμη, η υπερφορολόγηση ήτοι το 1/3 της αξίας ανά στρέμμα, συν 650 ευρω καπέλο (!) θυμίζει κομμουνιστική πολιτική ή τον φόρο περιουσίας που επέβαλε το 1942 ο Ισμετ Ινονού στις εθνικές μειονότητες της Τουρκίας για να πετύχει την οικονομική εξοντωσίν των!

Ποιος αγρότης εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσεως, θα βρει τα χρήματα αυτά;

Αν θέλουν να βάλουν έναν επιπλέον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, να το πουν καθαρά και όχι συγκεκαλυμμένα πίσω από ένα Δασικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που απορρίπτουμε, θεωρώντας το Ταφόπλακα του Αγρότη.

Ακόμη, τα δικαιολογητικά που ζητωνται, είναι ανέφικτο να βρεθούν, εκτός εάν οι Αγρότες μας κάνουν κανένα ταξιδάκι στην Κων/πολη, και αναζητήσουν τα Ληξιαρχικά των, στο Υποθηκοφυλακείο της Πόλης, όπου φυλάσσεται όλο το Κτηματολόγιο των Οθωμανικών τότε κτήσεων, και πλουτίσουμε ακόμα πιο πολύ, με συνάλλαγμα, τον Erdogan! Aν είναι δυνατόν!

Επομένως είμαστε αντίθετοι με αυτό το Νομοσχέδιο και το καταψηφίζουμε!

(Φ. 189)

Advertisements