Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν;

Χωρίς τίτλο.jpg

Απορίες στην τουρκία αλλά και πονοκεφάλους στην ελληνική διπλωματία έχουν προκαλέσει οι συνεχείς αλλαγές στο πρόγραμμα του τούρκου Προέδρου τις τελευταίες μέρες.

Μετά από την ακύρωση της επίσκεψης του Ερντογάν στην Προύσα, έγινε γνωστό ότι ακυρώνεται και το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις 26 Φεβρουαρίου στο Αϊδίνιο.

Στην ανακοίνωση που έγινε από την νομαρχιακή οργάνωση του ΑΚΡ, αναφέρεται πως η επίσκεψη Ερντογάν στο Αϊδίνιο, ανεστάλη για μεταγενέστερη ημερομηνία. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως ακυρώνεται η επίσκεψη στην Προύσα που περιλάμβανε τελετή εγκαινίων και ομιλία σε οπαδούς του.

Οι πιθανοί λόγοι είναι είτε λόγοι υγείας, είτε ότι ο τούρκος Πρόεδρος φοβάται για την ζωή του μετά το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει εναντίον  των πολιτικών του αντιπάλων.

Όμως η τουρκική δραστηριότητα στα Ιμια, το Φαρμακονήσι και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου η τουρκία έχει στείλει το ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ», για την διεξαγωγή ερευνών για άγνωστο χρονικό διάστημα, έχει βάλει τους Έλληνες επιτελείς σε άλλες σκέψεις.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν προσπάθεια της Άγκυρας να κλιμακώσει την ένταση, δημιουργώντας τετελεσμένα όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.

Ούτε είναι τυχαίες, εκτιμούν, οι συνεχείς δηλώσεις τούρκων παραγόντων περί Δυτικής Θράκης. Τούρκος δημοσιογράφος πρότεινε κατάληψη της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης,  ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε το σήμα των παρακρατικών “γκρίζων λύκων” από το βήμα της τουρκικής Βουλής, και μόλις αυτήν την εβδομάδα, ο δήμαρχος του αδελφοποιημένου με την Κομοτηνή δήμου Γιλντιρίμ, Ισμαήλ Χακκί Εντεμπαλί, δήλωσε πως «οι Δυτικοθρακιώτες αδερφοί μας είναι τμήμα του σώματός μας. Έτσι βλέπουμε το θέμα. Όπως κάναμε μέχρι σήμερα, έτσι και από τώρα και μετά, είμαστε έτοιμοι να πράξουμε ό,τι μας αναλογεί. Βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας», καθώς δέχτηκε στο γραφείο του την νέα διοίκηση του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD).

Οι συντονισμένες και κλιμακούμενες προκλήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο, αλλά και τούρκων αξιωματούχων, έχουν κάνει πολλούς στο Ελληνικό ΥΠΕΞ αλλά και στο ΥΠΕΘΑ να αναρωτιούνται τι κρατά τον Ερντογάν μακριά από τις εσωτερικές κομματικές του υποχρεώσεις…

(Φ. 189)

 

 

Advertisements