Η Ελλάδα εγκαταλείπει το Αιγαίο

Χωρίς τίτλο.jpg

Μετά την εγκατάλειψη των συνόρων με πολιτική απόφαση, στα χέρια των τουρκικών δουλεμπορικών, το ελληνικό κράτος αφήνει ελεύθερα και τα «επίσημα» τουρκικά πλοία να αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Την περασμένη εβδομάδα, «υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες» από το ερευνητικό Cesme, στην περιοχή μεταξύ Αγίου Όρους και Λήμνου ανακοίνωσε, στις 4 Μαρτίου, η τουρκική Υδρογραφική Υπηρεσία «από την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017», στην περιοχή κάτω από το Άγιον Όρος και ΒΔ της Λήμνου.

Με νέα δήλωσή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, εξήγγειλε έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην Μεσόγειο με το Μπαρμπαρός και στην Μαύρη Θάλασσα με το δεύτερο σεισμογραφικό πλοίο της Τουρκίας. “Ειδικά αυτή τη χρονιά στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο θα κάνουμε σημαντικές εξορμήσεις ερευνών και γεωτρήσεων. Το πρώτο μας σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός και μετά το δεύτερο μας πλοίο θα κάνουν δισδιάστατες και τρισδιάστατες εργασίες και στις δύο περιοχές και θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία ερευνών. Η Τουρκία πλέον μπαίνει σε μια περίοδο στην οποία πρέπει να πραγματοποιηθούν πιο σημαντικές εξορμήσεις”, δήλωσε ο τούρκος Υπουργός.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε επίσης ότι πάνω από το 60% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του κόσμου βρίσκεται σε περιοχές κοντά στην Τουρκία. Είναι βέβαιον ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προκαλεί, και θα κλιμακώσει τις προκλήσεις τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, όταν θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία και την αύξηση των αρμοδιοτήτων του Ερντογάν. Το ερώτημα είναι μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φθάσει η τουρκία, και πόσο υποχωρητική έχει διαταχθεί να είναι η Ελλάδα…

Γιατί, την ώρα που η αντεθνική κυβέρνηση της Ελλάδος εγκαταλείπει το Αιγαίο στην τύχη του, οι άσπονδοι «γείτονες» βρίσκουν χώρο να «αλωνίζουν». Κυκλοφόρησαν λοιπόν, τον νέο πολιτικό χάρτη της Τουρκίας, ο οποίος διανέμεται επισήμως σε ΗΠΑ και Καναδά, και ο οποίος περιλαμβάνει την Βόρειο Κύπρο, αλλά και την Κω, την Χίο, την Λέσβο, και άλλα Ελληνικά νησιά ως μέρος της Τουρκικής επικράτειας, και μάλιστα με …χαραγμένα ως και τα οδικά δίκτυα! Στο Μαξίμου τον έχουν δει τον χάρτη; Για να μην το έχουν κάνει θέμα μέχρι στιγμής, προφανώς σημαίνει ότι τον εγκρίνουν…

Ε,Δ.

(Φ. 191)

 

 

Advertisements