Στην ρούγα…

rouga

-Καλημέρα κυρ δάσκαλε! Έχει καλή μέρα σήμερα, αν και θα ξαναχαλάσει ο καιρός από αύριο, λένε.

-Καλημέρα κορίτσια! Ναι, Γιαννούλα, έτσι είπαν για τον καιρό, και αυτό επιβεβαιώνει τις σοφές παροιμίες του λαού μας. «Μάρτης γδάρτης και παλουκοκάφτης».

-Ναι, κυρ δάσκαλε, αλλά εσύ μας φαίνεσαι …κάπως. Συμβαίνει κάτι σοβαρό;

-Μπα, όχι, κορίτσια, τα ίδια και τα ίδια. Απλά μπορεί να φταίνε και οι εναλλαγές του καιρού που είμαι έτσι. Γιατί για όλα τα άλλα ζητήματα κοντεύω να πάθω και εγώ ανοσία, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός άλλωστε.

– Δηλαδή κυρ δάσκαλε, υιοθετείς τις παλαβομάρες της Κανέλλας που λέει ότι μας ψεκάζουν;

-Τι να σου πω, βρε Γιαννούλα; Όταν υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο και πιστεύουν στον εξωγήινο Αρτέμη Σώρρα, τι να υποθέσω; Και μου κάνει εντύπωση που το κράτος δεν κάνει απολύτως τίποτα για να μας προστατέψει από αυτόν τον τύπο. Αρέσκεται ολόκληρη κρατική μηχανή να λέει: «έλα μωρέ, ένας γραφικός είναι». Όταν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στην αναλυτική επεξήγηση στο τι πληρώνουμε ακριβώς, μας γράφουν ότι μόλις το ένα τρίτο του ποσού είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, και όλα τα άλλα φόροι, τι να υποθέσω και για αυτό; Το αστείο, ποιο αστείο… τέλος πάντων, είναι ότι χρεώνουν και τους φτωχούς για το κοινωνικό τιμολόγιο!!! Σε έναν γνωστό μου που μένει στην πόλη, ενδεικτικά του μειώνει 35 ευρώ στον λογαριασμό, διότι είναι στο πρόγραμμα, αλλά τον χρεώνει 50 ευρώ για το πρόγραμμα στο σύνολο! Μια από τις μεγαλύτερες απάτες που έχω δει στην ζωή μου. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η κρατική επιχείρηση κοινωνικής ωφέλειας ηλεκτρισμού, εξαπατά τους πελάτες της. Το κοινωνικό τιμολόγιο το διπλοπληρώνουμε εμείς ο ελληνικός λαός. Μάλιστα βγήκε προχθές και ο διευθυντής της ΔΕΗ και μας ανακοίνωσε ότι τους απλήρωτους λογαριασμούς τους αναλαμβάνει ιδιωτική εισπρακτική εταιρία! Δηλαδή τραμπούκοι, αυτή είναι η πρώτη φορά αριστερά; Ο άλλος στην ΔΕΣΦΑ έδωσε μπόνους λέει 100.000 ευρώ στον εαυτό του! Και βγαίνει ο υπουργός Σταθάκης και μας λέει ότι το έκανε νόμιμα, και να μην διαμαρτυρόμαστε! Το αποκορύφωμα όλων, βρε κορίτσια, είναι ότι αντί οι πολιτικοί αρχηγοί να κάτσουν να επιλύσουν έστω κάποια από όλα αυτά τα ασυνάρτητα προβλήματα ηθικής που προκύπτουν, αυτοί σπάνε πλάκα και λένε αστειάκια στο ίντερνετ για το ποδόσφαιρο. Για τόσο ηλίθιους μας έχουν, μην πω κάτι άλλο!

-Κυρ δάσκαλε, τελικά δεν φταίει ο καιρός που είσαι έτσι! Αλλά το ότι σε πνίγει το δίκιο, όπως όλον τον ελληνικό λαό.

-Βρε κορίτσια! Μήπως η Κανέλλα έχει δίκιο; Μήπως μας ψεκάζουν…

(Φ. 191)

Advertisements