ΟΥΓΓΑΡΙΑ – Πρόσκληση Ορμπάν στους Ευρωπαίους Εθνικιστές

Χωρίς τίτλο.jpg

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας απηύθυνε την περασμένη Τετάρτη πρόσκληση τους ηγέτες των Εθνικιστικών κομμάτων της Ευρώπης, να επαναστατήσουν εναντίον της «άνομης συμμαχίας των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, των παγκόσμιων φιλελεύθερων ΜΜΕ και των αχόρταγων διεθνών καπιταλιστών». Τους κάλεσε ακόμη σε μια «βαθιά αλλά ειρηνική» μεταμόρφωση της Ευρώπης. «Έχουμε ακόμη την ευκαιρία να συγκρατήσουμε την αυξανόμενη ενέργεια της επανάστασης μέσα σε ένα συνταγματικό πλαίσιο, και να μεταμορφώσουμε την ευρωπαϊκή αυτοκρατορία με ειρηνικό και συντεταγμένο τρόπο», είπε ο Ορμπάν απευθυνόμενος σε χιλιάδες οπαδούς του.

Μετά την Ολλανδία, την Γαλλία και την Γερμανία, ίσως και την Ιταλία, το κόμμα του Orban, Fidesz, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις εκλογές του 2018, μετά από δύο συνεχόμενες θητείες στην εξουσία.

Ο Ορμπάν έχει ευθέως αντιταχθεί στις πολιτικές της Ε.Ε. σε θέματα Οικονομίας και Δημοκρατίας, και πρόσφατα, αναφορικά με την μετανάστευση, την οποία αποκαλεί απειλή για την Ευρώπη, κοινωνικά και οικονομικά.

«Για να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας χρειάζεται να πολεμήσουμε με γενναιότητα στις μάχες που έρχονται εμπρός μας. Πρέπει να σταματήσουμε τις Βρυξέλλες, να υπερασπίσουμε τα σύνορά μας, να αρνηθούμε τις μαζικές μετεγκαταστάσεις». Και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι «στα χέρια των εθνικιστικών δυνάμεων».

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός έκανε τις τοποθετήσεις αυτές κατά την διάρκεια ομιλίας του στις 15 Μαρτίου, επ’ αφορμή των εορτασμών για την εθνική Επέτειο της Ουγγαρίας που αναμημνήσκεται την ουγγρική επανάσταση εναντίον της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων, το 1848.

(Φ. 192)

Advertisements