Στην ρούγα…

rouga

-Τι κάνετε βρε κορίτσια; Πώς πάνε οι ετοιμασίες για την εθνική μας εορτή, μα συνάμα και του Ευαγγελισμού;

-Καλημέρα κυρ δάσκαλε! Καλά πάνε όλες οι ετοιμασίες. Απλά καθίσαμε  να ξαποστάσουμε λίγο, εδώ στο στέκι μας. Κρατάει βέβαια λίγο ο καιρός, μα δεν ανησυχούμε.

-Ε! είπαμε κορίτσια, Μάρτιος είναι αυτός! Και εσύ Κανέλλα καλά σε θωρώ, δεν πιστεύω να σου σκαρώσανε κάποια πλάκα πάλι;

-Όχι κυρ δάσκαλε! Παραμονές εορτών, δεν με πιλατεύουν. Άλλωστε έχουμε πολλές δουλειές να κάνουμε, καθώς πρέπει να κρατάμε τις παραδόσεις, όπως λες κι εσύ.

-Ναι, Κανέλλα, έτσι πρέπει. Οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα μας κράτησαν ζωντανούς σαν Έθνος μέχρι τώρα. Απόδειξη η επικείμενη εορτή της 25ης Μαρτίου. Βέβαια οι σημερινοί κυβερνώντες κάνουν ό,τι μπορούνε για να τα διαβρώσουν όλα. Το σχέδιο τους έχει μπει σε εφαρμογή εδώ και πολλά χρόνια.  Με διάφορα τεχνάσματα, διαβρώνουν την ελληνική κοινωνία. Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί ή να φανταστεί ότι θα καταργούνταν η έπαρση σημαίας στα σχολεία; Η πρωϊνή προσευχή; Οι παρελάσεις στις εθνικές επετείους; Δηλητηριάζουν την νεολαία μας με διάφορες ανήθικες ιδέες. Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική κοινωνία σε οικονομικό μαρασμό. Αυτά είναι τα σύγχρονα όπλα τους για να μας υποδουλώσουν. Και μέσα σε όλα αυτά, έρχονται και κάθε λογής χαρτογιακάδες των Βρυξελλών και της Βόρειας Ευρώπης και μας κουνάνε το δάχτυλο, ότι σπαταλήσαμε τα λεφτά σε ποτά και σε πουτάνες. Και το λέει ένας άνθρωπος που στην χώρα του είναι ελεύθερη η διακίνηση ναρκωτικών. Που οι πόρνες είναι θεατές στον κόσμο μέσα από γυάλινες βιτρίνες. Που στην χώρα του έγιναν οι πρώτοι γάμοι μεταξύ γκέϊ και ομοφυλόφυλων. Που επιτρέπεται η κτηνοβασία. Αυτός λοιπόν και οι όμοιοί του  μαζί με τους εδώ συνεργάτες τους, προσπαθούν να διαλύσουν το Έθνος μας. Να ισοπεδώσουν τον ελληνικό λαό. Έναν λαό που στις Θερμοπύλες, ανάμεσα σε άλλα, είπε ΟΧΙ  στους βαρβάρους της Ανατολής, και έσωσε από την δουλεία και την σκλαβιά την Ευρώπη. Έναν λαό που το ίδιο επανέλαβε όταν ξεσηκώθηκε εναντίον των τούρκων μογγόλων και του απάνθρωπου ισλάμ. Έναν λαό που μόνος του διέλυσε τον Μουσολίνι, την ώρα που όλη η Ευρώπη καθόταν υποταγμένη. Είναι λοιπόν χρέος μας κορίτσια, και επιτακτική ανάγκη, να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με τα ιδανικά των προγόνων μας. Μόνο έτσι θα αναστηθεί πάλι το Έθνος μας! Μόνο έτσι θα αποτινάξει ο ελληνικός λαός τον ξένο ζυγό. Άντε λοιπόν να πηγαίνω, γιατί σας κούρασα.

-Ίσα-ίσα, κυρ δάσκαλε! Μας έδωσες μια ανάσα εθνικής αξιοπρέπειας…

(Φ. 193)

Advertisements