Στην ρούγα…

rouga

-Καλημέρα και καλόν μήνα κυρ δάσκαλε! Πού σεργιανάς πρωί -πρωί; Ακόμη δεν φώτισε!

-Καλημέρα και σένα Γιαννούλα, και καλόν μήνα! Πηγαίνω στο καφενείο να πιω τον καφέ μου, μα και να μιλήσω με τον πάρεδρο γιατί με θέλει κάτι πολύ σοβαρό, λέει.

-Ααα! Δεν τα έμαθες τα μαντάτα ακόμη δάσκαλε;

-Όχι, βρε Γιαννούλα, είναι κάτι σοβαρό; Με κάνεις να ανησυχώ!

-Μην ανησυχείς, κυρ δάσκαλε… Απλά θέλουν πολλή σκέψη αυτά που θα σου πούνε στο καφενείο ο πάρεδρος και οι υπόλοιποι συγχωριανοί μας.

-Βρε Γιαννούλα, ώρες -ώρες ξεπερνάς την Κανέλλα! Θα μου πεις τι ακριβώς γνωρίζεις και με αφορά; Με έσκασες πρωινιάτικα!

-Ε! κυρ δάσκαλε δεν φταίω εγώ! Απλά ό,τι άκουσα, μου είπαν ότι πρέπει να στο ανακοινώσουν στο καφενείο. Μα να σου πω, ούτε εγώ κρατιέμαι. Άκου το λοιπόν: Συμφωνήσαν όλα τα κόμματα στην πόλη, να είσαι εσύ ο μοναδικός υποψήφιος βουλευτής στην περιοχή, στις εκλογές που θα γίνουν μετά το Πάσχα!

-Τι μου λες βρε Γιαννούλα; Προκηρύχθηκαν εκλογές; Εμ! Βέβαια, λεφτά δεν υπάρχουν, τα ταμεία άδεια, η περιβόητη αξιολόγηση ναυάγησε, ο Τσίπρας τσακώθηκε με τον Τσακαλώτο! Τι άλλο να περιμέναμε; Βέβαια τώρα θα μου πεις, με τιμά η σκέψη και απόφαση να είμαι υποψήφιος βουλευτής, αποδεκτός από όλα τα κόμματα, μα νομίζω αυτό δεν είναι εφικτό νομικώς. Συν τοις άλλοις δεν μου αρέσει η πολιτική και δεν θα ανεχθώ να με διατάζει ο Σόϊμπλε και η Τρόικα. Μπα! δεν νομίζω… πάω στο καφενείο να τους προλάβω και να τους εξηγήσω πώς έχουν τα πράματα.

-Να πας κυρ δάσκαλε! Και ροβολάω να προλάβω το μουρλοκομείο την Κανέλλα, γιατί έχει πάρει αχάραγο τις ρούγες, και πιάνει τον κόσμο να σε ψηφίσουν στις εκλογές!

-Πω! πω! Σε παρακαλώ, βρε Γιαννούλα, πρόλαβέ την μην εκτεθώ στον κόσμο! Είμαι αρνητικός στο ενδεχόμενο να κατέλθω στον πολιτικό στίβο. Θα φτιάξω βέβαια μια επιστολή που θα ευχαριστήσω όλα τα κόμματα για την τιμή που μου κάνανε. Να ήταν αλλιώς τα πράματα!

-Ναι, να πηγαίνεις κι εσύ, κυρ δάσκαλε. Μην αργείς γιατί όλοι θα βγούνε να σε υποστηρίζουν, όσο πηγαίνει ταβάνι ο ήλιος στον ουρανό, και δεν θα τους προλαβαίνεις.

-Ναι, πηγαίνω και σε ευχαριστώ Γιαννούλα, μα να μην πάρω χαμπάρι όμως, ότι προκηρύχθηκαν εκλογές; Και να το γνωρίζει ακόμη και η Κανέλλα;

-Καλημέρα κυρ δάσκαλε! Και καλή Πρωταπριλιά!

-Καλημέρα κυρά Πόπη! Και καλή Πρωταπριλ….Φτου! μου την σκάσανε!..

(Φ. 194)

Advertisements