«Τσάρος» Διονύσης Τσακνής

Χωρίς τίτλο.jpg

Από το 1991 ο εκ Καρδίτσης ορμώμενος Διονύσης Τσακνής, ετοιμαζόταν να γίνει ο Τσάρος πασών των ΕΡΤ. Από τότε λοιπόν ο τραγουδοποιός (όπως λέμε υποδηματοποιός, σαγματοποιός, εφαπλωματοποιός, επιπλοποιός, φερετροποιός, αρτοποιός κ.λπ.) είχε καταστρώσει τα πλάνα του, τα οποία αποτύπωσε σ’ ένα τραγούδι του. Το Mass media. Τώρα τι θα πει αυτό, μη ρωτάτε. Αρκεί που το ξέρει ο κ. Τσακνής. Για να δούμε τους στίχους, οι οποίοι βέβαια δεν έσπασαν και τα ταμεία, αλλά μια φορά την αντίστασή τους την έκαναν.

Καλημέρα λοιπόν ακροατή κι ακροάτρια,

είμ’ ο άλλος σταθμός μια φωνή με επάρκεια

δεν υπάρχω στην τύχη μα σου μοιάζω εγώ

σου χαϊδεύω τ’ αυτιά κι είμαι πάντα εδώ.

Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη μυστήριε

έχω νέα σκληρά στις σελίδες μου κύριε

φονικά και ληστείες και προφίλ συγγενών

είμαι θύτης και θύμα των δικών σου καημών.

Καλημέρα ξανά με κραυγές κι αποκόμματα

κι άμα είσαι καλός θα σου δείξω και πτώματα

να έχεις γνώμη για όλα θα ρωτάμε εμείς

ετοιμάζουμε γκάλοπ στον αέρα θα βγεις.

Καλησπέρα λοιπόν θεατή αθεράπευτε

μ’ ένα ζάπινγκ τρελό σε βουρλίζω βρε άθλιε

δίνω χρώμα και λάμψη στη φτωχή σου ζωή

καληνύχτα κοιμήσου ραντεβού το πρωί.

Γεια χαρά σου λοιπόν Ελληνάκι μου αδιάφορο

μ’ ένα φάλτσο ρεφρέν θα ξυπνήσεις και αύριο

μ’ ένα έρωτα άδειο με πυξίδα στραβή

σε παγίδα στημένη στη γνωστή συνταγή.

Αυτά όλα είχε στο μυαλό του για τα κακά μίντια ο επαναστάτης και κατά του συστήματος, το 1991 όμως, κ. Τσακνής και σκέφτηκε: «Ρε δεν θα γίνω κάποτε νωματάρχης, θα τους δείξω εγώ!».

Και έγινε. Όχι βέβαια ενωμοτάρχης, δεν θα ήταν εύκολο αυτό. Δεν μπορεί ο καθένας, ακόμη και αν είσαι ο Τσακνής να γίνεις ενωμοτάρχης.  Έγινε όμως  «L’ etat c’ est moi» στην ΕΡΤ, δηλαδή το «Κράτος είναι εγώ». Και άρχισε τα «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Εδώ να διευκρινίσουμε, για αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι το «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν», όταν το έλεγε ο Παπαδόπουλος  ήταν βάναυση δικτατορία, ενώ όταν το λέμε εμείς, και ιδίως ο κ. Τσακνής, είναι  προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας (οποία ιεροσυλία να συγκρίνουμε τον Παπαδόπουλο με τον  Τσακνή).

Βάλθηκε λοιπόν ο μέγας Τσακνής, να προασπίσει την ηθική (την ποια κ. Τσακνή;) του Ελληνικού λαού. Και ποιος την απειλεί αυτήν; Μα ποιος άλλος από την Χρυσή Αυγή. Έτσι «Απεφασίσαμεν και διατάσσομεν τα κάτωθι: «Ουδεμία ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής θα μεταδίδεται αν δεν την εγκρίνω ΕΓΩ, ο Βασιλεύς Ήλιος. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε το ΕΣΡ (σιγά τα αίματα), ούτε το Σύνταγμα (ισονομία και κουραφέξαλα) ούτε η Βουλή (σιγά τα ωά), ούτε ακόμη και ο ISIS (όχι, αυτός μας νοιάζει και μας κόφτει)».

Αυτός ο βράχος της ηθικής, αποφασίζει μόνος του, ποια πρέπει και ποια δεν πρέπει να μεταδίδοντα από το κρατικό ραδιόφωνο, το οποίο πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, από το συνεπέστερο στις αρχές του, άνθρωπο του κόσμου. Είναι δε τόσο συνεπής, ώστε όταν το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ  του πρότεινε την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, απέρριψε την πρόταση, δηλώνοντας ότι στηρίζει τον υποψήφιο τον Νικόλαο Σοφιανό.

Τώρα βέβαια μυρίστηκε κεχρί (αλήθεια πόσα τσεπώνει ο κ. Γενικός για να μας ξαναπροβάλει το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι»;) και πούλησε και το ΚΚΕ  και τις ιδέες του, αν, εννοείται, είχε ποτέ τέτοιες.

Χ.Μ.

(Φ. 198)

Advertisements