Ευρωπαίοι Εθνικιστές μιλούν στην ΕΜΠΡΟΣ για την επόμενη μέρα των Γαλλικών Εκλογών

Αποτέλεσμα εικόνας για marion le pen

Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν

Η επιλογή είναι μεταξύ αυτών που θέλουν την Παγκοσμιοποίηση και αυτών που θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα και την παράδοσή τους

Η Marion Marιchal Le Pen, είναι 27 χρονών, και έχει εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές του 2012, στην περιοχή Vaucluse, στον Νότο της Γαλλίας. Είναι η πιο νέα βουλευτής στην πολιτική ιστορία της Γαλλίας και μια από τις πιο διάσημες και αγαπητές προσωπικότητες του Front National. Είναι εγγονή του ιδρυτή του, Ζαν-Μαρί Λεπέν, αλλά κυρίως ενσαρκώνει την ριζοσπαστική φωνή του κόμματος. Η συνέντευξη δόθηκε μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής.

-Είστε ευχαριστημένη από το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών, ή περιμένατε κάτι περισσότερο;

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Ήταν δύσκολο να ελπίζουμε σε μεγαλύτερα ποσοστά. Θέλω να θυμίσω ότι ήρθαμε πρώτοι σε 48 Διαμερίσματα, ενώ το 2012 μόνο σε 1, και επίσης ήρθαμε πρώτοι σε 20.000 δήμους και συνεχίζουμε να αυξανόμαστε από εκλογές σε εκλογές. Επίσης, μετά από 15 χρόνια ένας υποψήφιος Πατριώτης δίνει πάλι το παρόν την δεύτερη Κυριακή. Μην ξεχνάτε ότι ο Μακρόν, στηρίχθηκε πολύ από τα ΜΜΕ και από όλο το πολιτικό σύστημα σε βαθμό υπερβολικό. Αυτές οι εκλογές έσβησαν τα παλαιά κόμματα από τον δεύτερο γύρο, Μια καινούργια ημέρα ξημερώνει στο γαλλικό πολιτικό σκηνικό, και η Marine Le Pen είναι πλέον η μοναδική εναλλακτική επιλογή ενάντια στην Αριστερά, αφού ο Μακρόν ήταν υπουργός του Franηois Hollande. Κατά τα άλλα αναπαράγουν πάλι τους βαρώνους του σοσιαλισμού.

-Έχετε χαράξει κάποια στρατηγική μεταξύ του πρώτου και δευτέρου γύρου; Αν ναι, ποια είναι αυτή;

Ο στόχος είναι να κατορθώσει να πάρει η Marine Le Pen περισσότερες ψήφους , και όλοι οι Πατριώτες που δεν την ψήφισαν, για διάφορους λόγους, στον πρώτο γύρο, να το κάνουν τώρα. Έχουμε πολύ δυνατό και σοβαρό πρόγραμμα τόσο κοινωνικό όσο και ασφάλειας που αφορά την παύση της μετανάστευσης, την καταπολέμηση της  ισλαμικής  τρομοκρατίας που αφορούν πλέον όλους τους Γάλλους.

-Η ψήφος της Κυριακής είχε και ένα άλλο νόημα. Η επανάσταση της παραγωγικής και λαϊκής Περιφέρειας απέναντι στις μεγάλές αστικές περιοχές. Πώς μπορείτε να τις κατακτήσετε αυτές;

Έχετε δίκιο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο. Οι πόλεις είναι πλέον οι θριαμβευτές της Παγκοσμιοποίησης και η επαρχία είναι η μεγάλη ηττημένη από αυτήν. Μα πρώτα από όλα θα απευθυνθούμε  στους ψηφοφόρους του Franηois Fillon. Ο λαός τη Δεξιάς έμεινε απογοητευμένος από διάφορες πολιτικές υποσχέσεις  και κάποιες συμπεριφορές. Εμείς θα παρατάξουμε διάφορες προσωπικότητες, όχι κατ’ ανάγκην του κόμματός μας, για να δώσουμε το πνεύμα της συμφιλίωσης του Έθνους. Θα συζητήσουμε μαζί τους για τα σχέδιά μας σε όλους τους τομείς, από τον οικονομικό μέχρι και το κοινωνικό ζήτημα που μαστίζει την χώρα μας. Θα τους δείξουμε ποιοι είμαστε, και τι μπορούμε να κάνουμε με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διότι αυτές είναι που μας στήριξαν.

-Έχετε ήδη δεχθεί την στήριξη άλλων σχηματισμών που ήταν ενάντια στο άλλο μέτωπο;

Υπάρχουν διάφοροι που αυτήν την στιγμή θέλουν να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Τα πράγματα θα αλλάζουν συνεχώς μέχρι την άλλη Κυριακή. Κάποιοι θα δοκιμάσουν να συμμαχήσουν μαζί μας στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν το Ιούνιο. Η Δεξιά και η Αριστερά  έχουν την ίδια πολιτική γι’ αυτό σήμερα η επιλογή είναι μεταξύ αυτών που θέλουν την Παγκοσμιοποίσηση και αυτών που θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα και την παράδοσή τους. Ο Μακρόν θα πάρει τους ψήφους των πρώτων αλλά οι υπόλοιποι θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιον θέλουν να πάνε.

-Ο Jean Luc Mιlenchon δεν έδωσε κατευθύνσεις για την ψήφο του, εσεις πιστεύετε ότι οι ψηφοφόροι του θα έρθουν σε εσάς;

Σίγουρα, αλλά δεν θα είναι πολλοί. Οι περισσότεροι θα απέχουν. Μετά ο Mιlenchon δεν έχει και πολύ καθαρές ιδέες για το Ευρωπαϊκό ζήτημα, κριτικάρει την Ε.Ε. αλλά δεν καταλαβαίνει προς τα πού θέλει να πάει. Έχουμε διαφορές πολλές, αλλά πιστεύω ότι κάποιοι οπαδοί του, για το οικονομικό μας πρόγραμμα, θα μας ψηφίσουν.

-Πώς νομίζετε ότι μπορείτε να τραβήξετε τους εκλογικό σώμα της Δεξιάς; Θα βάλετε μπροστά τα ηθικά θέματα;

Οι Καθολικοί που θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ του Μακρόν και ημών, δεν νομίζω να έχουν αμφιβολία. Η Marine Le Pen, έχει δηλώσει ότι είναι ενάντια στην ευθανασία, την έκτρωση και τους γάμους των ομοφυλόφιλων, πρακτικά όλες οι θέσεις των Καθολικών. Έχουμε λοιπόν μια υποψήφιο συντηρητική και έναν που δεν κρύβει την προοδευτική του θέση.

-Στην εξωτερική πολιτική, ο Μακρόν δεν έχει εκθέσει σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του κατά την προεκλογική περίοδο. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ σας σε αυτό;

Όλοι λένε ότι είμαστε απομονωμένοι, όταν η Marine Le Pen στήριξε  τον Τραμπ και συναντήθηκε με  τον Πούτιν. Η Marine Le Pen εκφράζει την πραγματική εξωτερική πολιτική της Γαλλίας. Είμαστε πολύ προσεχτικοί σε ό,τι αφορά την Μέση Ανατολή και την δραματική κατάσταση που υπάρχει εκεί ενάντια σε μια νόμιμη κυβέρνηση. Ο Μακρόν, κατηγόρησε ανοιχτά τον Τραμπ και τον Πούτιν πολλές φορές, βάζοντας σε κίνδυνο την Γαλλία.

ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΦΟΝΤΑΝΑ

ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ή ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ;

Tο αποτέλεσμα το είδα αρκετά θετικό. Ήταν ακόμη μια άνιση εκλογική εκστρατεία, αφού όλα τα ΜΜΕ, στήριξαν τον υπηρέτη της Ε.Ε. τόσο στο εσωτερικό της Γαλλίας όσο και στο εξωτερικό. Η Μαρίν, κατόρθωσε να συγκεντρώσει το 40% των ψήφων από τους αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διότι είναι η μόνη που έχει να προσφέρει λύσεις αξιόπιστες και πραγματικές στον απλό πληθυσμό. Ενώ οι Τραπεζίτες και η παρέα τους πανηγυρίζουν, πιστεύω ότι ο Γαλλικός λαός δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα. Κατόρθωσε ήδη την πρώτη Κυριακή να διαλύσει την Πέμπτη Δημοκρατία, τον γαλλικό παλαιοκομματισμό δηλαδή. Δεν τους αντιπροσωπεύει πλέον. Την δεύτερη και τελική Κυριακή, όλα είναι ανοιχτά. Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην παγκοσμιοποίηση και την υποδούλωση από την μια και την ελευθερία και την εθνική κυριαρχία από την άλλη. Και θα πρέπει να σκεφτούν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.

ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΦΟΝΤΑΝΑ

Ευρωβουλευτής της Λέγκα του Βορά

ΜΑΡΚΟ ΖΑΝΝΙ

Ένα δυνατό σημάδι σε παγκόσμιο επίπεδο

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα από αυτές τις εκλογές νομίζω ότι ήταν η μεγάλη στήριξη που είχε από τα ΜΜΕ ο πρώην υπουργός του Hollande, ίσως κάτι που δεν είχε προηγούμενο. Μια απίστευτα δραστήρια προεκλογική εκστρατεία όχι μόνο μέσα στην Γαλλία αλλά και εκτός, που από την πρώτη στιγμή είχε αυτή η μαριονέτα των τοκογλύφων.

Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών είναι ένα σημάδι δυνατό σε παγκόσμιο επίπεδο, που μας δίνει να καταλάβουμε ότι οι μισοί από τους ψηφοφόρους στο δεύτερο μεγαλύτερο κράτος της Ευρώπης, ψήφισαν για τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα. Ίσως τα αντιευρωπαϊκά κινήματα δεν θα πάρουν την εξουσία σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, αλλά με την αδυσώπητη χειροτέρευση της κατάστασης, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για την νίκη τους, παρόλη την αισιοδοξία των οργάνων της πληροφόρησης.

Ακόμη και αν πιστεύω πολύ και θέλω μια νίκη της Λεπέν, δεν θα νικήσει στον δεύτερο γύρο. Παρόλα αυτά ο δρόμος της θα είναι πιο στρωτός, διότι η καταστροφική πολιτική του Μακρόν, δεν θα είναι παρά ένα τελειωτικό χτύπημα στο άψυχο κουφάρι του νεκρού σχεδίου της Ε.Ε., που πλέον είναι αναχρονιστικό.

ΜΑΡΚΟ ΖΑΝΝΙ

Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής

(Φ. 198)

 

 

 

Advertisements