ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ο Έλληνας ιατρός, ο ιατρός του Ελληνισμού, τον διαπιστώνει καθημερινά. Δεκάδες γυναίκες ασφαλιζόμενων, ακόμα και συνταξιούχων, χάνουν προσωρινά την ασφαλιστική τους κάλυψη! Και ξέρετε γιατί; Γιατί είναι ασφαλισμένες ως προστατευόμενα μέλη οπότε πρέπει να προσκομίσουν στο ταμείο τους έγγραφο που να βεβαιώνει ότι η εις γάμον κοινωνία ισχύει, δηλαδή ότι δεν χώρισαν, και έτσι συνεχίζουν να  απολαμβάνουν τα ασφαλιστικά προνόμια (μη γελάτε, έτσι αναφέρεται στην επίσημη εγκύκλιο του υπουργείου!),  ως προστατευόμενα μέλη του κύριου ασφαλισμένου.

Ωραία, θα μας πείτε, αγαπητοί ιατροί, τι σας μέλλει; Δεν πρέπει να ξέρει ο ασφαλιστικός φορέας ποιους καλύπτει; Να καλύπτει μη ασφαλισμένους; Σε τέτοιες δύσκολες εποχές;

Δεν διαφωνούμε, να το ξέρει, αλλά τόσα χρόνια κανένας φορέας δεν έχει διαπιστώσει τον ρατσισμό στα προστατευόμενα μέλη που στην πλειοψηφία είναι οι σύζυγοι των ανδρών κυρίως ασφαλισμένων; Και αναλύουμε την μεγάλη κοινωνική αδικία απέναντι στις Ελληνίδες.

Πολλές φορές μετά τον γάμο οι γυναίκες αναγκάζονται να σταματήσουν να εργάζονται για να υποστηρίξουν την οικογένειά τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Διακόπτουν την εργασία τους και ως παντρεμένες συνεχίζουν να καλύπτονται ασφαλιστικά από τον σύζυγο. Πολλές γυναίκες για την οικογένειά τους θυσιάζουν την επαγγελματική καριέρα τους. Φτάνουν σε μία ηλικία που πλέον δεν γίνεται να δουλέψουν και να ασφαλιστούν οι ίδιες. Κανένα πρόβλημα, είναι καλυμμένες! Αλλά σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, αν πάρουν διαζύγιο, χωρίσουν, χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη! Δηλαδή μία γυναίκα που σταμάτησε την εργασία της  (ή δεν δούλεψε) για να υποστηρίξει την οικογένειά της, να μεγαλώσει τα παιδιά της οικογένειας, αν για κάποιο  λόγο χωρίσει ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ!

Η αδικία είναι μεγάλη και χρόνια τώρα κανένας φορέας δεν έχει ασχοληθεί. Μία γυναίκα απόμαχος της ζωής που συντήρησε μία οικογένεια και μεγάλωσε Ελληνόπουλα, είναι έρμαιο του συζύγου ο οποίος, για οποιοδήποτε λόγω, ακόμα και αδικαιολόγητο, μπορεί χωρίζοντάς την να της στερήσει την ασφαλιστική κάλυψη. Μία κάλυψη που η ίδια λόγω αδυναμίας να εργαστεί υποστηρίζοντας την οικογένεια, έδωσε στον σύζυγο την ικανότητα να συνεισφέρει στο ασφαλιστικό σύστημα. Και τώρα αν ‘’τρελλαθεί’’ ο σύζυγος, βρίσκεται πλήρως ακάλυπτη. Πείτε μου, υπάρχει μεγαλύτερη αδικία, χειρότερος κοινωνικός ρατσισμός για την Ελληνίδα σύζυγο και μάνα;

Μία εθνική κυβέρνηση, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής που θα δούμε τα επόμενα χρόνια, οφείλει να αποκαταστήσει αυτή την αδικία. Μία τέτοια κυβέρνηση δεν χρειάζεται σε τέτοια θέματα κανέναν συνδικαλιστικό ή επιστημονικό φορέα να την παροτρύνει. Η Ελληνίδα μητέρα και σύζυγος θα δικαιωθεί και θα προστατευτεί όπως κάθε Έλληνας ανάλογα των αναγκών του.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ

Καρδιολόγος

(Φ. 198)

Advertisements