ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Οι υπεύθυνοι της δυστυχίας σου

Χωρίς τίτλο.jpg

Για «φορολογικά βάρη», «μεταρρυθμίσεις» και «συμφωνίες» κάνουν λόγο οι υπάλληλοι του Βερολίνου και των Βρυξελλών, με το προσωπείο των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Ενώ η οικονομική δραστηριότητα του τόπου έχει μπει στην κατάψυξη, το ανθελληνικό κράτος των Μνημονίων επιβάλλει και νέα μέτρα στο υποζύγιο του Λαού.

Και ενώ το ελληνικό δράμα υλοποιείται από το αυτάρεσκα και ψευδώς αυτοαποκαλούμενο «συνταγματικό και δημοκρατικό τόξο», σε εχθρό αναγορεύονται οι Εθνικιστές του Λαϊκού Συνδέσμου, οι μόνοι που δεν κυβέρνησαν ακόμη, οι μόνοι που δεν ψήφισαν εθνοκτόνα μέτρα, οι μόνοι που αγωνίζονται για τα δίκαια του Εθνους και της Πατρίδος.

Ας θυμήσουμε στον Ελληνικό Λαό τι καλά τους προσέφερε η διακυβέρνηση του ψευτοδημοκρατικού, αντισυνταγματικού τόξου, αρπάζοντας ετσιθελικώς από τις τσέπες του και βάζοντας τα χρήματα στις τσέπες των δανειστών των κομμάτων της Μεταπολίτευσης:

Στο εμπόριο

– Αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%.

– Μαζική μετάταξη προϊόντων (μακαρόνια, ρύζι, κλπ), και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης ιδιαιτέρως δε της εστίασης και των μεταφορών, από ΦΠΑ 13% σε 24%.

– Κατάργηση σε τρεις δόσεις των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν στα νησιά του Αιγαίου.

– Κατάργηση του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα οινοπνευματώδη ποτά στα Δωδεκάνησα.

– Αύξηση του ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά και τα τσιγάρα

– Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης 1 ευρώ/ 10 ml υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου.

– Επιβολή ΕΦΚ στο κρασί.

– Αύξηση φόρου στην μπύρα

– Επιβολή φόρου 10% στην συνδρομητική τηλεόραση.

– Επιβολή φόρου 5% στην σταθερή τηλεφωνία και το διαδίκτυο

– Αύξηση 3 λεπτά/ λίτρο του φόρου στην αμόλυβδη βενζίνη, 8 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, 10 λεπτά στο υγραέριο κίνησης και 5 λεπτά/λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

– Ειδικό τέλος διανυκτέρευσης για όλα τα τουριστικά καταλύματα από το 2018.

– Επιβολή φόρου στον καφέ 3 ευρώ/κιλό για τον καβουρδισμένο, 2 ευρώ για τον μη καβουρδισμένο, 4 ευρώ για τον στιγμιαίο κ.α. με αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής τους ως και 10%.

Σε επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους

-Αύξηση των συντελεστών της «εισφοράς αλληλεγγύης» από το 2,8% στο 10%.

– Μείωση της έκπτωσης φόρου για τον προσδιορισμό του αφορολογήτου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από  2.100 ευρώ σε 1.900 ευρώ.

– Αύξηση συντελεστών  φορολογικής κλίμακας από  42% σε 45%.

– Κατάργηση  της αυτοτελούς φορολόγησης του εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες με συντελεστές 26% – 33% και φορολόγηση με συντελεστές ως και 45%.

– Αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από 55% σε 100%.

– Αύξηση φορολογικού συντελεστή των επιχειρηματικών κερδών από 26% σε 29%.

– Αύξηση συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από 10% σε 15%.

– Αύξηση του συντελεστή  «φόρου πολυτελούς διαβίωσης» από 10% σε 13% επί του ετήσιου τεκμηρίου για ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, και επιβολή φόρου στα σκάφη αναψυχής.

– Αύξηση του φορολογουμένου εισοδήματος ως παροχή σε είδος για την παροχή εταιρικών ΙΧ από τις επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους. Το εισόδημα υπολογίζεται σε ποσοστό 80% αντί για 30% που ίσχυε επί του κόστους συντήρησης που εγγράφουν ως δαπάνη οι επιχειρήσεις στα βιβλία τους.

Στην ακίνητη περιουσία

– Αύξηση συντελεστών του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από 0,1- 1% που είναι σήμερα σε έως και 1,15%

– Αύξηση φορολογικών συντελεστών για εισόδημα από ενοίκια, από το 11% σε 15%, για εισόδημα έως 12.000, από 33% σε 35%  για εισόδημα από 12.000 έως 35.000 και από 33% σε 45% για εισόδημα πάνω από 35.000,

– Μείωση αφορολόγητου στα ακίνητα από 300.000 σε 200.000 ευρώ.

– Αύξηση συντελεστών για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα.

– Αύξηση από 5/1000 σε 5,5/1000 του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα.

Οι 10 νέες εισφορές από ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ

Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα, 7 εκατομμύρια συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι, μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες, και εργοδότες έχουν επιβαρυνθεί φορολογικά.

Με τον νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, ιδιαίτερα, η κυβέρνηση επέβαλε σε βάρος των συνταξιούχων, των μισθωτών και των ελευθέρων επαγγελματιών:

  1. Αύξηση της εισφοράς σε όλες τις κύριες συντάξεις υπέρ ΕΟΠΥΥ από 4% σε 6%, με αποτέλεσμα την έμμεση μείωση των αποδοχών 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων. Τα 532 εκατ. ευρώ έσοδα για τον ΕΟΠΥΥ ετησίως, δεν περιήλθαν βεβαίως στους Ελληνες που το πληρώνουν, αλλά στην δωρεάν περίθαλψη των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την χώρα μας.
  2. Εισφορά 6% επί όλων των επικουρικών συντάξεων υπέρ ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα την μείωση των αποδοχών 1,2 εκατομμυρίου συνταξιούχων από επικουρικές συντάξεις.
  3. Αύξηση εργοδοτικών εισφορών από 240.000 εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, και το Δημόσιο, υπέρ της επικουρικής ασφάλισης από 3% σε 3,5%.
  4. Αύξηση των εργατικών εισφορών 2,7 εκ. μισθωτών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υπέρ της επικουρικής ασφάλισης από 3% σε 3,5%., με αποτέλεσμα την μείωση των καθαρών αποδοχών τους.
  5. Εργοδοτική εισφορά του Δημοσίου 3,33% για τον κλάδο κύριας σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων που διορίστηκαν έως 31/12/1992.
  6. Εισφορά 14% επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος 650.000 αγροτών, ασφαλισμένων του τέως ΟΓΑ, για τον κλάδο κύριας σύνταξης
  7. Εισφορά 20% επί του καθαρού εισοδήματος 850.000 ελευθέρων επαγγελματιών, αυταπασχολούμενων και εργαζομένων με «μπλοκάκι».
  8. Εισφορά 6,9% επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος 1,45 εκατομμυρίου ελευθέρων επαγγελματικών, αυταπασχολούμενων, εργαζομένων με «μπλοκάκι», και αγροτών υπέρ ιατρο-φαρμακευτικής περίθαλψης.
  9. Εισφορά 7% επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος 350.000 ελευθέρων επαγγελματιών και των αυταπασχολούμενων (δικηγόρων, μηχανικών, γιατρών, κ.λ.π.) υπέρ επικουρικής σύνταξης.
  10. Εισφορά 4% επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος ελευθέρων επαγγελματιών και αυταπασχολούμενων υπέρ εφάπαξ.

 

Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Άνευ όρων παράδοση της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους

Η χώρα παραδόθηκε στους ευρωπαίους τοκογλύφους και το ΔΝΤ με την σύμπραξη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος πλην της Χρυσή Αυγής  που αγωνίζεται για αυτάρκεια και εθνική ανεξαρτησία ενάντια στην μνημονιακή υποταγή.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

(Φ. 199)

 

Advertisements