ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΚΩΣ: Εξαπλώνονται οι επιχειρήσεις του τούρκου Κοτς

Αποτέλεσμα εικόνας για μυτιλήνη

Το 2012 ο όμιλος Folli Follie της οικογένειας Κουτσολιούτσου, σε κοινοπραξία με την τουρκική Setur Servis Turistik κατέληξαν σε συμφωνία εκμίσθωσης της Μαρίνας Μυτιλήνης, μετά από διαγωνισμό στον οποίο είχαν επικρατήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Deal News, για την τουρκική Setur που ανήκει στον κολοσσό του μεγιστάνα Ραχμί Κοτς, με περιουσία κοντά στα 2,4 δισ. δολάρια, το deal αυτό σηματοδοτούσε και την “πρεμιέρα” της στο τουριστικό γίγνεσθαι της Ελλάδας.

Από τότε μέχρι σήμερα το όνομα του τουρκικού ομίλου έχει πρωταγωνιστήσει στις συζητήσεις για το ενδιαφέρον επενδύσεων και σε άλλες δυο μαρίνες τουλάχιστον.

Η τουρκική εταιρία η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της 10 από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Τουρκία μεταξύ των οποίων αυτές των Αϊβαλί (Κυδωνίες), Τσεσμέ (Κρήνη), Κουσάντασι (Έφεσος) και Μαρμαρίδα, βολιδοσκοπούσε τους τουριστικούς λιμένες της Σάμου, της Κω, της Λέρου και της Χίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΩΣ

Οι αντιδράσεις εκπροσώπων των τοπικών αυτοδιοικήσεων σε αυτά τα νησιά κατά της παραχώρησης μαρίνων στους Τούρκους προβάλλοντας κυρίως λόγους εθνικού συμφέροντος, αλλά και για άλλες ιδιαίτερες αιτίες, ήταν έντονες.

Όμως, πέντε χρόνια μετά την “απόβαση στη Μυτιλήνη” η Setur, η οποία υπό την ομπρέλα της έχει 10 από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Τουρκία βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, με στόχο την μαρίνα της Κω.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρία εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα του νησιού, στην οποία ο Δήμος συμμετέχει κατά 90%, και η οποία έχει μισθώσει από τον Δήμο από το 1999 και για μια 40ετία την μαρίνα, σύναψε διεθνείς συνεργασίες με σκοπό να προσελκύσει κι άλλους πελάτες.

Μεταξύ αυτών των συνεργασιών ξεχωρίζει εκείνη με την τουρκική Setur.

Πρόκειται για εμπορική συμφωνία με αντικείμενο  ειδικές καμπάνιες προώθησης, παροχές έκπτωσης και άλλα ελκυστικά προνόμια για τους πελάτες του δικτύου, με σημαντικές εμπορικές συνέργειες των δυο πλευρών.

Έτσι εμμέσως οι τούρκοι με πρόσκληση ελληνικών συμφερόντων βάζουν πόδι και στην μαρίνα της Κω.

Το άθλιο ξεπούλημα της Ελλάδος από «έλληνες» σε τούρκους, και η υποταγή της Ελλάδος στον νεοσουλτάνο και τους εμπορικούς συνεργάτες του, συνεχίζεται…

(Φ. 202)

Advertisements