Κλειώ: Μια Μούσα πολύ ιδιότροπη

Αγώνας δρόμου, λοιπόν!

Ποιος θα προλάβη;

Οι παγκοσμιοποιητές

ή οι εθνικές – πατριωτικές

δυνάμεις;

Τελευταία έχει γίνει πολύ του συρμού η φράση «αγοράζουν χρόνο». Προφανώς σημαίνει, κατά την αντίληψη εκείνου που τον ενεπνεύσθη, πως κάποιοι αποπειρώνται να επιβραδύνουν τις εξελίξεις. Όμως, η Κλειώ, αυτή η κάπως ιδιόρρυθμη και ιδιότροπη Μούσα, άλλοτε βαδίζει νωχελικά, άλλοτε τα βήματά της είναι νευρικά και γρήγορα, κι άλλοτε πάλι, σπανιότερα, κάνει άλματα, καλύπτοντας αποστάσεις σε χρόνο μηδέν, αιφνιδιάζοντας τους πάντες και διαψεύδοντας τους «ειδικούς», ενίοτε οικτρά. Καμμιά φορά χρειάζονται δύο αιώνες, για να σημειωθή ένα σημαντικό γεγονός, αλλά ένα Βατερλώ ή ένας Κλείτος μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο. Για την Ιστορία, λοιπόν, ο χρόνος δεν είναι παρά ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με το οποίο φέρνει την σύγχυση και την αμηχανία στα μυαλά των ανθρώπων.

Αυτή η σύγχυση έχει εγκατασταθεί  στα μυαλά των εμπνευστών και καθοδηγητών της παγκοσμιοποιήσεως τον τελευταίο καιρό. Διαισθανόμενοι ότι ο αέρας γύρισε και ότι η Μούσα που λέγαμε κάτι ετοιμάζει, κάτι που καθόλου δεν θα τους αρέση, προσπαθούν να «αγοράσουν» χρόνο. Μ’ άλλα λόγια, να εξαπατήσουν την Ιστορία. Εννοείται, βέβαια, ότι εκόντες άκοντες γι’ αυτήν δουλεύουν. Τα σχέδιά της εξυπηρετούν, με σπασμωδικές τους κι αδιάντροπες ενέργειες. Ενέργειες στις οποίες εντάσσεται και η στημένη, ολωσδιόλου γελοία προβοκάτσια που έστησαν με «λαγό» τον πρώην υπουργό Δημοσίας Τάξεως Δένδια, εις βάρος του εκπροσώπου Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» και βουλευτού Ηλία Κασιδιάρη.

Πήραν φωτιά τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, οι συστημικές εφημερίδες, δεξιές κι αριστερές (δυο χέρια, ίδιο κεφάλι). Νέα χρυσαυγιάδα! Θα ‘λεγε κανείς ότι έσκασε VZ στον τρούλο του Αγίου Παύλου! Τόσος θόρυβος! Ουδεμία σχέση μεταξύ εικόνας και τηλεοπτικών σχολίων! Λυσσαλέο υβρεολόγιο κατά της Χρυσής Αυγής, εξωφρενική παραποίηση των γεγονότων, θρασυτάτη, χωρίς ίχνος ντροπής παραμόρφωση της πραγματικότητος. Εντολή άνωθεν; Προφανώς. Τα εθνικά – πατριωτικά αντανακλαστικά των ευρωπαϊκών λαών αρχίζουν επιτέλους να ενεργοποιούνται, αλλού με βραδύ ρυθμό, αλλού με ταχύτερο (τα τερτίπια όπως είπαμε της Ιστορίας). Ο πακτωλός χρημάτων για τις μίσθαρνες συνειδήσεις φαίνεται πως δεν επαρκεί για το επιδιωκόμενο. Στην Ελλάδα τα αναχώματα (monkey business) κατά του Λαϊκού Συνδέσμου αποδεικνύονται πομφόλυγες. Τι άλλο μένει; Η προβοκάτσια! Για να «αγοράσουν» χρόνο. Γι’ αυτό γίνονται οι παράνομες ελληνοποιήσεις αφγανών, πακιστανών, μπαγκλαντεσιανών, αφρικανών και λοιπών… επενδυτών, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ersatz arbeitklasse (μια οιονεί εργατική τάξη, μια εργατική τάξη αφροασιατών), να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύνθεση της Πατρίδος μας και να δημιουργήσουν τετελεσμένα, εκδιώκοντάς μας από την γη των πατέρων μας ή μεταβάλλοντάς μας σε δούλους του Ισλάμ. Αγώνας δρόμου, λοιπόν! Ποιος θα προλάβη; Οι παγκοσμιοποιητές ή οι εθνικές – πατριωτικές δυνάμεις;

Πιθανόν να κάνω λάθος, αλλά νομίζω πως βλέπω την Κλειώ να χαμογελά. Ξαπλωμένη νωχελικά σε μια ομηρική ακρογιαλιά. Κι είναι αυτό το γλυκό χαμόγελο μια υπόσχεση ελληνικής γης.

Χ.Ψ.

ΥΓ. «Μολύνετε το Κοινοβούλιο!» Κραυγάσατε κε προεδρεύοντα, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου. Ορθή η διαπίστωση. Υπάρχει μόλυνση πράγματι στον ναό της Δημοκρατίας. Μόνο που έπρεπε να κοιτάζετε προς τις άλλες πτέρυγες της Βουλής. Εκεί που η μόλυνση δρα ανενόχλητη και έχει εξαπλωθεί σε όλα τα κόμματα και αποκόμματα του… δημοκρατικού (θου Κύριε…!) τόξου, αφήνοντας άθικτη κι αμόλυντη την Χρυσή Αυγή. Την μοναδική απροσκύνητη δύναμη. Το μοναδικό, άπαρτο ανάχωμα στα σχέδια των τοκογλύφων.

(Φ. 202)

 

Advertisements