Πούτιν: «Ναι στον σεβασμό της ταυτότητας των λαών και την κυριαρχία των χωρών της Ευρώπης»

Χωρίς τίτλο.jpg

Με αφορμή την έκθεση για τον Πέτρο τον Μεγάλο η οποία εγκαινιάστηκε στις Βερσαλλίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Προέδρων της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, και της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου, ο Μακρόν συζήτησε ιδιαίτερα και υποστήριξε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων, δηλαδή των Λεσβιών και των Ομοφυλοφίλων, θέμα ιδιαίτερα αγαπητό στους οπαδούς της ΝΤΠ αλλά και στον ίδιο προσωπικά. Αναφέρθηκε μάλιστα στο θέμα δύο φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Ο Ρώσος πρόεδρος ερωτηθείς για την επίσκεψη της Μαρίν Λεπέν στο Κρεμλίνο, στις 24 του περασμένου Μαρτίου και ενώ η προεκλογική εκστρατεία στην χώρα της βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως «Δεν ήταν η πρώτη της επίσκεψη στην Μόσχα. Την επισκέπτεται τακτικά». Και συμπλήρωσε «Εμείς είμαστε έτοιμοι να τους δεχθούμε όλους. Και όταν η Μαρίν Λεπέν μας ζήτησε να την δεχθούμε, γιατί να της το αρνηθούμε; Ακόμα περισσότερο, εφόσον ανέκαθεν στηρίζει την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ρωσία, θα ήταν παράδοξο να της το αρνηθούμε».

Σε ερώτηση σχετικά με τις απόψεις της Προέδρου του Front National για την Ταυτότητα των ευρωπαϊκών λαών και την κυριαρχία των ευρωπαϊκών κρατών, ο Ρώσος ηγέτης απάντησε πως δεν τις βρίσκει καθόλου παράλογες. «Η θέση μου μπορεί να διαφέρει από αυτές άλλων Ευρωπαίων συναδέλφων», είπε, «αλλά δεν κρύφτηκα ποτέ μου».

Εξέπληξε μάλιστα τους δημοσιογράφους σχολιάζοντας αινιγματικά «Πιστεύετε ότι δεν γνωρίζαμε τις δημοσκοπήσεις στην Γαλλία, ότι δεν ξέραμε ποιον υποστήριζε η πλειοψηφία των Γάλλων;»

Αλλά και στην πρόταση του Μακρόν για συνεργασία με την Ρωσία στο ζήτημα της Συρίας, ο Πούτιν εμφανίστηκε μάλλον σκεπτικιστής «Η Ρωσία δεν έχει καμία ιδέα για το ποιο είναι το επίπεδο αυτονομίας της Γαλλίας στην επίλυση των συριακών ζητημάτων», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Γαλλία είναι προσδεδεμένη στο αντιρωσικό μπλοκ.

(Φ. 203)

Advertisements