Χεζμπολλά: Βλέπει πόλεμο εναντίον του Ιράν

Χωρίς τίτλο.jpg

Ο ηγέτης της Χεζμπολλά, Χασάν Νασράλλα, ασκώντας κριτική στους ηγέτες της Μέσης Ανατολής που συναντήθηκαν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ, είπε πως «Μπορείτε να επαινείτε όσο θέλετε τον Τραμπ, αυτός ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα και για τα συμφέροντα του Ισραήλ».

Στην δήλωση που έκανε, αναφορικά με την Σαουδική Αραβία και την συμφωνία με τις ΗΠΑ, αγοράς όπλων, είπε: «Ο δρόμος που επιλέξατε θα προκαλέσει ξόδεμα ακόμα περισσότερων εκατομμυρίων δολαρίων και περαιτέρω αιματοχυσία, ενώ θα αποτύχετε κιόλας. Συμβουλεύω τους Σαουδάραβες να αφήσουν το μίσος και τον πόλεμο», τόνισε, και πρόσθεσε πως «Η μόνη λύση για την περιοχή είναι η έναρξη διαλόγου με το Ιράν και οι συνομιλίες μαζί του».

Αυτό το αίτημα που μετέφερε ο ηγέτης της Χεζμπολλά αποκαλύπτει τους φόβους του Ιράν και των συμμάχων του στην περιοχή, και αναδεικνύει σε ορατό το επόμενο χτύπημα των  ΗΠΑ και των Συμμάχων τους,  εναντίον του Ιράν.

Ο Νασράλλα αναρωτήθηκε πάντως «Για ποιο λόγο οι Σαουδάραβες τιμούνε τόσο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αν και ξέρουν πως αυτός είναι που περισσότερο προσβάλλει τους μουσουλμάνους, τους Άραβες, τις χώρες του Κόλπου και τους Σαουδάραβες ; Ο Τραμπ δεν ενδιαφέρεται για τους επαίνους που του γίνονται, αλλά μόνο για τα χρήματα και τα συμφέροντα του Ισραήλ».

Ο χρόνος θα δείξει πόσο καιρό θα χρειαστούν οι «διαπαραγματευτές» μέχρι να βρουν την κατάλληλη στιγμή για το χτύπημα εναντίον του Ιράν.

(Φ. 203)

Advertisements