Αντάρτες της Boko Haram στην Ευρώπη

Χωρίς τίτλο.jpg

Ενας πρώην Πρέσβης της Νιγηρίας στα Ηνωμένα Εθνη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι νιγηριανοί που καταφθάνουν στην Ευρώπη να είναι ισλαμιστές της οργάνωσης Boko Haram.

Ο νιγηριανός αξιωματούχος δήλωσε ότι τουλάχιστον 600,000 Νιγηριανοί μετανάστευσαν στην Ε.Ε. το 2016. Η δήλωση αυτή αποδεικνύει κατ’ αρχήν ότι οι μετανάστες που καταφθάνουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο δεν προέρχονται από γειτονικές χώρες οι οποίες βρίσκονται σε εμπόλεμο κατάσταση όπως η Συρία, αλλά από ένα μεγάλο εύρος χωρών, μακριά από τα ευρωπαϊκά σύνορα, και κατά δεύτερον, ότι οι κυβερνήσεις  των χωρών  προέλευσής τους, είναι σε γνώση του φαινομένου.

Ο Martin Uhomoibhi, ο οποίος είχε διατελέσει επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έκανε τις δηλώσεις αυτές στην εφημερίδα The Guardian της χώρας του.

Η Νιγηρία επιχειρεί να εκδιώξει από το έδαφός της την ισλαμιστική οργάνωση Boko Haram, η οποία δρα στην χώρα, και έγινε διεθνώς γνωστή από τις απάνθρωπες πρακτικές της εναντίον των γυναικών. Είναι επομένως εύλογο να αναρωτηθεί κανείς εάν οι μετανάστες είναι στην πραγματικότητα ισλαμιστές της οργάνωσης!

Οι δηλώσεις του Uhomoibhi έρχονται μόλις ένα μήνα μετά την προειδοποίηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani ότι 30. 000. 000 μετανάστες κατευθύνονται προς την Ευρώπη, και θα εγκατασταθούν στο έδαφός της τα επόμενα χρόνια. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησε την δημιουργία πόλεων για μετανάστες ως απάντηση στην κρίση, και έδειξε την Αφρική ως πηγή της μεταναστευτικής ροής.

«Η Αφρική βρίσκεται σε δραματική κατάσταση» είχε δηλώσει. «Η τρομοκρατική οργάνωση  Boko Haram διώκει τους Χριστιανούς και τους μετριοπαθείς Μουσουλμάνους» και προέβλεψε την εισβολή ως και 30 εκατομμυρίων μεταναστών από την Αφρική τα επόμενα δέκα χρόνια.

(Φ. 204)

Advertisements