Ραμαζάνι: Η νέα γιορτή των Ευρωπαίων

Χωρίς τίτλο.jpg

Και οι βασιλιάδες στην προπαγάνδα υπέρ της ισοπέδωσης των ίδιων τους των λαών; Αυτό φαίνεται από την απόφαση του Βέλγου μονάρχη να ασπαστεί τις μουσουλμανικές συνήθειες, διαφημίζοντάς τες εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην Γάνδη. Όπως είναι αναμενόμενο, το Βέλγιο του πολυπολιτισμού και ο Τύπος που τον προάγει, έσπευσαν να συγχαρούν τον Βέλγο μονάρχη επειδή την περασμένη Δευτέρα συμμετείχε στο Ιφτάρ, το δείπνο με το οποίο σηματοδοτεί την διακοπή της νηστείας κατά την περίοδο του Ραμαζανιού.

Στο βίντεο το οποίο δημοσιοποιήθηκε, ο βασιλιάς Φίλιππος περιβάλλεται από δύο γυναίκες με μαντήλες και την υπόλοιπη υποδειγματική οικογένεια. Η οποία οικογένεια, του εξήγησε την σημασία του Ραμαζανιού και τον εισήγαγε στην μυσταγωγία της 18ωρης νηστείας. Ιδού το «καθαρό» Ισλάμ, η βιτρίνα των επιθέσεων στους Γάλλους στην Νίκαια, στους Βρετανούς στο Λονδίνο, και βεβαίως επί βελγικού εδάφους, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Αν και είμαστε υπέρ μιας υποθετικής ειρήνης μεταξύ των θρησκειών οι οποίες εξασκούνται επί ευρωπαϊκού εδάφους, αναρωτιόμαστε εάν η παρουσία του εστεμμένου αρχηγού κράτους, του φύλακα των αρχών και των παραδόσεων του λαού του, στους εορτασμούς των μουσουλμάνων, με σκοπό προφανώς να απαλύνει την «σύγκρουση των πολιτισμών» είναι απλοϊκή ανοησία ή εκτέλεση σχεδίου για να παραδειγματιστούν όσοι προσβλέπουν στον θεσμό της μοναρχίας ως προστάτη της ταυτότητας και της παραδόσεως των Βέλγων.

Αλλά και στην Ισπανία, ο σοσιαλιστής δήμαρχος της Γρενάδα γιορτάζει (και αυτός( το Ραμαζάνι. Στις 10 Ιουνίου, δεκάδες Μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν εμπρός στο άγαλμα της Παναγίας, στην κεντρική πλατεία της πόλεως, για την προσευχή τους, προκαλώντας τους Χριστιανούς.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε με την ενθάρρυνση του σοσιαλιστή Δημάρχου

Francisco Cuenca, ο οποίος περιέγραψε την Γρενάδα ως «πόλη συνύπαρξης και ανοχής».

Το εθνικιστικό κόμμα  VOX κάλεσε τους Χριστιανούς σε προσευχή στο ίδιο πάρκο, στις 13 του μηνός.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η πόλη της Γρενάδα, στον νότο της Ισπανίας, παρέμεινε υπό τον έλεγχο του Ισλάμ επί 800 χρόνια, έως την Ρεκονκίστα, την επανάκτηση της χώρας που ολοκλήρωσαν το 1492 οι περίφημοι βασιλείς Φερδινάνδος και Ισαβέλλα, με την απελευθέρωση του εμιράτου της Γρενάδα από τα στρατεύματα της Καστίλης…

Η περιφρόνηση της ιστορικής γνώσης και διδαχής, οδηγεί στην επανάληψη της Ιστορίας ως ότου τα διδάγματά της γίνουν κτήμα των ανθρώπων.

(Φ. 205)

Advertisements