Τρίτη πολιτική δύναμη με 10,4% η Χρυσή Αυγή

 

dimoskopisi4

Παρά τα «μαγειρέματα» της (νεοδημοκρατικής) εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB,  η Χρυσή Αυγή φαίνεται να λαμβάνει ποσοστό 7,4% χωρίς αναγωγή, το οποίο με την αναγωγή ανεβαίνει στο 9% με άνω όριο το 10,4%.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η εν λόγω εταιρεία ήταν η πρώτη που εφάρμοσε την «γραμμή Σταμάτη» την περίοδο των Ευρωεκλογών του 2014, όταν υπήρχε σχετική απαίτηση από την Νέα Δημοκρατία να μην παρουσιάζεται ποτέ η Χρυσή Αυγή με ποσοστό άνω του 6%. Προφανώς πλέον η άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να ψαλιδιστεί τόσο πολύ, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και μία εταιρεία που έχει κάθε συμφέρον να μειώνει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής (και το έχει κάνει στο παρελθόν) παραδέχεται ότι το κόμμα των Ελλήνων Εθνικιστών βρίσκεται αρκετά πάνω από το 9% και κοντά στο 10,4% το οποίο παρουσιάζουν ως «άνω όριο».

Η δημοσκόπηση της MRB δείχνει ακόμη την… βολική για την ΝΔ νεκρανάσταση του ανύπαρκτου στην ελληνική κοινωνία, ΠΑΣΟΚ, του κυβερνητικού εταίρου της ΝΔ στο παρελθόν, και προφανώς και στο μέλλον, το οποίο τοποθετείται δίπλα στην Χρυσή Αυγή. Η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29,7% έναντι 17,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ, με το ίδιο ποσοστό (7,4%), και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,9%, και το κόμμα Καμμένου με 2,5%.

Στην κάρτα με τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό», που δεν λαμβάνει τόση δημοσιότητα (πέραν των πρώτων δύο ονομάτων)  ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος ξεπερνάει κατά πολύ την Φώφη Γεννηματά παρά τον «χορό των πολιτικών ζόμπι» όπως χαρακτήρισε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής το πρόσφατο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Αξιο προσοχής είναι το ότι η Χρυσή Αυγή, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο γράφημα, προσελκύει ψηφοφόρους και από τη ΝΔ (σε ποσοστό 3,7%) και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά, είναι η μόνη που, σύμφωνα με την δημοσκόπηση «δεν ανεβαίνει», προφανώς στα πλαίσια μίας νέας «γραμμής Σταμάτη».

Μην ξεχνάμε ότι το «Άλλο Κόμμα» λαμβάνει 2,3%, το «Δεν Αποφάσισα-Δεν Απαντώ» 7,3% και το «Λευκό-Άκυρο-Αποχή» 10,5%. Και αυτή όπως και οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις θα διαψευσθούν από τις κάλπες και τον Ελληνικό λαό ο οποίος έχει βαρεθεί να υποβαθμίζουν την ζωή του, να τον εξαπατούν και να χρηματοδοτούν παχυλόμισθους «ημέτερους» με τις άγριες περικοπές των δικών του μισθών και συντάξεων.

(φ.208)