Μαμά τρέξε, η Χρυσή Αυγή!

 

11

Οι άνθρωποι είναι παρανοϊκοί. Έχει χαθεί προ πολλού το μέτρο αλλά και η κοινή λογική. Έρχεται κάποιο νομοσχέδιο στην βουλή και η Χρυσή Αυγή, είτε το ψηφίζει είτε το καταψηφίζει, όπως έχει το αναφαίρετο δικαίωμα, εφόσον κυκλοφορούν φήμες και μάλιστα έντονες, ότι στην Ελλάδα βασιλεύει ή μάλλον προεδρεύει η δημοκρατία.

Τα ευτράπελα που ακολουθούν μετά, συνιστούν νούμερα παλαιάς αθηναϊκής επιθεωρήσεως, αφού ακούγονται και γράφονται σχόλια σαν αυτά: «Η ΧΑ συμπλέει με την ΝΔ». «Να την χαίρεται την ΧΑ ο ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε το νομοσχέδιό του». «Δεκανίκι της ΝΔ η ΧΑ». «Ένοχη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ, για την σιωπηρή στήριξη από την ΧΑ». «Κολαούζος της ΧΑ η κυβέρνηση». Η εικόνα θυμίζει παιδάκια που τους παίρνουν το γλυκό και φωνάζουν τη μαμά τους: «Μαμά τρέξε…».

Ρε παιδιά, συνέλθετε. Το να σας πειράζει η ΧΑ είναι και κατανοητό και θεμιτό, αφού αυτή είναι το κάτι άλλο και ουδεμία σχέση ή συνάφεια έχει με σας τους υπολοίπους, που είστε ακριβώς το ίδιο πράγμα, και συνεπώς σας χαλάει τη μανέστρα. Το να λέτε όμως κάθε τόσο βλακείες, αυτό είναι ενοχλητικό, όχι βέβαια για εμάς, αλλά για τους έρημους τους οπαδούς σας. Διότι δεν μπορεί την μία να είναι καλή η ΧΑ για τον ΣΥΡΙΖΑ και να την κακίζει η ΝΔ και την άλλη να στηρίζει την ΝΔ και να ξινίζει στον ΣΥΡΙΖΑ και ουδείς Χριστιανός ή άθεος να μπαίνει στον κόπο να σκεφθεί ότι αυτό ακριβώς είναι που διαφοροποιεί την ΧΑ από τα άλλα  κόμματα. Το ότι έχει άποψη και την διατυπώνει, είτε αυτό αρέσει στον Κούλη είτε στενοχωρεί τον Αλέξη.

Ένα άλλο βιολί που έχει εφεύρει το «δημοκρατικό τόξο», είναι το καπέλωμα των εκδηλώσεων από την ΧΑ. Έχει π.χ. προσκληθεί, μαζί με τα άλλα κόμματα βεβαίως και η ΧΑ σε κάποια εκδήλωση, στην οποία τελικώς ουδείς έτερος, πλην αυτής, παρίσταται. Οργιάζουν οι ηλίθιοι: «καπελώθηκε από την ΧΑ» και όταν τους ρωτάς γιατί δεν παρέστησαν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να…καπελώσουν αυτοί την εκδήλωση, σου απαντούν με μία σπάνια κρίση αυτοκριτικής: «Γιατί τόσο μ@λ@κ@ς είμαστε»! Δυστυχώς δεν μπορώ, ούτε και έχω διάθεση, να διαφωνήσω με τον χαρακτηρισμό με τον οποίο οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται.

X.M.

(φ.208)

 

Advertisements