Τι κρύβεται πίσω από την καταστροφική σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα; Τεχνητοί σεισμοί

Χωρίς τίτλο.jpg

Είναι μέσα στα πλαίσια της νέας υψηλής τεχνολογίας, η δημιουργία σεισμών; Τα σενάρια πολλά, όπως και οι καταγγελίες, με πιο πρόσφατη αυτήν Ιάπωνα υπουργού ο οποίος δήλωσε ότι οι Αμερικάνοι τον απείλησαν ότι αν η χώρα του δεν «συμμορφωθεί» ως προς αυτά που της προτείνουν θα χτυπηθεί με «όπλα» πέρα από τα συμβατικά. Λίγες ημέρες μετά, φονικό τσουνάμι χτύπησε την Φουκουσίμα, αμέσως μετά από ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,3 Ρίχτερ που είχε προηγηθεί το βράδυ της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2016.

Πετρέλαιο και σεισμοί

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα «σενάρια» τα οποία συνδέουν τους σεισμούς με τις έρευνες για πετρέλαιο, δεν είναι «σενάρια». Η μέθοδος GeoStreamer GS που χρησιμοποιεί η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo Services (PGS) η οποία είχε λάβει άδεια να διεξάγει έρευνες στο Ιόνιο και ΝΔ της Κρήτης το 2014, περιλάμβανε ισχυρά σεισμικά σήματα, όπως η ίδια αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της. Με δεδομένη την ιδιαίτερα έντονη σεισμική δραστηριότητα που είχε παρατηρηθεί τότε στο Ιόνιο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αρκετοί σεισμοί είχαν θορυβήσει και την Κρήτη, πολλοί διατύπωσαν το εύλογο ερώτημα, μήπως οι «τεχνητοί σεισμοί» που προκλήθηκαν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα στις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, συνέβαλαν στο «ξύπνημα» των ρηγμάτων που υπάρχουν στις περιοχές αυτές. Αμφότερες οι υπερδυνάμεις από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου γνώριζαν ότι με την έκρηξη ενός πυρηνικού όπλου υποθαλασσίως μπορούσαν να προξενήσουν τσουνάμι με καταστροφή των ακτών του αντιπάλου, ωσάν αυτό που συνέβη στον Ινδικό ωκεανό.

Τα σενάρια που δεν είναι και τόσο «σενάρια»

Σήμερα δεν έχουν πλέον ανάγκη τις υπόγειες εκρήξεις οι οποίες λειτουργούσαν με την μέθοδο του «ντόμινο». Σήμερα υπάρχει το HAARP. Το High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) είναι ένα ιονοσφαιρικό ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο δημιούργησε η κυβέρνηση των Η.Π.Α. για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό της. Η επίσημη θέση της κυβέρνησης των Η.Π.Α. είναι ότι το HAARP εξετάζει την ιονόσφαιρα με σκοπό την κατανόηση και παρακολούθησή της, και βοηθά στην ανίχνευση αγνώστων αντικειμένων στην ατμόσφαιρα (π.χ. αναγνώριση εχθρικών πυραύλων). Οι τεράστιες εγκαταστάσεις του HARP βρίσκονται στην Αλάσκα, αλλά φωτογραφίες των μηχανημάτων που το αποτελούν, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Το HAARP έχει κατηγορηθεί ότι έχει πυροδοτήσει καταστροφικά «φυσικά φαινόμενα», πλημμύρες, τυφώνες, καταιγίδες και… σεισμούς! Κάποιοι συνδέουν το HAARP με τον μεγάλο Φυσικό Νικόλα Τέσλα, και αποδίδουν στο HAARP την ιδιότητα του ΥΠΕΡ-όπλου. Πράγματι ο Τέσλα είχε δημιουργήσει συσκευές «απαγορευμένης» τεχνολογίας, μια δε από αυτές μπορούσε να προκαλέσει τεχνικούς σεισμούς. Ο Τέσλα κυνηγήθηκε από τους κυβερνώντες της εποχής του, ενώ μετά τον θάνατό του, οι περισσότερες από τις εφευρέσεις του εξαφανίστηκαν. Οι θεωρίες για την πραγματική χρήση του HAARP είναι πολλές. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν τον συσχετισμό του με τον φονικό σεισμό στην Ιαπωνία την 11/03/2011 και ώρα 05:46 UTC.  Ο σεισμός δημιούργησε τεράστια τσουνάμι που πλήξανε το σύνολο της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των νησιών του Ειρηνικού. Η σελίδα The High Frequency Active Auroral Research Program προσφέρει διάφορα εργαλεία τα οποία καταγράφουν την δραστηριότητα των μαγνητικών κυμάτων του HAARP και τα παρουσιάζουν σε γραφήματα. Η σελίδα Earthquake Hazards Program δίνει πλήρη και αναλυτική καταγραφή όλων των σεισμών παγκοσμίως. Εάν συνδυαστούν τα γραφήματα από την δραστηριότητα του HAARP και τους μεγαλύτερους σεισμούς, προκύπτει ένα «γράφημα» για το οποίο έχει γίνει συλλογή δεδομένων από την 05/03/2011 (00:00 UTC) έως και τις 11/03/2011 (19:30 UTC). Εκεί φαίνεται καθαρά η αδράνεια του HAARP τις 4 πρώτες μέρες, ενώ τις δύο επόμενες που οι εκπομπές του δυναμώνουν, παρατηρείται αύξηση των σεισμών. Λίγο πριν τον μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας στις 11/03/2011 (05:46 UTC) παρατηρείται ισχυρότατη κορύφωση στην δραστηριότητα του HAARP και αμέσως μετά, όλως τυχαίως πάντα, δημιουργούνται 10άδες σεισμοί μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Πολύ παράξενα είναι και τα λόγια του τέως υπουργού αμύνης των ΗΠΑ κ. Κοέν, ο οποίος δήλωσε τον Απρίλιο του 1997: «Άλλοι είναι μπλεγμένοι ακόμη και σε ένα ηχητικό τύπο τρομοκρατίας, όπου δύνανται να αλλάξουν το κλίμα, να προκαλέσουν από μακριά σεισμούς ή εκρήξεις ηφαιστείων, δια της χρήσεως ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων».

Περίεργες «δικές» μας σεισμικές «συμπτώσεις»

Το 1999, η Τουρκία είχε αποφασίσει σύγκρουση με την Ελλάδα για το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου του Αυγούστου, όπου θα γινόταν απόβαση για την κατάληψη της ΧΙΟΥ! Στην πόλη Νικομήδεια  (ΙΖΜΙΤ) 130 χλμ ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, είχε την έδρα του το 15ο Σώμα Στρατού της 4ης Στρατιάς, το οποίο θα επιχειρούσε την απόβαση κατά της Χίου τις πρωινές ώρες της 17ης Αυγούστου 1999. Λίγο πιο έξω από την Νικομήδεια βρισκόταν ο κύριος τουρκικός Ναύσταθμος του Γκιολτσούκ από τον οποίον θα ξεκινούσε η αποβατική δύναμη. Όμως, στις 3 τα ξημερώματα και λίγο πριν ξεκινήσουν τα πλοία, έγινε στην περιοχή καταστροφικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ. Πάνω από 40.000 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες, 2500 στρατιώτες, ναύτες και αξιωματικοί όλων των βαθμών βρήκαν τραγικό θάνατο. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν η ίδια η βάση του ναυστάθμου, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς! Στις 7 Σεπτεμβρίου 1999 στις 14.57 ώρα, την Αθήνα συγκλονίζει σεισμός 6,9 Ρίχτερ, αφού προηγήθηκε υπόκωφη βοή. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 18 χλμ ΒΔ της ΑΘΗΝΑΣ στην λεκάνη του Ασπρόπυργου, σε μια περιοχή χαμηλής σεισμικότητας, μεταξύ Πάρνηθας και Σαρωνικού κόλπου, σε βάθος 11 χλμ. Σύμφωνα με το Γεωφυσικό και Γεωθερμικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπήρχαν ενδείξεις παλαιοτέρων σεισμών και η περιοχή είχε καθοριστεί σαν περιοχή μικρού σεισμικού κινδύνου. Η σεισμογόνος δομή από την οποία προήλθε ο σεισμός της Αθήνας ήταν το ενεργό κανονικό ρήγμα Φυλής-Λιοσίων. Ο σεισμός προκάλεσε τον θάνατο 143 ανθρώπων, τον τραυματισμό 700, μεγάλες ζημιές σε κτίρια και 50.000 αστέγους. Εάν συνδέσουμε την ένταση Τουρκίας-Ελλάδος του τότε, με την ένταση του τώρα, θα παρατηρήσουμε σαν «ουρά» να ακολουθεί η ισχυρή σεισμική δραστηριότητα, που τότε είχε «συσφίξει» τις σχέσεις των δύο χωρών. Είναι μήπως μέσα στα «σχέδια» να στηθεί και σήμερα παρόμοιο σκηνικό, έστω και αν το κόστος θα είναι η καταστροφή κάποιων νησιών,  πόλεων ή και ανθρώπινων ζωών;

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

(Φ. 210)