Η Ηθική της Αριστεράς

Χωρίς τίτλο.jpg

Πρώτη φορά Αριστερά – δεύτερη φορά Αριστερά, ο Πασοκο-Σύριζα ως αντιπολίτευση καταδίκαζε το ρουσφέτι, τον έλεγχο του Κράτους, καταδίκαζε τα πράσινα και μπλε παιδιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε με το σύνθημα της Ηθικής Αριστεράς, αλλά ήδη ως αντιπολίτευση είχε δώσει τα δείγματα ότι έχει μεταλλαχθεί σε «νέο ΠΑΣΟΚ», αφού άνοιξε τις πόρτες του σε όλους τους διαπλεκόμενους του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές και στελέχη. Ο λόγος, η ανικανότητά του να κυβερνήσει και να δημιουργήσει ένα νέο κομματικό κράτος. Έτσι τα «δικά τους παιδιά», σύμβουλοι, συνεργάτες, αποσπασμένοι, μετακλητοί, διορισμένοι, τοποθετήθηκαν σε θέσεις-κλειδιά.

Χωρίς τίτλο.jpg

Παράδειγμα, ο πρώην (;) ΠΑΣΟΚ υπουργός Κουρουμπλής, ο οποίος είχε διορίσει ολόκληρα χωριά ως ΠΑΣΟΚ, κι όταν ανέλαβε το υπουργείο Υγείας, μετέφερε τα «δικά τους παιδιά» στο υπουργείο Υγείας, σύζυγος, συγγενείς, ανήψια, φίλοι, σε θέσεις κλειδιά.  Στο υπουργείο Εσωτερικών, είχαμε «εσωτερικές αλλαγές», αλλά και ειδικές αποσπάσεις, όπως η σύζυγος του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, Αγγελική Παπάζογλου, ως ειδική σύμβουλος. Όταν άλλαξε υπουργείο και μεταφέρθηκε στο Ναυτιλίας, εκτός από τα δικά τους παιδιά, διόρισε σε υπηρεσίες όπως ΔΑΛ, ΡΑΛ, Οργανισμούς, Οίκο Ναύτου, ειδικούς συμβούλους, νομικούς συμβούλους, ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο των δομών του κράτους.

Η Αριστερά ή πρώην ΠΑΣΟΚ έδειξε το αληθινό πρόσωπό της. Το ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ κυβερνά, προσπαθεί να ελέγξει το κράτος προς προσωπικό όφελος. Διεθνιστές – φιλελεύθεροι – μαρξιστές, χωρίς ηθικούς φραγμούς έχουν βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο ελέγχου του κράτους με τα «δικά τους παιδιά».

(Φ. 211)

Advertisements