Χρήστος Παππάς (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Χρυσής Αυγής): «Η Χρυσή Αυγή ενάντια στην Ευρώπη των τοκογλύφων»

Χωρίς τίτλο.jpg

«Η σκηνή διαδραματίζεται απέναντι από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Είναι η πλαϊνή είσοδος της Βουλής όπου συνωστίζονται οι επισκέπτες. Έχω ραντεβού με τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής.

Οι Αστυνομικοί στην υποδοχή με ρωτούν ποιον έρχομαι να δω. Όταν λέω Χρυσή Αυγή οι ματιές σηκώνονται σαν να παρακαλούν τον ουρανό.

Γιατί  συνέντευξη με την Χρυσή Αυγή; Όπως στην Γαλλία έτσι και στην Ελλάδα έχει δαιμονοποιηθεί πιο πολύ και από το Front National. Όπως πάντα, δυο επιλογές υπάρχουν, ή μποϋκοτάρεις ή δαιμονοποιείς. Όμως δίνουμε τον λόγο, και αυτό μας επιτρέπει να καταλάβουμε, ποιο είναι το καύσιμο που επιτρέπει σε αυτό το κόμμα να είναι συνεχώς στην Ελληνική  Βουλή από το 2012.

Έθεσα στον Χρήστο Παππά όλες τις απαραίτητες ερωτήσεις, και ο βουλευτής μου απάντησε για το Ολοκαύτωμα, την Ευρώπη και το ευρώ, την Τουρκία, την μετανάστευση. Ο καθένας ας αποφασίσει ο ίδιος για τον εξτρεμισμό της Χρυσής Αυγής.

Δεν επιχείρησα να είμαι αμερόληπτος αλλά έντιμος και χωρίς άχρηστο πάθος. Είναι σημαντική η διαφάνεια με την οποία η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζει τις αναφορές στην Ιστορία. Ο Χρήστος Παππάς μας θυμίζει ότι υπό την διεύθυνση του συντηρητικού εθνικιστή Μεταξά οι Έλληνες αντιστάθηκαν άριστα στο Μουσολίνι κατ’ αρχήν και στον Χίτλερ στην συνέχεια.

Η διαφορά με το καθεστώς του Βισύ είναι κολοσσιαία. Παίρνοντας το μέρος του Μεταξά, είσαι με το μέρος της αντίστασης, όχι των συνεργατών.  Η Χρυσή Αυγή προέρχεται από αυτήν την Μεταξική παράδοση, εθνικιστική, απολυταρχικά αντι-φιλελεύθερη».

Ο Eric Verhaeghe έχει σπουδάσει Ιστορία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Σπούδασε ακόμη στην περίφημη σχολή Δημόσιας Διοίκησης, ΕΝΑ.  Εργάστηκε στον Δήμο του Παρισιού. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και τακτικός συνεργάτης γαλλικών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Συνέντευξη στον ERIC Verhaeghe

ΜΕΡΟΣ Β΄

Eric Verhaeghe: Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα για τους Γάλλους οι οποίοι ακούν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελείται από νοσταλγούς του Αδόλφου Χίτλερ. Είστε νοσταλγοί του Αδόλφου Χίτλερ;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Η Χρυσή Αυγή είναι ένα σύγχρονο πολιτικό Κίνημα. Δεν είναι ιστορικός σύλλογος. Όταν το 1940-1941 κάποιοι στην Πατρίδα σας φωνάζανε «pourquoi» και η γραμμή Maginot έπεφτε σαν χάρτινος πύργος, κάποιοι Έλληνες στρατιώτες πρόγονοί μας, μεταξύ των οποίων και ο παππούς μου, πατέρας της μητέρας μου, αξιωματικός του ελληνικού Στρατού, πολεμούσαν τους Γερμανούς στην γραμμή Μεταξά. Το ίδιο θα κάναμε αν είχαμε την τύχη να ηγηθούμε κι εμείς την περίοδο εκείνη. Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος, δεν θα αρνηθούμε ότι η Χρυσή Αυγή από τα πρώτα χρόνια της πορείας της, και όχι από την πολιτικοποίησή της τα τελευταία χρόνια, είχε γοητευθεί από τα εθνικιστικά καθεστώτα του Μεσοπολέμου. Υπήρξαν άρθρα στο περιοδικό μας και για τον εθνικοσοσιαλισμό και για τον φασισμό, και για την δράση των Γάλλων εθνικιστών του 1936, αυτά όμως δεν είναι πολιτική, είναι Ιστορία. Και να σας το πω ξεκάθαρα. Για το παρελθόν μας δεν θα κάνουμε σε κανέναν δήλωση μετανοίας. Πολύ περισσότερο δεν θα απολογηθούμε στους κυβερνητικούς, οι οποίοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει ο ελληνικός Λαός, σε όλους αυτούς τους ασπόνδυλους που πίσω από τα γραφεία τους έχουν την φωτογραφία του Λένιν.

E.V.: Στην Χρυσή Αυγή, πιστεύετε ότι υπήρξε καταστροφή της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης ή αρνείστε την ύπαρξη της καταστροφής αυτής;

Χ.Π. Βεβαίως και υπήρξε. Και πάλι, αυτό είναι ένα ιστορικό θέμα, δεν φταίω εγώ γι’ αυτό, ούτε η Χρυσή Αυγή. Και μια που είπατε για την Θεσσαλονίκη, για μας η Θεσσαλονίκη ποτέ δεν ήταν μια πολυεθνική πόλη. Ήταν, είναι και θα είναι ελληνική. Απελευθερώθηκε τον Οκτώβριο του 1912 με τα όπλα του ελληνικού στρατού, και κάποιες μειονότητες τότε ήσαν στο πλευρό των Τούρκων και δεν ήθελαν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την ελληνική διοίκηση.

E.V.: Όταν βλέπετε την συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και τον αυταρχισμό του, ποια είναι η αντίδραση της Χρυσής Αυγής;

Χ.Π. Όσο χειρότερα πηγαίνει ένας εχθρός μας, και οι Τούρκοι είναι ένας προαιώνιος εχθρός του Ελληνισμού, τόσο πιο ευχαριστημένοι είμαστε. Όλα δείχνουν βέβαια ότι ο Ερντογάν αυτήν την στιγμή θέλει να εξελιχθεί σε απόλυτο άρχοντα του πολιτικού παιχνιδιού της Τουρκίας, σ’ έναν νέο σουλτάνο. Είναι τόσες, όμως, οι εθνότητες, τόσες οι διαφορές, ένα κράτος-μωσαϊκό που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην Τουρκία, που ελπίζω η γειτονική μας χώρα να διαλυθεί.

E.V: Τι εννοείτε να διαλυθεί;

Χ.Π. Να διαλυθεί σε πολλά κράτη. Ξέρετε, τα σύνορα αλλάζουν. Οι λαοί μας και ο ελληνικός Λαός είναι αποκοιμισμένος στον σύγχρονο καταναλωτισμό, και νομίζει ότι τα σύνορα είναι αυτά που υπάρχουν, που υπήρχαν πάντα. Δεν υπήρχαν πάντα. Χύνεται πολύ αίμα στους αιώνες για τις αλλαγές των συνόρων. Το δραματικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι το σχέδιό τους είναι να καταστρέψουν τα εθνικά κράτη. Αυτήν την στιγμή η Ε.Ε. είναι το πιο βαρύ όχημα της παγκοσμιοποίησης. Θέλουν η Ε.Ε. να λειτουργήσει με τις Περιφέρειες, πχ. περιφέρεια Πελοποννήσου κτλ.

E.V. Ήρθα εδώ να σας πάρω συνέντευξη, και διαπίστωσα ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται υπό την επίβλεψη του ελληνικού συστήματος.

Χ.Π. Τι θέλετε να πείτε;

E.V. Όταν φτάσαμε στο ελληνικό κοινοβούλιο, και είπα θέλω να δω τον κ. Παππά, έχω ένα ραντεβού, αισθάνθηκα ότι οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι θέλουν να βάλουν ένα φρένο και ότι -αυτό είναι υποκειμενικό-, δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ.

Χ.Π. Δεν είναι υποκειμενικό, ισχύει, και είναι μια παρακαταθήκη δική μας, ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Αυτό που θα έπρεπε να σας εκπλήξει είναι αν σας άνοιγαν την πόρτα όταν λέγατε για την Χρυσή Αυγή. Το να είσαι εθνικιστής στον ισοπεδωτισμό του 2017, θέλει καρδιά, θέλει πίστη, θέλει Αρχηγό, θέλει πολιτικό όραμα και, ευτυχώς η Χρυσή Αυγή τα διαθέτει αυτά. Διαθέτουμε και πείσμα. Έχουμε πάει και 18 μήνες φυλακή για τις ιδέες μας, ο Αρχηγός μας και πολλοί βουλευτές.

E.V. Ας υποθέσουμε ότι αύριο κερδίζετε τις εκλογές, στην Ελλάδα θα έχετε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους. Πώς θα πείσετε αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους, που αποτελούν την κρατική μηχανή, να υλοποιήσουν το πρόγραμμά σας;

Χ.Π. Εφόσον έχουμε γίνει ο πυλώνας της εξουσίας, και είμαστε κυβέρνηση, πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι ψηφοφόροι μας. Και, όπως ξέρετε από την Ιστορία, η μάζα, ο κόσμος, πάει με τον ισχυρό. Πιστεύετε, λοιπόν, εσείς ότι σήμερα όλοι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ;

E.V. Λέγεται ότι ο Τσίπρας βάζει σε θέσεις δικούς του ανθρώπους που επιλέγει αυτός και πολιτικοποιεί το σύστημα.

Χ.Π. Στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, το οποίο ως σύγχρονο κράτος έχει μια Ιστορία 200 ετών, αυτό είναι παράδοση. Δεν πρωτοτυπεί ο Τσίπρας, ο οποίος, να σημειώσω, είναι μια τραγική φιγούρα στην σύγχρονη πολιτική ιστορία: Από την μια βρίσκεται στην Κούβα με το αριστερό χέρι τεντωμένο σε γροθιά να τιμά τον Φιντέλ Κάστρο, και από την άλλη έρχεται στο Παρίσι, στην πρωτεύουσά σας, και συνδιαλέγεται με τον Ρόθτσιλντ ή πηγαίνει στο Βερολίνο και συνδιαλέγεται με τον Ντράγκι και την Μέρκελ.  Πολιτικά είναι ένα σύγχρονος Ιανός. Στο εξωτερικό είναι ένα εξαρτώμενο των διεθνών τοκογλύφων και της παγκοσμιοποίησης, των ισχυρών, δηλαδή, Αμερικής και Ευρώπης, στο δε εσωτερικό παρουσιάζει την μπολσεβίκικη μορφή του, που είναι η εθνική αποδόμηση, με συνεχή νομοσχέδια τα οποία πλήττουν την εθνική ζωή, την θρησκεία, την οικογένεια, δηλαδή τους πυλώνες που κράτησαν το ελληνικό Έθνος εδώ και χιλιάδες χρόνια.

E.V. Χρησιμοποιήσατε την έκφραση ότι ο κ. Τσίπρας πήγε στο Παρίσι για να συνδιαλλαγεί με τους Ρόθτσιλντ.

Χ.Π. Και όχι μόνο με αυτούς

E.V. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι θέλετε να πείτε;

Χ.Π. Με το διεθνές κεφάλαιο, με αυτούς οι οποίοι οικονομικά στραγγαλίζουν τους ευρωπαϊκούς λαούς. Το Κίνημά μας είναι βαθιά σοσιαλιστικό, είμαστε υπερασπιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων του λαού. Σε καμία των περιπτώσεων δεν είμεθα υπερασπιστές της ασυδοσίας του κεφαλαίου.

E.V. Πιστεύετε ότι το μεγάλο κεφάλαιο σήμερα είναι οι Ρόθτσιλντ ή οι Γερμανοί τραπεζίτες που δεν θέλουν να πληρώσει το γερμανικό κράτος για τους Έλληνες;

Χ.Π. Δεν είναι μόνο οι τραπεζίτες, δεν είναι μόνο οι Γερμανοί, είναι και οι άγνωστοι τραπεζίτες μιας ιδιωτικής τράπεζας που λέγεται FED, που τυπώνουν το δολάριο και το πουλάνε στο αμερικανικό κράτος.

E.V. Οι Γερμανοί δέχτηκαν για την χώρα τους να γίνει αναδιάρθρωση του συστήματος συνταξιοδοτήσεων, και ζητούν να γίνει μια ανάλογη αναδιάρθρωση, ένας εκσυγχρονισμός του συστήματος συνταξιοδότησης, στην Ελλάδα. Ποια είναι η θέση της Χρυσής Αυγής;

Χ.Π. Όταν γίνει αναδιάρθρωση του επίπλαστου ελληνικού χρέους. Όταν χαριστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού χρέους, όπως χαρίστηκε στην Γερμανία το 1952, τότε μπορούμε να το συζητήσουμε, όχι επειδή το ζητούν οι Γερμανοί, αλλά επειδή υπάρχει ανάγκη να γίνει. Αυτό είναι ένα πρόβλημα άμεσα συνδεδεμένο με το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος που είναι το δημογραφικό, το οποίο σε συνδυασμό με την αθρόα εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, δημιουργεί ένα εκρηκτικό περιβάλλον στην Πατρίδα μας.

E.V. Εάν φτάσετε στην εξουσία πώς θα εξηγήσετε στην γερμανική κυβέρνηση ότι το παιχνίδι σταματάει εδώ;

Χ.Π.  Θέλουμε τις σχέσεις που είχαμε και όταν δεν ήμασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν υπήρχε το μάρκο, υπήρχε και η δραχμή. Αυτό δεν γίνεται με ένα μαγικό ραβδάκι. Θέλει θυσίες από τον ελληνικό Λαό, και η Ιστορία έχει αποδείξει ότι η εθνική ανεξαρτησία και η αξιοπρέπεια, η ελευθερία δηλαδή, κατακτιέται και δεν χαρίζεται.

E.V. Πιστεύετε ότι ο ελληνικός Λαός θα σας ακολουθήσει;

Χ.Π. Ήδη μας ακολουθεί ένα αρκετά ζωντανό και μεγάλο κομμάτι. Εξάλλου δεν είναι το ευ στο πολύ, «ουκ εν τω πολλώ το ευ». Την Ιστορία, την γράφουν οι ισχυρές μειοψηφίες.

(Φ. 216)

Advertisements