ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ «ΘΑΥΜΑ» ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Χωρίς τίτλο.png

συνέχεια από το προηγούμενο φύλλο

Το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της τουρκικής «δημοκρατίας»  και η σχετική σταθερότητα που είχε δημιουργήσει ο κεμαλισμός, με μια διαδρομή ενενήντα περίπου ετών, όχι μόνον δεν εξυπηρετούσε πλέον τα σχέδια της ΝΤΠ, αλλά αποτελούσε σοβαρή τροχοπέδη για τις επιδιώξεις της. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με την πλεκτάνη του πρόσφατου, τάχα τρομακτικού «πραξικοπήματος Γκιουλέν» (κι αυτός στο κόλπο των Δυτικών είναι) και την ένοχη σιωπή της Δύσης στις απηνείς έως κτηνώδεις διώξεις των οπαδών του κεμαλισμού από το καθεστώς Ερντογάν.

[Ο Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν είναι Τούρκος ιερέας, πρώην ιμάμης, συγγραφέας και πολιτικός που ίδρυσε το κίνημα Χιζμέτ. Ο Γκιουλέν έχει αναμιχθεί ενεργά στον κοινωνικό διάλογο για το μέλλον της Τουρκίας και του Ισλάμ στον σύγχρονο κόσμο. Διδάσκει την σχόλη Χανάφι του Iσλάμ. Ο Γκιουλέν ήταν «καθοδηγητής» και σύμμαχος του σουλτάν Ερντογκάν μέχρι το 2013, όταν ήρθαν σε ρήξη μετά από αλληλοκατηγορίες για σκάνδαλα διαφθοράς. Έκτοτε έχει αυτοεξοριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου διαμένει στο Σέιλορσμπουργκ της Πενσυλβάνιας, εν μέσω πιστών του.]

Για τα Δυτικά συμφέροντα έπρεπε τώρα η Τουρκία να μετασχηματισθεί σε ένα κράτος ισχυρό οικονομικά και στρατιωτικά και με απροσχημάτιστες αναθεωρητικές βλέψεις που φθάνουν ως «τα σύνορα της καρδιάς» των Τούρκων. Βεβαίως ένα κράτος και  πάλι αυστηρά εξαρτημένο και υποχείριο της Δύσης, αλλά με άλλες πολιτικοοικονομικές δομές, πρόσφορες και συμβατές με τα σχέδια της Νέας Τάξης.

Ένα εκδικητικό κράτος, βουλιμικά αναθεωρητικό, που παραπέμπει στο αυτοκρατορικό Ισλάμ (στην ουσία όμως κοσμικό) με ικανή επιρροή και πολύπλευρη διείσδυση στον ισλαμικό κόσμο. Αλλά και ένα κράτος το οποίο ταυτόχρονα στριμώχνει και «δορυφοροποιεί» μεθοδικά, όλα τα ατίθασα προς τα ευρωατλαντικά συμφέροντα κράτη της παλιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας, παίζοντας ρόλο καταλυτικό στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ευρύτερης περιοχής από τα δυτικά συμφέροντα, εννοείται πάντοτε «με το «αζημίωτο».

Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Η Τουρκία είναι εμφανέστατα η κύρια «πύλη εισόδου» των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη. Η χώρα «κλειδί» για την υλοποίηση του φρικτού σχεδίου της ΝΤΠ, που αφορά στο γιγαντιαίο πρόγραμμα μεταφοράς πληθυσμών προς τις ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την διάλυση και τον αφανισμό των εθνικών κρατών. Η αμοιβή της για αυτό είναι φυσικά εξ’ ίσου γιγαντιαία, ανερχόμενη σε πολλά δισεκατομμύρια. Χρήματα βρώμικα. που  προέρχονται τόσο από την άμεση λαφυραγώγηση χρημάτων και τιμαλφών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών εντός της τουρκικής επικράτειας, όσο και από το «κόμιστρο» που αυτοί πληρώνουν στους λαθροδιακινητές – κρατικούς υπαλλήλους του τουρκικού κράτους. Και να μην ξεχνάμε, ότι για τις «πολύτιμες υπηρεσίες» τους λαμβάνουν και από την Ευρωπαϊκή Ένωση γενναία οικονομική ενίσχυση με πρόσχημα τα έξοδα συντήρησης των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Οικονομική ενίσχυση που την πληρώνουμε όλοι οι λαοί της Ευρώπης, για να στηρίζουμε το τουρκικό «πορθμείο» των  αλλόφυλων εισβολέων στις Πατρίδες μας.

Ο κυριότερος όμως ρόλος που έχει ανατεθεί στην Τουρκία, είναι να αποτελέσει ένα κράτος «ασπίδα» προς τα συμφέροντα της Ρωσίας. Η οποία μετά την αποκαθήλωση των βαρβάρων του κομμουνισμού, επανέρχεται δυναμικά στο διεθνές προσκήνιο, διεκδικώντας την θέση που της ανήκει στην ιστορία και στον κόσμο.

Έτσι φτάσαμε να βλέπουμε σε καθημερινή πλέον βάση τις «θεατρικές παραστάσεις» του σουλτάν – Ερντογάν, διατυπωμένες στην τόσο «εύηχη» τουρκική γλώσσα, έναν ακόμη αδιάψευστο μάρτυρα του «υψηλού πολιτισμού» αυτού του λαού. Ενώ  δίπλα του η σύζυγός του, χαμηλοβλεπούσα, όπως προβλέπεται από την ισλαμική θρησκεία για τις γυναίκες, φορώντας επιδεικτικά την παραδοσιακή ισλαμική μαντήλα, καμαρώνει με περηφάνια το …. λεβέντη άντρα της που «κοντράρει τις μεγάλες δυνάμεις παλικαρίσια».

Στα πλαίσια αυτής της απίστευτης Δυτικής προπαγάνδας για την διαρκή αναβάθμιση του τουρκικού κράτους, βλέπουμε και ακούμε πράγματα για την σημερινή Τουρκία, που η σχέση τους με την πραγματικότητα, είναι ευθέως ανάλογη με την αίσθηση που δημιουργούσε πριν λίγα χρόνια η είδηση περί «αλβανού τουρίστα».  Έχει κυριολεκτικά «συνωμοτήσει το σύμπαν» για ενισχυθεί οικονομικά και στρατιωτικά η Τουρκία, να συγκαλυφθούν τα εγκλήματά της και να βγει αυτή η πλασματική και κατασκευασμένη εικόνα προς τα έξω.

Τελευταία η πολυθρύλητη «αποστασία» Ερντογάν από τη Δύση, σηματοδοτείται και με τα περί αγοράς αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 από την Ρωσία. Μέχρι και για δήθεν αποχώρηση από το ΝΑΤΟ (sic!) μίλησε πρόσφατα δια στόματος του κύριου συμβουλου του Ερντογκάν, Τοπτσού Γιαλτσίν, ο οποίος δήλωσε ότι : «η Τουρκία πρέπει να επανεξετάσει την παραμονή της στο ΝΑΤΟ, επειδή η πολιτική της Συμμαχίας είναι … εχθρική προς την Άγκυρα. Η Συμμαχία δεν συνιστά στρατιωτικό συνασπισμό αλλά  μια νέα μορφή αποικιοκρατίας, πολιτικής και οικονομικής εξάρτησης. Ελίζουμε ότι το τουρκικό έθνος θα μπορέσει να αποτινάξει τον αποικιοκρατικό μανδύα, τον οποίο προσπαθεί να  μας φορέσει το ΝΑΤΟ !».

Δεν αποκλείεται λοιπόν να τα δούμε και τα δυο (!), αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να σημάνει πραγματική ρήξη της Τουρκίας με την Δύση. Τα μεν S-400 τα παίρνει (αν τελικά του τα δώσουν οι Ρώσοι) για να δοκιμάσουν οι αμερικανοί τις δυνατότητες αυτών των βλημάτων εναντίον του F-35, ενώ η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, αν πραγματοποιηθεί, θα έχει να κάνει με την αναδιάταξη των δυτικών δυνάμεων εν όψει της επερχόμενης σύγκρουσης με την Ρωσία. Κάτι ανάλογο δηλαδή με την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

Ίσως δηλαδή οι Δυτικοί να θέλουν να εμπλέξουν μεν την Τουρκία σε μια μελλοντική σύγκρουση με την Ρωσία, αλλά αυτό να μην εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας γενικότερης ανάφλεξης με την υποχρεωτική καθολική συμμετοχή όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια εφαρμογής του διαβόητου άρθρου 5 της Συμμαχίας, που εφαρμόζεται πάντοτε σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα  των Διεθνών Επικυριάρχων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το τουρκικό «θαύμα» δεν είναι θαύμα, αλλά μια καλοστημένη απάτη. Ένας ακόμη βρώμικος σχεδιασμός της Νέας Τάξης Πραγμάτων που για μια ακόμη φορά, σχεδιάζει να αιματοκυλήσει τον κόσμο.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

(Φ. 229)